Thursday, February 26, 2009

Bdk Gedik yg sangat sengal

Hoho..

ingat x entry second last aku..aku janji nk cerita the gedikz girl yg aku jumpe..

huhu..

sesungguhnye gedikz tu ber maksud = sifat ni pun biasanya pada pompuan jugak..ni biasanya dialami oleh pompuan yang akal dia tak brape nk cukup sifat sebagai akal yang kuat. Kurang minum susu cap junjung! (eii aku amek dr blog Qaseh ni..qaseh aku curik ek jgn marah) http://qasehdarwisy.blogspot.com/2009/02/manja-ngada2-gedik-lempang-jea-boleh.html



emm xctly cerita pasal bdk gedik yg aku nk cerita nie dh lapok gak r tapi aku just nk write dlm blog aku sbg himpunan pengalaman2 aku.. sok2 bleh ingt2 balik kn..



cam ni cerita die..1 nite tu kwn aku ieda (bukan name sebenar) dtg tdo umah aku.. die nie bru jek dpt keje kat area2 JB so that week die x blik kg n aku pon mmg ade kat JB so die decide nk dtg lepak ngn aku coz all die nye housemate blik kg..



malam tu, sdg weouls lepak2 mengimbau kenangan lame gelak2..mkn2.. baring2.. tup2 dlm kol 10.40mlm cm tu lah..hp die bunyi..



antara perbualan yg aku dgr lah..(eii bkn aku sebok dgr eh..tp die mmg ckp kuat taw)



ieda: ape?? ala kite kat umah kwn kite la..

pemangil: kat mn umah kwn ieda tu??

ieda: Emm jep eh(smbil tnye aku..hani umah ko kat area mn nie eh?)

aku: Larkin..blkg larkin bomba

ieda: ha.. kat larkin blkg larkin bomba

pemangil: ieda kite dtg jmpot awk eh..kite tkt la tdo kat umah sorg..

ieda: ala asal D***h xckp awal2 kalu ckp lg td kn xyah kite tdo cni..ish..dh mlm la nk balik..

pemangil:ala..ieda kte ade problem nie tau(ckp ala2 manje..smbil nangis manje2 gituh)

then teputus..aku pun bgtau kwn aku ajak die tdo sini jek la..mula2 c gedik nie xnak then pas kwn aku xmo balik baru die setuju nk tdo umah aku..

so smpi2 jek umah aku my kwn kena ambik die kat loby c gedik nie takut lah ape lah..(da sar ngengada) hrp2 die x jumpe r blog aku nie ek..(ake ketakutan plak..ahakz)

msk2 umah jek dh mintak air oren kat aku.. smbil kate.." kite haus nk air oren.. " aku pon buat kan lah..(biase r aku kan baik..eh terpuji diri sendirik plak..)

pas tu aku ajak msk bilik aku n uouls know what?? die trus ddk atas katil aku n bongkar2 kn beg die ats katil aku.. pastu tnye "eii ieda kwn awk nk hntr kite balik kol bp sok ek??" aku diam jek wat2 x dgr..tekejut aku dbuatnye.. eh btol ke x bdk ni??(Dlm ati aku jek lah)..

pastu die pon start r cite yg die gaduh ngn tunang die n dh putuskn tunang..tunang die pukul die lah..n siap maki2 la mamat die tuh..xctly according to my fren die baru jek 1 week btunang..
aku dgr jek r.. pastu sibuk bmsg n calling2 kwn die mengheboh kn cerita yg die dh pon putus tunang..eii pe lah kn siap canag cerita die..cm bangga beno le..(tbe2 aku lak yg emo)

then kwn aku nie pon tnye die lah cam ne leh jd cam tu.. die pon cerita la.. xctly dieorg gaduh becoz pekara kecik jek.. boy die x iron kn tudung die.. xctly boy die ajak die attend majlis nikah 1 of cousin boy die.. so die dtg umah family boy tu.. suddently ms ngh siap2 die nk iron baju but umah family die xde iron so die ask die nye boy. then that boy kate kat umah kakak die ade lah.. si boy nie ajak g umah kakak die tp c girl nie xnak coz die ade krisis ngn kakak boy tu.. n srh si boy yg iron la..(complicated tol cerita die nie..huhu) tup2 boy die balik cume iron kn die nye baju jek..tdg die xiron.. so die terus mngamuk.. boy die kate xyah gosok lah paki jek coz x renyuk sgt..xcly boy die ingt die xmo pkai tdg coz die adalah free hair(hnye pakai tdg ms g keje jek)

ms kat umah aku dh nmpk yg die nie mmg sgt gedik n perangai mcm hunduk (sgt terok ok).. xberadap langsung.. menci aku.. ms nk tdo tu die siap suh my fren pluk die..sejuk l..then nak peluk tangan kwn aku lah.. ape lah.. eii.. ms nk tdo tu die siap la kutuk2 boy die tu kat kwn aku.. siap cakap "ala kite kn cantik..ade kejaya.. kete pon ade.. xkn xde org nk kan ieda.." (huh sungguh bebulu telinga aku mendengarnye.. naik menanah lak..)

Dh pg tuh aku siap2kn breakfast (terajin aku siap wat ns grg lak) aku ajak r die mkn skali..die kate die xmao nk tdur.. ngntok..(ckp smbil nk marah ok) kecik ati aku..dh la bru jek knl kn(knl sgt la aku ngn perangai die tuh..menci i taw)

emm pas mknkite org nk tgk tv(Tv ade dlm bilik aku) smbil2 tgk tv kite org borak2 la.. pas tu die wat aksi mrh r yg kiteorg bising..so kami pon kuar dok kat luar borak bgi nk rak (lame wei xjumpe..off coz r manayak cite nk dceritakan)

sedar x sedar dh dkt kol 12.30 pm.. die pon bgn..kuar bilik smbil kate" eii haus lah..ade air x??'' aku pon kate lah semua ada ats meje mkn lah..

die pon ambik la ns n minum air teh yg aku wat.. pas tu siap ckp eii pds la nasik nie.. n terus bgn g dapor n buang..huh (sungguh sakit ati aku..langsung xreti jg ati org.. dlm ati aku.. (eii bdk bedebah ni xde adap lagsung..geram jek..tp still sabo..ok) kwn aku siap ckp eii aku mintak maap lah ek.. aku senyum jek la.. nk kate pe kan bukan salah die pon..

pas tu kteorg msk bilik tgk melodi.. die pon joint gak..smbil bring2 x kemas pon tem tdo tu lg..aku lak yg rimas tgk beserabut bilik aku nie..i dont like sesepah nie.. pas tu kmi plan nk tgk movie.. cerita upin n ipin.. so aku pon dh book tiked siap2 kol 2.50pm.. aku pon trus siap2 tp die still baring lagi..huh ssh tol nk lalulalang..die melingkar mcm ular kat situ.. (bilik aku bkn le bosa mn pon) pas dh siap2 tu kiteorg pun nk kuar die bru hegeh2 nk siap..kwn aku kate r eh xmndi ke??die kate "ala nk mnadi mn de baju.. abis nk pkai bju ieda ke??" (ckp ala2 merajuk manje gituh) eii dh la gedik..sengal pastu selekeh lak tuh.. tah basuk muke ke x..aku pon enggak tau..
then u know die xpon kemas tem tdo tu ok.. bersepah la toto (pelapik tdo..ala2 tilam gituh) selimut n bantal.. aku geram jek tgk.. terus aku ambek n kemas.. die wat bodoh jek tnpa rase besalah..huhu

dpendekkn cerita ms aku hntr die balik umah tu die ckit pon xsay thanks ke hape leh lg nk sruh aku berenti die g ckp kat kwn aku tu..

gedik: ieda soh kwn awk berenti sini la..(smbil goyang2 bdn)
ieda; eii kite slalu benti kat depan tu la..
gedik: ala mls la nk jln jauh.. pns..kite nk mbik brg kat dlm kete..
aku wat bodoh smbil terus memandu kereta ku tnpa hirau kn pe yg die ckp
ieda: eii ngengade lak..
gedik benti lah..
aku pon benti lah..(sesungguhnye bdak ini sgt sengal.. nk soh aku benti ckp jek la ngn aku wat pe ko ckp ngn ieda tuh..eii sengal tol..

moral of story jgn jdi org seperti itu..sanagt dbenci org..

P/S: According to my frend die dh bebaik semula ngn tunang die.. see ckp xserupa bikin..

sungguh panjang entry kali ini..keh3

2 comments:

Qaseh.Darwisy said...

bodoh punya betina!!!bleh agak la macm mana gedik dia tu hanie wei...lekuk jea pale dia tu...hek eleh...skt hati aku..hampeh btl.

~H @ N i ~ said...

Qaseh,
btol wei aku nmpah tol tgk die..die siap belagak lagi taw.. ala kite nie kan cantik.. ade kejaya.. ade kete.. sape yg xnak kan.. adoi aku rase nk menyepak jek die ms die ckp cam tu ok..budus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails