Friday, February 27, 2009

Bergumbira

19-02-09
aku On leave hari ni ok.. tujuan nye adalah nk bergumbira smbil habis kn duit..keh3
aku plan ngn kak maz nk g pasar tiram. pasar ni only open tok hari Khamis jek dr kol 6pg smpi kol 12 tgh ari..

xctly dh lame dh aku nk g tp xjd2 pon.. so weouls decide nk apply cutie n g bergumbira..(release tension(eh tension ke kami)hee..

pas tu weouls pakat2 apply cutie..tup2 kiteorgnye superior tanye knpe weouls apply cutie same date?? (kiteorg dh agak dh surenye die soal selidik smpi lubang cacing)


O: hani why u cuti same date ngn maz?
aku: saje( jwb smbil sengeh2) eii aku dh berani jwb cm tu skrg..knpe ek?? hee aku pon xtau cm ne aku dh berani skrg..kah3 gelak smbil guling2.. (padahal x kelakar pon)
O:ha?? (cam tekejut ckit lah.. ble dgr aku ckp cm 2) u nk g mn?
aku: nk g shoping.. selambe jek aku beterus terang..(bkn pe uouls mls dh nk tpu2 nie..nanti die xbg plak kn.. coz die skrg nie kalu aku nk cutie jek mula la die ckp aku nk g inteview lah ape lah..0 eii fedup i nk jwb taw..
O: knpe kne cutie thursday??hr lain x bley ke??
aku: x leh o** tem nie only open on thursday jek.. hr lain die x bukak..
O: iye ke?? (smbil wat muka xpecaye)


so aku pon terang kan lah smbil mintak prove dr kakak2 kat opis tuh.. and lastly die pecaya n approved lah cuti kiteorg.. pas tu kami pon menghasut kak shida tok same2 joint da club..then kak shida setuju,.. so kami bertiga lah..


and..



yg best nye ade org siap sponser kami tok bershoping nie taw..haha sgt baik hati nye..harap2 smpi ble2 die cam tuh.. untung kami nanti..haha (burok perangai aku nie..)

so nie catatan spnjg pngembaraan kami(eh dh cam pengembaraan upin n ipin lak kn..hee, ingin dtekan kn pegembaraan kami ade 3 misi:-

1. misi pertama=bergumbira di pasar
2.Misi kedua= mkn di warong wak dol yg sedap tuh
3.Misi ketiga= tgk movie (coz kak shidah dh 10 thn x tgk movie.. so nk lepas kn gian lah ni.. aku n kak maz layan jek.. hee


pagi tu around 7.30am aku dh siap2 tunggu kak maz n kak shida sampai..

tbe2 kak maz col..


kak maz:"hani dh siap ke??"
aku: dh jugak la.. akak kt ne?? (cm xcited jek nk g)
kak maz: kat bwh dh ni..kak shida dh smpi??
aku: lom lg
kak maz: nk tunggu kat ne?
aku: jap lg kite trn..
kak maz: ok..



tbe2 perot aku meragam2 manja plak..aduh.. layan dulu lah..(sakit perot da..) msk bank dulu lah,,huh.. lega..

so dlm 10 minit gitu ler after kak shida smpi kiteorg gerak..
smpi tiram around 8++ lah.. g breakfast dulu.. kat area tiram(Ulu tiram) tu lah


after siap breakfast so kami pon msambung perjalanan kami menuju ke pasar tiram.. lebey kurang kol 8.30am smpi..


huhu.. x la ramai sgt org.. tp parking jauh gak la..

ngn jiwa yg xcited so kami pon meredah la pasar tuh..(mcm meredah hutan lak kan.. ala td kate pengembaraan kn.. so ayat mesti la kene power ckit..apo2 jek lah)

xctly pade those yg xtau PASAR TIRAM nie agak famous lah di kalangan org2 JB n Singapore yg gile kan baju2/ kain2 pasang,tudung..etc, pasar ni mcm pasar borong la..byk gak peniaga2 pakaian membeli brgan jualan mereka disini.. barang2 yg dijual disini sangat lah murah ngn harga borong n harganye juga sgt bepatutan.. pilihan nye juga tersangat lah banyak uouls..(Rambang mate ..rabak poket kak oii..)haha


so aku pusing punye pusing n telah sempat merembat 7 psg (kain psg) n 2 helai tudung (sebeno nye aku cam xcited tgk kain smpi lupe nk blie tdg lebeh..xpe tunggu next trip lak) ;)

layan r gambo2 nie ek..nanti pening org nk bce n3 aku ie lak.. penuh ngn tulisan lak..hee.. sebenonye aku cam sakit tgn jek nk taip bebanyak.. a.k.a MALAS..




breakfast kami kat kedai Mak City ulu tiram.. not bad..sedap lah











Lunch kami at Warong Wak Dol.. licin sey..eh jari sape tuh coba teka??











hasil dari rembatan aku di PASAR TIRAM

















dsekitar pasar tiram.. kat sini aku ade beli 1 psg kain.. nanti ble bju nye dh jadi aku tayang ek









kak shidah sbuk mencuba baju.. (gile byk kak shida dpt rembat.. semu nye cantik2)













Beli jgn xbeli..

















jgn ambik gambo akak.. tidakkkkk













murah2 mari kite serbu..













mari adik.. mari akak.. kite pakat perabih duit..














eii sayek tlg promate yek.. jgn lupe discount kasi lebey ye..(smbil senyum2 ngn tuan kedai ni.. tp ckp dlm hati mn die dgr da)


















See hnye tgl kete aku jek kat sane tuh.. ms kiteorg pg kete penuh..mn x nye dh kol 11.40am (gle lame tol kami bershoping)











jln2 kat jusco tebrau lak.. nk tgk cite upin n ipin ni (misi last kami)
see muka kak shida sgt lah happy.. senyum dh smpi telinga dh tu nasib pakai tdg .. kalu x sure nmpk..keh3 (kak shida kalu bce n3 nie jgn marah yek)





smpi umah harus lah aku mentry ape yg buleh dtry kn.. (eii asal wat muke cam nie lak eh..aku pon xtau.. kne sawan kegembiraan kot..haha






~sekian sahaja 4 this n3~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails