Monday, February 16, 2009

Gile beshoping??

Hoho..weekand yg agak best.. last weekend lepas puas gak r melepaskn gian..hehe dpt r aku memula kan aktiviti yg dh sekian lame aku xbuat..iaitu jln2 cr pasal.. haha..pape jek lah kan (mcm la lame sangat x poi jln2..)

xctly lame gak r aku x merayap2 xtentu pasal nie kan.. kalo dulu mse lin n yong(pangilan kpd my sis) sure every weekend yg weouls xblik kg sure r merayap even xdok duit pon..hehe gile merayap kami ni..pas shoping2 kat Tesco Tebrau kami g jusco plak..sebonye nk g cari norin nye penyidai baju..tapi xjumpe pn..huhu sian norin..(sbb aku yg beria2 kate kat Tesco ade jual..) sorry norin.. :)

smpi kat Jusco bapok pnye gile ramai org seyy..dh lapan plo kali round cr parking xjumpe..then.. alhamdllh jumpe gak..suke nye..parking2 kete then kami msk jusco..pas tu aku rase cam nk muntah jek..(jgn pkir lain ok)hee..rmai gle org.. kami trus g cr surau..g sembyg..norin je yg g, aku tunggu luar (aku cutie leer)

ms tunggu norin tu aku dok r kat kerusi tepi2 tu.. then ade sorg mamat nie dtg dok sebelah aku..aceee.. tbe2 rse nk control ayu plak..ahakz..(sila abaikan ayat tesebot.. ada sedikit perasan plak) mamat tu jeling2 pandang2 aku.. aku wat bodoh jek..(eii perasaan nye aku nie..haha..lantok r bkn org tau pon..aku jek yg tau..) haha poyo kan..tp kami dok jauh2 ok..sorg utara..sorg selatan..(tu pon nk citekn..) mamat nie tunggu awek die smbyg or g toilet kot..lantak r.. xde kena mengena ngn aku pon.. tapi yg pelik mamat tu asyik pdg2 n mcm nk borak ngn aku tapi aku wat bodoh jek..ye r kalu nk borak tegur r xkan r aku yg nk start dulu kan..(dlm hati kate slow nye mamat ni)haha..gile perasan aku nie..
aku pon mls lah nk pikir kuar kn Hp ku n main msg ngn lin..sajok nk imbau2 kenangan lame n skaligus mejeleskn die.. aku bgtau lin yg aku sdg bepoye2.. keh3(Lin sila jgn jeles ok)hehe, lin bgtau aku die hnye mampu dok umah sajok..xleh nk mjln kn aktiviti bepoye2 spt aku wat ms skrg ni..coz sedang kekeringan pitih.. wat maklumat uouls lin baru mule keje bru kat JKR KL so gaji die blom dpt lagi..Org yg wat gaji die tu slow sgt..sian dieorg xdpt gaji lg..sabo yek..pas nie muai r dapat gaji yg tertunggak tu ek.. muai = byk..

eh lupe nk smbong cite mamamt td..keh2.. ha sdg kami msing2 layan perasaan..tup2 ade sorg kakak bwk 2 org anak dok menyelit kat tengah2 antara aku dn die...(ishh potong line plak..)kakak ni n ank die yg pompuan nk gak selit2 dok sebelah kiteorg..anak die yg laki pon nk ddk gak..tepakse aku mengkempis kan badan..(mcm boleh jek kn..) anak kakak nie aktif sgt..budak2 nk membesar biase r kan..aku pon naik rimas tgk kakak tu marahkn anak die.. coz anak laki die tumpah kan gula2 mentos atas lantai n pas tu die kutib n msk mulut.. kakak tu punye lah nk marah siap ber i n ber u ngn anak die..
dialog kakak tu bersama anak nye:-

kakak:Zulkarnain..(aku gelak mse dgr name ni.. sape2 yg tau paham la ek) u nakal sgt nie knp?
anak Laki:wat muka xbesalah.. senyum2 (Hensem wei bdk ni..aku pon tepikat okey)
kakak: lain kali if u xnak mkn sweet tu u give me..i geram la tgk u ni..
anak laki: mama nak air..
Kakak: u ni mcm2 la..(dlm hati aku..sabo kak..bdk2 pon name nye kan..hehe pandai jek aku kan..)

emm kdg2 rimas gak ble dgr org membebel ni ek..rase aku mcm nk blah jek..tapi mls lak..then aku tgk2 mmat tu pon bgn n balah..sian die..ms die blah aku tgk gak r kot2 r org yg die tunggu tu dh smpi ke ha pe kan.. tp xde pon.. tah mne mamat nie g aku pon x perasan..ms tu aku ngh gelak bc msg lin..gelak sorg2 (xtau r ade org perasan ke x)..
emm dh r mls nk mtaip..byk agi sebenonye benda yg aku nk cerita.. tp mls lak..layan jek r gambo2 ni..













Shoping brg dapur..mcm ramai org dh bfamily plak..mcm2 nk beli..hee

















See norin yg gigih memilih halia..mu nk msok gapo nie..


















hee muke keceriaan kami..



















'Q' nk bayo..





















sesampainye d jusco..xsudah2 muka cik blog nie lah..mcm comey sgt..(mmg r comey..ngn nada gedikz..ahakz)






Valentime Days.. Kat Jusco..








Dieorg wat booth ape tah semperna VD..









Semua section d' decorate bsemperna VD..ape2 jek lah.. but nice..(sukenye..ambik gambo)










Makan time..harus lah kami gumbira kan..(huduhnye sayek..xsuke le..)eii xbsyukur plak kn..


Sekian.. itu sajok..next entary tunggu.. akau nk cite the gediks girls yg baru aku jumpe..nyampah i taw..k.. tunggu.. daa

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails