Friday, February 27, 2009

Upin & Ipin best..
























second time tgk= 3 org



















1st time tgk=2 org (eii tayang muka ke tayang tiked nie??)


eii dh lame nk cerita tp xbekesempatan nk update..
1st movie yg aku tgk smpi 2kali adalah cerita Geng (upin n ipin) nie tau..
1 tgk aku g tgk ngn noridah (kwn mse sek rendah aku).. ms 1 tgk aku tgk kat pelangi Leissure mall.. ms nie ramai giler org..tp sib baik kite org dpt tiked even dpt tem yg x bape strategik (depan sgt) tp pueh ati tgk.. sgt menghibutkan.. cume ade 1 incident yg xbape best..


2nd aku g tengok kat TGV jusco tebrau city.. ms nie aku wat mini trip jelajah JB bersame ofismate haku(Kak shida n Kak Maz) kite org siap cuti lagi..Tp kn ms ni kite org telewat 10 minit..(so part yg mula2 Lim n Bdrul naik bas tu telepas lah) sib baik aku dh tgk..tp sian la kakt dieorg.. pape pon weouls enjoy sgt2..best..


mse 1st time aku tgk movie nie ade lak org yg bau nye sgt lah KETAT (bau k****K/ bau badan yg amat busuk) rase nk muntah.. kalu bkn dsebabkn cerita upin n ipin nie mau aku lari kuar .. rela i tinggalkn tem tuh.. sangat lah munsyuk taw..spoil jek kn..aku xtahan sgt mse tuh.. siap bisik2 ckp ngnkwn aku yg aku xtahan ngn bau tu..tp malangnye kwn aku nie xpaham lak kod rahsia yg aku ckp..tbe2 cam jd lawak lak..keh.. so nie antara dialog aku ngn kwn aku tuh


Aku: Norin ko bau x ape yg aku bau ni??(ala2 bisik gituh)
Norin: Bau ape??
Aku: bau KETAT kn?? loya aku wei..
Norin: KETAT tu bau ape??(smbil ckp kuat2 coz movie dh start ngn iklan2 die tuh..so bising la)
Aku: eii die nie xtau ke..(bekata2 dlm hati smbil tutup hidung n garu kepala yg x gatal )
Aku: ko xtau ke?? bau K ****k bacin le..
Norin: Oooo knpe ko pgl bau KETAT?
Aku: Eii byk lak tnye ko nie.. (smbil sparuh bebisik..) spy org xtau.. kod rahsia le
Norin: Owh mmg ade eh..??
Aku: ha'a ade..cm ne la ko leh xtau ni??(smbil geleng2 kple..n ckp dlm hati.. eii byk plak norin nie tnye..die xbebau ke??)
Norin: aku xpaham la..tapi mmg ade bau busuk kn


aku cume angguk kn kepala smbil ttp hdung.. tgn sebelah aku sibuk cr tiger bum dlm h/bag.. sib baik ade bende ni..kurang ckit bau die..wat spoil mood aku nk tgk cerita nie jek..aku sgt lah menci org yg ade bau ni.. rase nk jek jerit.. wei ko xde duit beli deodorant ke??? aku leh belikn kalu ko xmampu..(eleh mcm berani jek nk ckp gitu kan.. aku eksy jek lebey)


eh melalut lak aku..
sebenarnye nk cerita movie ni sgt lah best.. Betol2.. sapy... Go..
" Tanam2 ubi..xperlu dibaja..org berbudi..kite berbahasa..
syabaz lah kepada team2 GENG..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails