Monday, March 2, 2009

Wedding on March

Bulan March nie tersangat lah ramai yg nk KAWEN.. bleh dkata kn every week ade wedding invitation.. ble time wedding jek aku cam allergic jek nk g.. bkn pe uouls.. aku mls.. rimas nk jwb soalan2 org2 yg aku jumpe kat majlis tu nanati.." Ko ble pulak?? huhu.. den maleh tol nk jwb.. pe dieorg pikir kawen nie leh suke2 ati ke.. leh jek ajak sape2.. masalah problem aku calon yg nk dajak kawen pon xde cam no nk kawen.. btol dok??

next week 2 of my cousin nk kawen 1 my father side and 1 lg my mon side.. and the most important things all them adalah lebey muda dari aku.. huhu..xpe lah uols nye jodoh dh smpi.. jln la dulu (ayat cam sedey jok??) xde lah.. aku xkesah pon.. JODOH pertemuan di tanagan Tuhan kn.. so kite kena terima semua ni..


xctly sebenarnye aku pon cam takut jek nk g majlis dieorg nie.. bkn ape sebenarnye dlm fmly aku both my father n my mom hanye aku n my sis jek yg lom bertemu JODOH. kira kami dh lmbat r.. coz rate2 my cousin kawen ms umur die org awal 20an..huhu (eii aku pon still 20an okey) haha.. biase r org2 kg.. makcik2 nie suka sgt jg tepi,dlm,luar,atas,bawah kain org kn.. yg kesian nye my mum n my dad r.. org asyik tnye die jek" ble ko nk menantu ni???" jwpn yg selalu kuar dr mulut dieorg "blom jodoh.. tunggu jek la".. n feed back dr dieorg sgt lah msakitkn hati "eii anak ko nie memilih sanagt eh.." see, kalu uouls geram x?? suka suki die jek nk ckp cam tuh.. ape die ingt pilih laki ni cam pilih ikan or ayam or baju ke ha.. cam ne lah nk memilih kalu pilihan pon weouls xde makcik oii.. rase nk jek aku ckp.. hello makcik.. pakcik.. jgn sebok hal org boleh x..(sgt kurang ajar tuh.. mau aku kene tempeleng ngn mak pak haku..) bersabar jek la.. tu jek la yg selalunye aku buat.. mulut tempayan leh dtutup.. mulut org.. lu pikir laa..wakaka..



aku sure nye next week 7 & 8 March 2009 bakal terjadinye perkara seumpama n seangkatan ini.. nanti aku wat specel n3 majlis wedding cousin2 aku tu yek..



Kenangan diatas pelamin org..haha

~sekian wat kali ni..nanti aku update cerita ceriti nye lagi loor~

6 comments:

Qaseh.Darwisy said...

Smua kad aku da simpan kemas2..aku x mo pegi..sedey!

Hanie,mlm td mak dia msg aku mintak aku balik smula kat mangkuk tu.dem!

~H @ N i ~ said...

hoho..ninie aku pon cam xmo pegi jugak..

wei magkuk ayun tol.. asal lak nk soh balik ngn die.. dh buat org camtu ade hati nk baik balik.. pegi mam*** r.. (emo sungguh aku ble dgr nie ninie) ko reply pe wei???

Catz said...

kalau org tanya ko bila pulak...
jawab je.." duk tunggu mikel jeksen dtg minang ni...waakakkaa..
ala..rilek lah...sampai jodoh..adalah dia...tak perlu stress ye sis..

~H @ N i ~ said...

Catz:

Haha..betol r catz.. idea yg bernas tuh..tinkiu2..keh3

Qaseh.Darwisy said...

Aku eply balik ckp kalau btl dia nk kan saya kenapa mck yg kena msg sya.bukan dia sendiri..aku ckp aku x perlukan lelaki pengecut mcm tu..hampeh!!terus dia diam..

kakak aku soh ckp kat dia, kalau soh ludah jilat balik mungkin ringan sgt..apa kata soh dia berak,patu makan balik taik dia tu..hoh,mmg bikin panas!

~H @ N i ~ said...

Nine Qaseh:

btol r ckp ko ninie..
mmg bikin panas ini cerita..
sesungguhnye org camtu xleh dbuat laki @ kawan..hancus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails