Sunday, April 26, 2009

Cerita yg hapir basi...sape yg agak2 loya jgn bace takut temuntah.. AWAS!!!! (Episod 1)

Catatan seketeri cik Joyah bersame rombongan nye:

Ahli rombongan:bukan name sebenar (name perlu dirahsia kn atas sbb2 yg xdpt delak kn..>harap maap)


1.Cik Gayah (Penulis blog yg disegani ramai sbb mls xupdate blog (haha) -dari JB

2.Cik Joyah (Senoir merangkap ketua rombongan merangkap bendahari rombongan)-dari JB

3.Cik Jenap (Tuan tem kami menginap ms transit kat KL)-Dari Kl (asal johor gak)

4.Cik Eton (Junior merangkap jurukamera rombongan)-juga dr JB


Nota kaki:kepada ahli rombongn mintak maap name gelaran yg kome dpt tu yek (ini tiada kaitan ngn ape2 pon) sorry x mintak izin pon.. ;)


tarikh rombongan: 16/4/09-19/4/09

16/4/09 (mlm sesudah mkn mlm di rumah ketua rombongan) n transit di Kl

17/4/09 betolak ke destinasi yg di janjikn

19/4/09 begerak pulang n selamat smpi ke kediaman masing2



Catatan bermula"


16/4/2009

sepulang nye kami dr berkerja kami bergegas pulang kerumah dengan terkocoh2 (kalangkabut) menyiapkn diri..mandi n bsiap2 xsbr nk tinggalkn JB untuk meneruskn misi 004 kami (ade ke misi cm tu ek) ingt james bond ke hape nie??ala belasah jek la..


sesiap nye kami (cik eton n cik gayah) terus menaiki v saya yg terletak di parking lot bwh umah saye (eh silap umah cmpny) terus sye bersama cik eton menuju ke rumah cik joyah. tujuan nye untuk mengambil cik joyah smbil mkn mlm di rumah beliau.. ye lah selaku ketua rombongan die harus lah memastikan ahli rombongan nye cukup mkn agar tidak kelaparan dtengah jln nanti.. (susah kne benti2lak nanti) sesudah solat n mkn kmi trus bergerak menuju destinasi yea..yea..(eh menyanyi plak cik gayah nie..)



10km agi smpi lah kami ke R&R PAGOH.. (ade ape dgn R&R PAGOH)nie??? haaa jeng.. jeng...

R&R PAGOH tu die kilometer 147... hye beberape Km dr KM148???????? mlm2 plak tuh..pe nie??? (ade sape2 tau psl cerita kn cini???) syuuup JGN TEGUR.. hehehe (saje jek wat gimik yg kemik..)hahaha (ketawa lah.. gelak lah.. )



kami berhenti di R&R nie sbb??? bukan nk g toilet.. bkn ngntuk.. tapi??? singgah jap sbb nk mkn..(td ckp xmo mkn kn.. ye r kn dh kenyang mkn kt umah cik joyah td b4 btolak kn...)


hehe.. sebenornye kn mak cik joyah nie dh msk segala bagai mknan tuk anak nye..(so kami kn ank buah a.k.a ahli rombongn cik joyah so kami pon kne tempias nye jugak la kan)haha rezeki jgn tolak, musuh jgn dcari uouls..so dpendekkn cerita kami pon menikmati lah segala juadah yg telah disediakn oleh mak beliu di R&R PAGOh (eh jgn salah sangka plak uouls) mak cik joyah bukan nye beniaga kat R&R PAGOH tu.. mak die pon singgah kat R&R PAGOH mse ondaway nk g umah kakak cik joyah kat melaka tuh.. antara hidanagn nye adalah seperti dibawah:(waktu ni saje tlupe nk amek gambo xcited nmpk mkanan kot)haha

1.ketupat

2.rendang

3.Sup

4. Bihun

5.pisang goreng



setelah kekenyangan kami pon rase nk tdo..(nasib xtdo kat R&R nie) haha..\kami pon mteruskn pjalanan smpi ke umah cik jenap.. dlm kol 12.++ smpi lah ke umah beliau..

waktu mpi ni pon kelakar gak la..

biase r uouls aku kalu drive mlm2 tmbah2 agi dlm keadaan ngantuk nie blur ckit r.. kuar2 jek dr susur cheras tuh b4 tol yg 50sen tu ade POLIS wat roadblock.. bleh aku tebwk laju(TEr ke??)haha tah aku xperasan pon aku tbwk laju.. sekali tu haaa amek ko polis tu terus meghalakn tgn die mnandakan soh kmi benti.. tapi aku cam confius jek die nie tahan sape ek.. aku buat bodoh jln jek..(lam ati aku die tahan org belakang kot) saje nk sedapkn ati..haha gile kan aku..harap2 xde pape lah..huhu



ms nk smpi kat umah cik jenap pon lawak gak..kalut aku dibuatnye..haha

ble dh smpi umah die pe lagi borak bagai nk rak cm seploh tahun x jumpe.. ade jek cerita nk dicerita kn kn..kol 2 kot baru nk tdo......



17 April 2009


Sesudah azan subuh kami bgun sembyg subuh.. pastu rase2 cam awal agi kn.. so tdo balik lah..(mse nie tdo kat Cheras umah 1 of our ahli rombongan (sape ek??) tq cik jenab (bkn name sebenar) kerana membenarkan kami meng check in kn diri secara free of charge di rumah anda (bleh lah aku dtg2 selalu nanti) haha..


tdo punye tdo.. amek ko dh kol 8.30 pg dh.. ceh konon nk gerak awal..tapi masing2 mls nk bsiap.. aku jugak mandi dulu.. haha gile poyo..


kami gerak dr Kl dlm kol 9++ kot.. so bermula lah episod menuju ke destinasi yea..yea.. lalalala..

bersambung depisod seterusnye..







~cantek kn kelly casstle nie(btol ke eja die ni) belasah sajok lah.. ~






~hanye tangan cik jenap sajok yg msk..die masih segan nk xposed muka agi tuh..~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails