Thursday, April 30, 2009

Kenangan mengusik jiwa

Aduii aku xde mood da nk update blog.. camo no nie??
nk smbung cerita yg dh basi episod ke2,3 n seterusnye pon mls.. semangat kerajinan blom smpi agi..(alah ari2 pon mls..)


eii sok cutie..lalala sgt gumbira.. (mcm dpt pe jek ek) best oo cutie.. nk g ane labour day nie ek?? mcm nk g jenjalan..mcm nk lepak2 kat umah smbil mencuba resepi2 baru..ermm tgk la cane nanti..


tbe2 aku teringat kisah2 lame mse zaman2 muda2 dolu2 (eh skrg pun muda agi)... best nye kalu dpt g balik zaman tuh.. kenanagn mengusik jiwa gituh.. haha..


teringat zaman ms mule2 msk u (diploma) waktu nie aku 1st time kuar dr umah.. eii bukan bmksud aku xpnh kuar dr pintu umah ek..hehe pe aku taip nie..ala kira dok jauh ngn family r kn..


teringat lagi mse aku tau result U dh kuar. mse tu aku balik sek form 6(time nie aku g sek nek motor) tp motor parking kat umah kwn aku. so kami akan same2 jln kaki dr umah die ke sekolah. umah die dekat jek ngn sekolah. so mse balik dr sek de posman tu dtg umah die hntar surat (of coz la posman dtg hntr surat.. pe lah aku nie) hehe.. yg best nye antara slh 1 surat tu offer letter dr Uitm..yes kwn aku tu dpt okeh.. so aku pon cpt2 balik umah. sebab x sbr nk tau BEJAYA ke x kn...


smpi2 umah aku terus tnye mak aku de dpt surat x.. mak aku bgtau posman pon xde dtg ri ni.. alamak kecewa tol aku ms tu.. smpi ptg aku tunggu.. waktu tu ujan lebat turun.. tgk2 jam dh kol 4++ ptg da.. cam musnah jek harapan aku waktu tu..huuu (time ni aku rase cam ngh menanti org yg drindui lak..ahakz) mn x nye asal de jek bunyi enjin kenderaan pasti aku belari g jengguh sape yg lalu..hehe (bengong tol)


then..


dkt2 kol 5 camtu after ujan mula reda aku dengar bunyi enjin motor siap bunyi hon lag.. huh aku dengan sepantas nye belari bukak pintu n YES yg aku tunggu sudah dtg.. pakcik posman ku.. dengan penuh xcited aku belari mendapat kn pakcik ti tanpa menghiraukn ape2 pon.. tup..tup.. aku terasa seperti aku telah terpijak sesuatu yg licin dan dengan itu aku mula tidak dapat mengawal keseimbanagn badan ku ini.... lalu....


uouls know???



aku terjatuh telentang depan pakcik posman itu okeh.. sungguh malu sekali..dlm ujan2 renyai tu bukan main gelak lagi pakcik tu tengok aku..waduh..sungguh malu..(rase tebal tol muka aku mse tuh) kalu la bukan sebab nk amek surat tu dh tentu2 aku lari msk umah sorok kn muka aku nie..haha..


n the best things ye aku dapat surat yg aku tunggu2kn itu.. so sakit tidak ku rasai..(bebunga2 ati aku mse tuh) pakcik posman smbil gelak geleng2 kepala wish congratez kat haku.. hehe (agak2nye pakcik posman tu ingat lagi x ek cerita aku jatuh depan die???) harap2 die dh lupa la.. dh 9 tahun belalu pon..




~Gambo zaman diploma..17/4/2005~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails