Monday, May 25, 2009

~SYURGA CINTA PART 1~

Last n3 kn aku de bgtau yg aku de misi nk buat kn..
Erm ala uouls sebenar nye aku g mencari syurga cinta..eh silap
Aku g tgk movie syurga cinta la..

Ala yg skrg nie dok tgh tayang tu..ala yg ade Awal, Heliza Af n Haziq tom tombak tu belakon.. best wei.. bagi aku..sgt seronot.. puas ati lah tgk..bak kate pokcik astro tu mcm2 ada2..

Congratez to Heliza, Awal n adeq haziq..lakonan mereka mantap.. n menjadi.. aku rase combinasi antara Awal n Heliza dlm cerita nie menjadi.. kira nye dieorg nie cam ade chemistry la..kelakar.. Touching..semua ade beb..huhu.ble part2 kelakar tu mmg aku bantai gelak la..ble bab sedeh tu.. menitik gak r air mate even aku try tahan..heehe. eh lupe lakonan fizz fairus n shezy sam pon mantap.. walaupon dieorg nye watak x bape byk tapi menjadi sgt..selamber gile..Even aku g tgk sorg2 aku still masih leh layang..best2.. pade sape2 yg lom tgk g r tengok.. cerita nie bukan jek sekadar hiburan semate2 but die de gak element2 yg leh bg kite kesedaran.. kite sokong filem melayu.. beli lah barangan buatan Malaysia.. eceh.. Ahmad Idham dengor sure die bg royalty ckit kat aku sbb tolong promote kn..hehe
bak kate ida adnan (alamak aku xreti nk link kn lah) ampon.. rumah si hero tu sgt lah lawo uouls.. kalu le dpt perh xkuar umah gak nye aku..hehe

Nie sedutan dialog2 die yg telekat kat otak aku..

“Cinta dan sayang saya hanye untuk org yang benar2 ikhlas & jujur”-Cikgu Syuhada

Dalam Dunia nie ade 3 jenis JODOH (Atok Cikgu Syuhada)
1.JODOH DARI SYAITAN: iaitu bila lelaki n perempuan berjumpa buat kali pertama dh suka,pastu kali kedua jumpa dah pegang-pegangan tgn...lakukan maksiat..sampi lah melakukan hubungan sehingga perempuan tu mengandung n baru lah menikah.


2. JODOH DARI JIN : iaitu bila lelaki n perempuan bertentang mata buat kali pertama..cinta pandang pertama la konon2 nye. pastu lelaki nie suka la kat pompuan tu tapi pompuan tu xsuke kat lelaki tu. Then lelaki tu bomoh kn pompuan tu sehingga lah mereka berkahwin.. n perkahwinan tu akhirnye x bahgia..

3. JODOH DARI ALLAH S.W.T : Bila lelaki n pompuan kali pertama betentang mata masing2 dh suka..bila lelaki tu merisik n pompuan tu terima..then mereka berkahwin mengikut lunas2 islam yg betol.. dan perkahwinan itu bahgia.. itu lah yg dinama kn “SYURGA CINTA”


~Perfect..lemah lembut..kuat agama...(sila ikut gaya cam ne ikmal nie ckp)~ sgt cumel+poyo jek ikmal nie

~Tiked..tande aku g tgk okeh..sila maklum ye aku nye sit L17 ~ (tu pon nk bgtau kn..ape la)

~posing dulu b4 g..haha~ (muke blogger yg sejati..aceh..boleh gitu??)

2 comments:

ida adnan said...

walamak hani...complete ngan dialog lagi...
tabik spring sama hanie...

~H @ N i ~ said...

ida:
hehe..agak2 bleh x jadi pelakon pas ni??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails