Wednesday, June 10, 2009

Selamat Berjuang

Holla uouls..

tbe2 aku teringat 1 of my feberet lagu nasyid mse zaman2 aku sekolah dulu.. aku suke sgt nyanyi lagu nie(berjiwa nasyid gituh) dulu aku layan lagu2 nasyid jek taw..baik kn aku..tbe2 pegang tangan ikut gaya ala2 nsyid gituh..haha..skrg x lagi ke??heehe

dolu2 aku mmg aktif bab2 nasyid nie..kira nye kalu de jek pape yg bekaitan nyanyi ni sure aku msk nye lah.. yolah zaman2 aku dulu nasyid2 nie femes taw..tiap2 tahun mase maal hijrah mesti sekolah adekn pertandingan nasyid utk pilih wakil sekolah.. and every year mesti aku dpt msk..suke nye..(ni time mse aku sekolah rendah la) time sek men aku aktip bernasyid kat kg2 kira aktiviti kemasyarakatan lah..



mase sek men aku joint group hadrah kat kampung.. gile ko sgt lah aktif taw.. mse mule2 joint teruja sgt uouls.. pastu ble dh lame2 boring lak..yo lah asyik kite jek yg kne nyanyi..dh tu lagu semua lagu yg same sajok..biase nye kiteorg akan dpt jemputan tok memeriah kn majlis2 perkahwinan, marhaban, sambutan maulidur rasul, sambutan hari raya, etc.. aku adelah pembaca berzanzi+penyanyi hadrah (nasyid smbil main kompang) ..auw gelemer nye..aku pnh wat persembahan depan menteri Johor taw.. mse birthday die+ majlis hari raye..aduii takoot jek mse tuh..gigil tu jgn ckp r..jadik solo lagi uouls..hehe (pada hal suara cam katak panggil ujan jek ) haaa katakk...ooo tidak.. seram sejuk jek ble dengor binatang tuh.. sgt lah takoot.. even dgr name jek aku dh seriaw.. sbb pe??? nanti aku try wat n3 psl tuh ek..de sejarahnye yg tersendiri sebenar nye..hehe

.......................................................

hayati lah lagu nie.. amat lah tersentuh ble mendengar n hayati nye..



Malam Siang Berlalu
Gerhana Kesayuan
Tiada Berkesudahan
Detik Masa Berlalu
Tiada Berhenti Oh Syahdunya

Sejenak Kuterkenang
Hakikat Perjuangan
Penuh Onak Dan Cabaran
Bersama Teman-Teman
Harungi Kehidupan Oh Indahnya

Berat Rasanya Di Dalam Jiwa
Untuk Melangkah Meninggalkan Semua
Kasih Dan Cinta Yang Terbina
Ia Akan Selamanya

Selamat Berjuang Sahabatku
Semoga Allah Berkatimu
Kenangan Indah Bersamamu
Takkan Ku Biar Ia Berlalu
Berjuanglah Hingga Ke Akhirnya
Dan Ingatlah Semua Ikrar Kita

Hati Ini Sayu Mengenangkan
Sengsara Di Dalam Perjuangan
Jiwa Ku Merana Dan Meronta Mengharapkan
Kedamaian Dan Jua Ketenangan

Tetapi Ku Akur Pada Hakikat
Suka Dan Duka Dalam Perjuangan
Perlu Ketabahan Dan Kekuatan





~ini adalah gambo lame..mse cos mento mentee kat kg gajah..hehe zaman mude2~

2 comments:

Qaseh.Darwisy said...

wei..gamba nih!!aku ada kat dalam gamba tuhh!tapi aku x tau mana satu aku..kecik sgt..asal kita bleh gi sini eak hanie??aku da lupa la stori ni..mmg ingatan aku x bape kuat la..hukhukhukk...

~H @ N i ~ said...

Qaseh: ye ninie..ko ade mse nie..ala ko xingt ke?? mse ni kite dsuruh jadik FC tok programme mento mentee kat pusat latihan kg gajah..waktu nie dak2 batch kite dlm 10 org 5 lelaki n 5 pompuan..adakah kamu mengingati nye???hoho

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails