Sunday, July 26, 2009

sabtu ku yg agak pack..

~cik ngh poneng~
~Menanti cik buat keje~

~Chicken Grill~


~Hot Plate Yee Mee~

Ari sabtu pagi aku de appointment hntr kete repair.. nie sbb xcident pagi rabu ari tu r..cet NYONYA sengal xmo btanggung jawab.. so terpaksa aku membiaya kos repir tu sendiri.. tapi mcm mahal sangat kn so claim insurans la gamak nye..

smlm jumaat dh col PERODUA die kate dtg sok pg bwk kereta n dokumen2 seperti:-

1.salinan IC pemilik + driver (if mse kemalangan ia dipandu oleh org lain)
2.Salinan Lesen memandu
3.Report Polis original
4.salinan Purchase agreement (yg ngn bank tuh)
5. salinan Polisi Insurans kerete

pas tu aku dok fikir2 kalu aku hntar kereta kat sane nanti camno nk balik lak kn..ye r nak mintak tlg sape gak nye tlg hantar n teman aku kn..hehe..so pikir2 sape kwn aku yg msih berada dbumi JB ni ek?? pastu terus msg kwn aku kecik.

aku:cik sabtu pg ko free x?
cik: free.. knp?
aku: nk mintak ko teman aku g hntr kete kat perodua BBU bleh? nk hntr repair loor..
cik: kol bp?
aku:Dlm kol 9 pagi
cik: uiit awal nye..hehe.. dlm 9.30-10 pg xbley ke? takut x terbgn agi loor
aku: heee erm bleh r.. so sok jmpe kat sne jek la ek..pape hal aku inpom ko
cik: ok

so sabtu tu aku pon agak mengantuk gile..mane xnye kol 3 pg bru tdo..hehe layan cerita korea..
dlm 10 pg baru gerak..smpi2 sane terus bgtau counter nk hntar repair kereta xcident.. person incharge die kuo plak.. sib de org lain entertain.. so serah kn segala bagai document then die bgtu nanti dieorang akan proses and uruskan.. so dh xde pape keteorg pon blah.. smbil tu sempat gak tgk2 kete VIVA ELITE kuaran terbaru produa..eh kuaran baru or just upgrade aku kurang pasti lah uouls. Kira ok la.. nmpk nice jek.. ruang dalam nmk lebey luas dari VIVA yg before ni..

Dalam kami khusyuk dok belek2 kete tuh tbe2 aku dengar ade org jerit2 panggil..awak...awak... aku n cik terus pandang ngn muka cuak..dlm ati aku asal lak mamat nie.. yg jerit tu mamat yg entertain kiteorg mse serah kn borang2 td.... then die pon tnye aku

mamat:kereta kat mn?
aku: kat parking depan tu..
mamat:oo..ok.. ermm kunci kereta ade? xbg lg kn
aku: ade..oo ha'a lupe plak.. (smbil seluk poket seluo aku bg die kunci kete)
mamat: ok, terima kasih.. sib baik awk xbalik lg
aku: senyum jek..
hehe.. pe lah aku nie kn

smlm kat sinun ade majlis pe tah, siap sedia kn mkn bagai kn..so kami amek peluang menjamu selera dsitu.. agi pon xbrkfast agi.. menu die Bihun grg ngn roti canai.. aku cam dh lame x mkn roti canai kn so roti canai la jd pilihan..pas mkn kami gerak g balik..nk trus balik cam awal sgt kn so kami ingt nk melepak2 dulu.. tp xtau nk g mn.. then discuss punye discuss kami decide nk tgk wayang cerita skrip 7707 so g lah pelangi sbb temnye yg dekat n tiked nye yg murah..

so smpi2 sane tgk schedule de kol 1 then terus beli..sementara tgu muvie start aku g cr DVD cite korea.. hehe.. layan online x siyok r slow sgt..x puas so ingt nk beli la kn.. tgk2 xde yg pirrot..hehe pirot gak yg aku cr.. yo lah original mahal bonar.. so cerita yg aku nk tu cume de yg original sajok.. so cr la cerita lain yg de pirot nye.. cari punye cari jumpe la 1 cerita yg agak best.. xctly aku dh tgk waktu tu pinjam org nye DVD, tp sbb cerita tu best n lawak aku cam nk tgk agi je.. so beli lah.. de 4 DVD = RM 20.. tajuk cerita tu COUPLE OR TROUBLE kalu de sape2 nk tgk cerita korea ke jepun ke online leh tgk kat http://www.mysoju.com/

eh melalut lak aku ni.. bebalik pd muvie yg kiteorg tgk tu.. alamak uouls hampeh jek.. ooppss ini bg pendapat aku la kan.. cerita skrip 7707 tu xde r mnakut kn.. lite2 jek.. mngantuk tol aku tgk.. overall kalu 5 bintang aku leh bg 1 setengah jek kot.. tah cam feel langsung la.. sib baik tiked die x smpi seploh inggit..kalu x mau aku mintak balik..hehe (mcm berani jek kn..). uouls bleh bce sinopsis die dkt www.budiey.com/filem-skrip-7707

after balik wayang teman cik g MMHE die kne sattle kn keje die yg dulu2...xctly die dh benti dr MMHE nie tp de issue2 keje yg melivat kn die so tpakse r die g sane tlg dieorg sattle kn kerja2 tuh.. sangat baik kn.. kol 6.30 baru kuar dr MMHE.. security kat cni amat lah strict uouls..nk msk n nk kuo cam ssh jek.. aku sebenarnye baru pertama kalii jek menjejak kn kaki ke Pasir Gudang(PG) nie even dh 2 thn dok JB.. hehe.. ala uouls area2 sane nie xsuke la.. jln die cam selalu jek jem bagai kn..so aku rase cam sesak napas jek..yg terok dulu mse akak aku dok PG dkt 1 thn 1 kalii pon aku xpenah g umah die taw.. die jek yg dtg mah aku tiap2 minggu..sanagt terok kn..so kira nye nie aku dh jejak kn kaki aku kat PG gak la kn..


balik dr MMHE cik ajak mkn kat Tesco Seri Alam, die kate die suka mkn chicken grill n hot plate kat sinun.. sodap n murah kate nye.. so aku pon nk cuba gak.. emm so aku cube hotplate yee mee chicken with mashroom.. nyummy2 sodap.. n aku mkn habis kecuali ayam die lah.. selalu nye hot plate aku ssh ckit nk habis coz kuah die tlalu masin or ade bau yg agak sukar utk aku telan..hehe but yg nie bg aku sedap la.. ada rase la..harga with egg RM 4.40 without egg RM 3.80. cik mkn chicken grill.. sedap.. cume kuah die cikit sgt.. if aku suke kuah yg mcm leh buat berenang.. baru feel mkn...hehe harga die pon murah Rm 8.00++

pas jln2 kat tesco cik hntr aku balik, smpi umah dlm kol 10 mlm.. smpi2 umah aku terus mandi.. rase cam belengas ( rimas) jek kn.. seharian dh.. pas tu on lappy Ym ngn my sis die dh msg soh aku on9.. smbil layan FB..

camtu lhh sabtu aku... penuh ngn aktivity.. im happy.. atlest de kwn kn.. kalu x sure aku memerap kt umh jek kn..

k r uouls cambo ade t aku try upload ek..cable kt ofis lakz.. ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails