Sunday, August 16, 2009

Dah kawen?? dah ade calon?? ble nak kawen??? passt.. next question plez.. part 1

wah tajuk n3 gedebom...
erm semalam (sabtu) aku wat appointment ngn org PERODUA..adoii la dh 3 minggu aku xdpt kete aku lg.. sangat geram..
so pg smlm aku col die x angkat, col offis die xde kat tempat die.. then aku msg die xreply plak.. if aku terjah jek die xde melopong plak aku kang .. dh r nk dtg sane cam senang sgt la kn.. then last2 aku col dlm kol 11 pg die jawab n aku set appoinment ngn die kol 2 ptg..

so dlm kol 1.00 bersiap2 lah aku ni kn.. mandi2+solat n terus turun.. nasib aku baik.. turun jek lobby trus nmpk cap, then tnye die leh x hntr g PERODUA Tampoi.. die kate ok. driver adalah seorg pemuda melayu umur around lewat 30an lah.. dan die adalah extra peramah + kepochi.. but aku layan jek lh..

dr saat aku mula naik cap die untill smpi tempat yg ingin di tuju pot..pet..pot..pet jek.. but ok la kn..at lest xde lah sonyap jew.. aku ni dh la jenis xtau nk start cerita if org xstart dulu kn.. if org tu dh start mula lah aku.. kadang2 terlebey peramah lakz..becerita mcm dh doploh tahun knl..keh3..

erm mse mula2 aku msk jew Cap die tnye aku

Driver: nk g ambik kete ke awk?
aku: ha'a
Driver: kete ape nk ambik viva? Myvi?
aku: nk ambik kete, sy hntr repair..
Driver: oo.. knp kete?
aku: xcident
Driver: ha?? kat mn? terok? kete pe?
aku: pintu terok gak la..kete msia kn..
Driver: kete pe awk?
aku: myvi, dh lame hntr xdpt2 lagi
Driver: awk kne push dieorg.. ari2 col.. biar die berasap...
aku: dh..
Driver: awk kne keras,baru dieorg takut..hrp kn bdn x cukup awk..awk nie lembut sgt..tgk muka dh tau dh, ..smbil ketawa..hahaha..
aku:senyum jew...tp dlm ati aku cis.. lancang sungguh kate2 mu wahai drebar..
driver: smbg gelak smbil kate.. gurau jek awak.. kalu xleh gurau pegi surau..hahah
aku: sabo jek la..xpe.. sy maap kn.. dh nk puase lagi pon kn.. xbaik nk gado2
driver:gelak nye msih xreda...mbil kate bley tahan gak awk nie ek..
aku: senyum jew.. sebenarnye xpaham pe maksud die
driver: dok ngn sape kat cini?
aku: kwn2
driver: asal mn?
aku: Tangkak
Driver: oo, brpe sewa umah?
aku: ade la dlm xxx
driver: oo mhl gak tuh.. ddk bape org?
aku: 3 org..(aku tpu die jew..padahal 2 org)
driver: mahal sikit tp selesa xpe la ek..
aku: emmm
driver: umor awk bpe?
aku: teka la
driver: 24 thn
aku: salah, nmpm muda ke?
driver: ha'a.. mcm budak2 lagi ni
aku: haha..dh tua la
driver: umr bpe?
aku: 26 la...
driver: ala 2 thn jek beza..
aku: ye lah kira awet muda la kn..hik..hik..
driver:awk ble nk kawen?
aku:ble tibe mase nye nanti lah
driver: hahaha..awk2...calon2 nye?
aku:calon2 pilihan raye ke?
driver: bantai gelak lagi..calon2 pilihanraya permatang pasir tu sy dh tau..
aku: dh tu knpe tnye??
driver:ketawa.. smbil geleng kepala... org tua xrisau awk x kawen lagi..
aku: mau x risau.. tapi semu ni kn urusan tuhan..redha jek la..
driver: org tua mn x risau kn.. ank dara die yg cantik,comey nie drive sorg2 kang kne kacau ngn org ke kn.. jln2 sorg2 kang kene ngurat ngn org ke kn..bla..bla.. bebel mengalah kn mak nenek..keh3
aku: diam jek.. ala2 mls nk dgr..dlm ati aku..rase nk muntah plak.. pe yg driver nie cube nk bgtau..huhu
driver: hari ni dpt la kete awk ye
aku: harap lah.. dh patah dh kaki sye nie..
driver: msk sepital x? kne simen x?
aku+driver :hahaha.. gelak (pandai ko bt lawak yek)
aku: simen..tapi tongkat xde
driver: kira dh naik baik la ni.. xpayah pakai tongkat dh..
aku: harap2 lah.. kalu x mau jalan merangkak plak pas ni
driver:gelak lagi.. awk naik wheel chair lah.. lagi senang..
aku: xde duit r nk beli.. boleh mintak derma x?
driver: boleh.. msk lah bersama mu..
aku: keh3.. melalut dh nmpk..

pastu die bebel pasal insurans lah.. pasal kete masia nie lah.. pasal sikap2 pemandu lah..mcm2 lagi lah

waktu nie dh smpi traffic light dkt wisma hijau yg kat BBU (Bandar Baru Uda)
Dalam ati aku cepat lah smpi.. bedoa supaya xde pape yg belaku..hik..hik..

pastu die tnye lagiaku nie keje kat mne, as ape..dh bpe lame dok Jb,balik kg bp kali sebulan, mcm mn.. ngn sape..n berbagai2 lagi.. mcm intebiu bakal calon menantu plak..ahakz.. mne yg agak2 aku xmo bgtau die aku tpu jek la.. aku ckp jek aku keje kerani,kat contraktor cmpny,yg lain2 aku tpu ckit2 la.. hehe tipu sunat lah.(eh mne de istilah tipu sunat..pandai jew aku ni kn..) demi menyelamt kn diri kot..xkn nk bgtau semua kn, kalu xmo g tau kang die kate kite ni belagak lah hape lah kn.. nasib ko lah.. harap xjumpe die lagi..hik3

then smpi2 jek kat tempat yg dtuju aku terus bayar. tambang nye ikut kn meter adalah RM 1o.60 but die mintak aku RM11.00 aku bg jek lah.. sedekah jek la 40 sen tuh.. sebelum aku turun sempat lak die pesan, hati2 awk, drive leklok.. jg diri.. terima kasih..harap dpt jumpa lagi..

JUMPE LAGI???.. xmo lah..keh3.. aku pon blah..

msk2 perodua ckp kat counter nk jumpe INCIK SALIH org yg incharge kete aku tuh.. xpnh pon jumpe die.. deal thru phone jew..dlm 10 minit tunggu die.. baru lah muncul.. mane tah die merayap..ish2.. ble dh jume alahai.. xsmpi 2 minit dh selesai..huhu.. xbebaloi tol ngn penantian aku selama ini..aku tnye die ble kete aku dpt.. die kate minggu depan.. aku pon tekejut la ha??? bpe lame lagi sy nk tunggu sy dh patah kaki.. susah nk g keje n bergerak.. die kate if aku dtg sign form tu last week this week meas ari jumaat lepas aku dh dpt la.. die kate kete dh siap but claim dr insurans x dpt lagi so die xleh nk realese kn kete.. sgt sedey uouls.. aku pon g tau die asal die x bg tau aku siap2.. die kate hari tu die dh bgtau kn.. ble ms tah.. seingat aku xde pon..

so die bgtau ari rabu die col aku bgtau ble leh ambik kete khamis or jumaat.. aku bgtau die aku nk khamis.. n aku dh apply cuti nk ambik kete sbb aku ade hal penting nk guna kete.. sbnr nye aku xapply cuti agi.. baru niat nk ambik cuti.. nk pulang ke kg halaman ku.. rindu same omak bap den..

lepas siap urusan kat PERODUA selesai.. aku ke mane???? bersambung di n3 berikut nye...

~puyus..lalala~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails