Sunday, August 16, 2009

Dah kawen?? dah ade calon?? ble nak kawen??? passt.. next question plez.. part 2

pas selesai urusan kat perodua tuh yg ade dlm otak aku nk g jengguk angsana lah.. mcm dh lame jek x jenguk menjenguk ni kn..hehe

kuar2 jek dr perodua aku nmpk teksi..terus tahan.. niat nk jalan kaki terus terbantut.. xjadi nk membuang segala lemak2 kat badan ni..keh3..wlpon angsana ngn perodua tu dkt tp kalu jln kaki mau gak berpeluh+ panas kn..alasan... malas ckp jek la mls kn..

so naik2 teksi org driver die tnye soalan yg same cam 1st driver td..hoho.. terus aku pikir... eh ni mmg soalan lazim yg driver teksi akan tanye ke.. mcm standard soklan yg dh de dlm silibus seorg pemandu teksi kat JB lakz..hoho

uouls leh agak la kn pe yg die tnye aku.. die tnye aku ble nk kawen?? blom sempat aku jwb die dh tlg jwb kn.. thn depan yek.. aku pon kate ha'a, insyaallah..(dlm ati btol lah tu.. thn dpn tp xtau la thn yg mn 1 kn, xkn thn lepas plak kn..keh3) calon dh de la ni yek.. aku senyum jek la.. mls nk layan.. rase cam nk bgtau die.. next question..plez.. even xbpe jauh pjalanan dr perodua ke angsana sempat lak die intebiu aku kn.. but aku dh xkesah sgt dh..org nk tnye2 soklan cepu mas ke cepu perak ke cepu gangsa ke.. aku akan jawab seboleh n sebaik mungkin.. aceh.. kira dh kebal dh ni..mn2 aku pegi mmg itu lah soklan paberet yg akan kuar..kira soklan bocor la kn.. aku dh sedia kn jawapa2 yg bernas lagi jitu..keh3

aku rase die org semua sgt risau + prihatin terhadap kehidupan aku yg single minggle ni kot..hehe.. think positive..tol x..

smpi angsana aku round2 sbnr nye cam xde benda pon nk beli just saje jln2 menjenguk la kate kn..kat angsana de pameran pengantin uouls.. mse aku msk de nmpk artis wt persembahan.. xtau la sape.. cm xkenal sgt+ muka xbape nk nampak..jln2 tgk2 pameran tuh.. chantek sgt.. mcm2 ade.. pelamin lah, baju pengantin lah, kad2 kawen, catering n mcm2 persiapan bakal aj n permaisuri sehari lah.. pendek kate semua ade keculai mak n bapak..hehe..

dari td semua kisah adalah berlatar kan perkawinan jek kn.. dh dekat ke hari untuk aku ni?? haha poyo jek aku ni..lalala..sila abai kn..

kejap je aku kat angsana.. cam xtau nk buat pe sorg2 kn.. dr org pandang2 aku ngn gaya ala2 sinis baik aku balh.. dieorg pelik kot aku jln sengsorang.. huhu.. suka ati aku lah kn.. aku kalu kuar sorg2 mls nk melawa bagai.. cukup stakat pakai seluat+t-shirt+hand shock n tudung+ selipar sahaja.. so org xkn berani nk kejar2 aku jual/promote brg dieorg.. hehe.. so aku dapat la jalan secara suka hati..aman dan damai..lalala.. biar org tgk aku sengkek secara luaran asal aku x sengkek secara dalaman/sebenarnye..keh3. ini pon aku bljar dari pengalaman2 aku yg lalu..

balik dari angsana aku naik teksi sekali lagi.. tapi kali ni sanagat berbeza. driver nye adalah pakcik yg umur nye dlm 50 thn++ dr mula hingga dh nk sampai die menyepi seribu bahasa.. ble dh nk smpi jek die bersuara. kira nye anggapan aku terhadap pemandu teksi sebelum ni adalah meleset..keh3.. pakcik nie baik.. die bg tambang yg berpatutan. xde mintak lebey2..standard ikot meter.. tinkiu pakcik..pakcik ade anak bujang?? haha tbe2 ayat...

ok itu sajek.. babai.. luv uouls..

6 comments:

Cikpid said...

aku nk knlkan ko ngan kawan laki aku ni..hahahha..keje SAJ Larkin oii..dekatlaa ngan ko

~H @ N i ~ said...

Cikpid: haha.. bleh3, smbil kelip2 mate tanda malu..malu tapi mahu..keh3

Cikpid said...

hahhaha..serius ke weh..aku cakap ngan laki i skang juge..hahahhaa

~H @ N i ~ said...

haha..serius kot.. xsalah kn wei knl mengenal..even aku malu gler sebenor nye nie..keh3..

Rina said...

hehehe malu tp mau iya dak..

~H @ N i ~ said...

Rina: hik..hik.. malu i taw..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails