Wednesday, August 12, 2009

repekan yg merapu

malam nie de sikit kerajinan dlm diri aku..keh3.. dh lamo woo xupdate blog.. pada hal ari2 jek aku bukak blog nie..mood menaip xdok.. hanye mood membace sajok..

so mlm ni td aku jengah2 la kat blogger2 yg de lam list tu kn.. mse bce n3 kat blog cik pid psl si comey afieq msk contest kat sinar fm terus zas aku bukak link sinar n vote.. sungguh bersemangat aku vote n vote n vote agi.. beri sokongan padu tu pid..keh3 hope afieq ley menang..comey afieq..goram i taw..rase nk pinanag si afieq nie tuk diri sendiri jew..hik..hik..rase2 nye mama afieq leh terima ke???hahaha . mari vote afieq d si cilik sinar

sambil2 bloging aku layan cerita kala hati kat tv3, cam syok lak tgk adi putra ngn si jue tuh..sweet jek.. dh follow cerita nie since episod 1 so tu yg pulun n gigih nk tgk tiap2 ari tuh.. sambil2 tuh layan radio online sinar.. layan lagu2 evergreen uouls.. syok woo mlm2 cam nie layan lagu2 lame.. terase cam kembali kezaman kegemilangan jek..hehe, tetiba de lak lagu yg aku penah aku nyanyi mse family day waktu aku praktikal dulu.. tema 60an-70an..kelakar sgt mse tuh.. siap kne pakai baju ala2 era 60an jugak..hehehe..tobat malu tgk muka sendirik waktu tuh..hehe, kalu gambo tu ade lagi cam x sanggup lak nk tunjuk kat org..comey sgt.. yang kelakar nye gigih aku g beli CD lagu2 60an siap praktis bagai kn.. ingat lagi mse tu aku dok melalak kat dlm opis, time rehat hari jumaat. dlm opis tu hanye ade 3 org, 1 org bos dan 2 org bdk praktikal yg slh sorg nye adalah aku.. yg 1 org lagi tu member aku dak Cham.

aku dh beli CD tu lame dh beli kat Mahkota prade. time nie aku praktikal kat 1 of consultant kat melaka. nk dgr CD tu kat umah almaklum lah kat umah xde CD player or PC pon. waktu ni aku menyewa umah kat area semabok melaka ngn liak n norly. aku teruja sangat nk dgr lagu2 dlm CD tu tp x bkesempatan,So time rehat ari jumaat tu kira line clear lah kn.. xde org.. so ape lagi dieorg kuar jek opis terus aku psg kat PC.. aceeh test power la ape lagi kn...1st aku cume tau nyanyi lagi nie jek.. tajuk nye aku lupa la uouls nyanyian sanisahuri kalu x silap..lirik die yg aku ingat ckit nie jew..

"sejak ku bertemu pada mu..fikiran.. ku rase terharu, hanya kekanda yg akan dapat mengubat hati ku rindu...ku bentang kn perasaan ku pada mu...untuk mengadilkan bisikan sukma..."lalala..

time tengah2 feel nyanyi tbe2 de org bukak pintu ofis ....dan tbe2 aku tdengar ade org tengah gelak.. gelak cam syaitan tu uouls..kah...kah..kah... terus aku kalang kabut mcm nmpk hantu, nk ttp PC pn aku cam xtau dh.. terus aku off kn suis die..xde nye nk kuar kn Cd ke hape kn..tbe2 cik temah jadi blurr.. sebab nye kwn aku tu dengar aku nyanyi upanye..ceet kuarang asam..die lom pg smbhyg lagi upanye.. dok melepak kat bwh.. idok la teman tau.. terus muka aku berubah jadi ijau sekejap..tahan malu kn...al maklum la sore teman nie sedap beno..pitching lari bagai kn..hahaha pas2 tu abis la aku asyik kne perli jek.. sib baik die sorg je yg dgr kn.. kalu ramai...adoii la..

mse family day tu aku x jadi nyanyi lagu nie, aku pass lagu ni kat lin since die xde lagu agi nk nyanyi..haha.. aku nyanyi lagu lain aku takut ade org akan gelak syaitan bile die dgr aku nyanyi lagu nie kang..hahaha..

ape saje lah yg aku repek kn ni ek..merapu2 mcm ikan kerapu.. eh ikan kerapu tu makanan.. n sodap dmakan..merapu adalah perbuatan yg xboleh dimakan..hehe.. ok lah..sehingga ketemu lagik... ampoon kn lah tuan tanah ini..

2 comments:

Cikpid said...

Amboi..siap buat entry utk Afieq..Terharu i tau...u nk minang anak i..owh xkan menantu i sama umur..hahha

weh ko dh ade bf lom?meh aku knlkan ngan kwn husband aku nk..keje SAJ Larkin..masih bujang..cewah...roger aku okeh..

~H @ N i ~ said...

cikpid:
hehe.. suka sgt tgk anak ko yg cumel nie pid.. haha tbe2 menantu same umr lak kn..hahha

Bf?? dh xde loor..huhu.. nk knl kn ngn kwn incik babad...hikhik..smbil kelip2 mate.. terus rase cam gatal jek kn.. pada hal lam ati..boleh jugak..tapi malu r..camne tuh??hahaha

wei SAJ larkin tu dkt jew ngn mah aku..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails