Tuesday, August 4, 2009

shito

Tensen wei.. kete aku x siap agi.. huhu.. sangat menci.. patah kaki aku.. nk kemane pon xleh..tolong3

agak2nye pe yg leh aku buat ea?? dah sebulan x lik kg.. sian mak i taw.. ari2 mak col tnye kete ko dh siap?? cane?? huhu..

yg aku ble jawab.. tah la mak.. penat dh tnye die kate xsiap agi.. 3minggu baru leh siap..

uouls tau mak aku jawap pe ??hehe sure lah xtau kn mak aku bg tau kt aku sowang jew..keh3
mak aku ckp xpayah btol kn lah kete ko tu.. kalu lmbat sangat camtuh.. kan susah nk g keje.. dh kene tumpang org lak..ish3 jgn susah kn org.. sian org nk kne jempot ko plak..baik2 org dh smpi kne ambik ko lak.. see uouls mak aku sgt lah xsuke menyusah kn org lain.. bkn main agi die pesan ngn aku jgn selalu nk nyusah kn org lain..hoho.. baik lah mak..


tapi ape kn daye aku terpakse gak menumpang org dlm erti kate lain menyusah kn org..huhu.. nk nek public transport?? ate nye area JB nie public transport die agak huru hara.. x seperti KL.. KL jugak..hehe.. ye lah uouls kat JB ni public transport yg leh d harap kn cap jek la.. tapi cap lak main suka suki die jek nk charge bapee kn.. 1st day aku naik meter tunjuk rm 3.90 patus tu ble aku bg rm 4 driver die mintak rm 5 kate nye nanti die rugi if xde org naik cap die.. so aku pon baik ati ng la kn.. driver nye adalah seorg NYOYA yek.. then 2nd time naik kene rm 6 plak.. driver cap kate tambag dh naik.. adoii la... eii nie semua pasal PERODUA.. dh salah kn perodua plak.. ish3.. ye lah, slow sangat prosedur die.. 24 working days baru leh siap. pada hal bkn teruk sgt pon...huhu.. tertekan3

eii aku rasekn NYONYA yg langgar aku tu patut nye yg harus aku maki kn.. ye lah yg buat aku tertekan lagi die leh siap buat dek jek ble jumpe aku, nak aje aku sepuk kepala die time tuh.. sip baik mse aku jumpe die tu die bwk raket badminton.. tunggu r ko aku bwk senapang nanti..siap la ko.. ishh.. geram nie.. cet.. eii mula dh aku nk menc*** bagai ni kn.. sabo2..huhu.. sib baik..tahap kesabaran aku masih tinggi..

pape pon aku berterima kasih sangat2 kat my officemate yg sanggup amek n hantar aku pegi n balik keje.. especially kak maz,kak sowie nyusah kn jew..(eii kak maz bce ke blog nie..hehe)

mintak maap jika n3 ini ada unsur2 emo.. harap maap.. tuan tanah sedang tensen.. harap maklum.. dapat g holiday best gak ni.. rase cam nk ikot catz jenjalan jek..hehe.. jeles i tgk catz jalan sana sinun..lalala..


~siap ko NYONYA aku tembak ko nanti~lalala

9 comments:

hanim said...

sian nye keta x siap2 lg.. anem penah kena gak camtu.. keta masuk worksyop dekat 1bulan.. huhu! MMG TERAMAT PATAH KAKI.. sabar eyh. suh la cik abg amik.. ;)

Cikpid said...

apsal lambat benor haa??x siap2..ko maki jek tokey kedai tu..hahhaha

wawa said...

ko anta kat perodua ke?
aku dulu JKN aku,aku anta kat worksyop bese je..kene la dlm rm700..sbb aku suh dia siapkn dlm mase 2 minggu je...tp mmg huruharare la sbb xde kete...huhuhuh

CATZ said...

dah biasa ada kete kalau tetiba takde mmg huru hara hidup ni kan..
Jb public transport mmg out lah...dulu kini dan selamanya kan..yg leh harap cab tapi letak harga ikut suka dia kan...iskk...
nak ikut catz jln..?...jomss

~H @ N i ~ said...

hanim:huhu mmg patah kaki anem,ati pon sakit gak sbb terlalu lama sgt.. dh nk dekat 3 minggu ni..

cik abg?? alamak masalah beso ni anem..calon cik abg pon xde agi ni..lalala

~H @ N i ~ said...

cik pid: tu lah pid geram tahap gaban dh nie... aku ingt nk bako jek tempat tuh.. tapi pas kete aku dpt lah..hik..hik..

aku col die mcm mls nk layan aku jek tau..huhu.. sanagt sakit ati..tobat aku x nk anto sinun lagi..

~H @ N i ~ said...

cik pid: tu lah pid geram tahap gaban dh nie... aku ingt nk bako jek tempat tuh.. tapi pas kete aku dpt lah..hik..hik..

aku col die mcm mls nk layan aku jek tau..huhu.. sangat sakit ati..tobat aku x nk anto sinun lagi..

~H @ N i ~ said...

wawa: ha'a aku hntr kat PERODUA.. kalu aku tau cam ni jadik nye.. x kn ku hntr kat sini nye.. ingt kn servis terbaik la kn.. tempat beso2 ni..upanye hampeh..

woo JKN ko kne rm 700 yek.. aku xtau r ni kne brpe..kate die tuko pintu.. tapi tah la.. nie dh mcm tukar 1 body jew.. almost 3 weeks.. sgt lama.. aku dh tempang xde kete..

~H @ N i ~ said...

catz: mmg la catz dh biase de kete ble xde rase worse gile.. nk kemana pun xdpt..

u r correct Jb nye public transport very the out lah.. cap lak suka suki ltk harga.. x sistematik tol.. if nk cap g keje ari2 harga lain2..mencik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails