Sunday, September 27, 2009

MENGAPA DIRINDU

Ini lirik lagu mengapa dirindu nyanyian arwahyarhamah SALOMA.
Somebody suruh aku cari lirik lagu nie and die suruh aku cuba dengar & hayati senikata nye..

so alang2 dh cari aku tepek kat cini lah.. at list bley tgk2 balik kn..
ermm aku masih belum dapat pe yg tersirat kat lagu ni and ape significant nye lagu ni ngn hidup aku.. duno y la die nak aku cari lagu ni.. so aku masih mencari jawapan nye..

agak2 lah kan kenape eh??
lagu ni macam jiwang2 gituh.. tapi for me die macam more to nasihat lah..
so mari kita layaannn
......................................................................

anak punai anak merbah,
terbang turun buat sarang,
anak sungai pun berubah,
ini pula hati orang.....mengapa dikenang.

asal kapas jadi benang,
dari benang dibuat baju,
barang lepas jangan kenang,
sudah jadi orang baru.....mengapa dirindu.

kasih yang dulu tinggal dalam mimpi,
kasih yang baru simpan dihati,
kasih yang dulu tinggal dalam mimpi,
kasih yang baru simpan dihati.

selat teduh lautan tenang,
banyak labuh perahu acheh,
jangan kesal jangan kenang,
kalau hati rasa pedih.....mengapa bersedih.

kalau pinang masih muda,
rasanya pahit sudahlah pasti,
kalau hilang kasih lama,
cari lain untuk ganti.....mengapa dinanti.

patahkan tumbuh hilang berganti,
lukakan sembuh kalau diubati,
patahkan tumbuh hilang berganti,
lukakan sembuh kalau diubati.

sayang mengapa dirindu............


~cinta gumuk from Bunga~L0vE his muntan a lot

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails