Thursday, October 8, 2009

Bertemu geng2 bas sekolah

Di n3 aku yg sebelum ni aku ade cite yg aku g open house noma kn. so nie aku nk buat n3 khas untuk open house noma ..


xctly noma,cikpid and wawa nie die adalah cosmate aku merangkap kawan blogger aku jugak..mereka 1 kelas dan aku another clas.b4 nie aku mmg xpenah borak2 bertegur sapa ngn die but aku mmg mengenali nye..ala dulu mase zaman2 study aku mmg poyo pemalu+low profile, sogan bonar nk beborak2 bagai.. jumpe pun takad senyum2 gitu jek kn korang..ketahui lah kawan2 ku aku mmg begitu..bukan sombong taw..but kalu dh start kenal mau kena sawan mulut kang..ape cikpid kate aku peramah?? (eh malu ai) tulah jadi nye uouls bile cik temah nie dh start bertegur sape..hehe..

mengenali mereka2 secara dekat di alam maya, mengetahui cerita kehidupan mera secara maya dan membuat kn aku rase dekat dengan mereka secara reality nye.(ye ke? hehe ala aku kn ddk senegerii ngn mereka2 except wawa) hehe..membace blog2 mereka juga buat aku tepengaruh untuk menceburkan diri dlm dunia blogging..haha..

back 2 main topik....

ha mase hari khamis kot aku dpt msg dr noma die invite g open house die, memandang kn minggu tu bukan week yg aku balik kg so aku setuju nk dtg.then sabtu ptg noma col nk confirmkan aku mai umah die ke x mlm tu,so aku tnye sekali lah direction nk g umah die, noma pon bg landmark2 die. dlm pikiran aku dpt byg lah tempt2 tu semu.

so after balik beraya mlm tu aku zasss dtg umah noma. carik punye carik yess jumpe sudah aprtment itu.. bg lesen kat guard and aku tnye die bloc C tu kat mn? die pon ala2 xtau n soh aku tgk blok yg depan post guard tuh. so aku mcm ala2 confident nk g blok yg paling hujung sekali. dalam gelap2 mlm samar2 bayangan gituh aku xbape nmpk blok sign die. dr jauh aku kate btol lah ni blok C kot. so aku terus park kete. kuar2 kete msg pid tnye btol kn umah noma tingkat x umah no xx. pid kate yes blok C.
so aku confident n terus menuju lift Lobby. smpi2 lift loby yg sepi itu aku tenampak ade tulis G terus rase mcm gabra sekejap. eh salah blok ke ni?? alamak malu la plak.. baik aku cepat2 blah.. kang tepegi umah org lain lak.. laju jek aku jalan g kete moga2 xde org nampak yg aku telah tesalah blok (budget mcm de jek org yg knl aku kn..haha). so aku pun reverse kete n terus menuju blok yg hujung sane, so aku nmpk blok A, B, mn blok C ni?? pusing 1 round agi..lam ati berkata2 tanye org jek la senang, tp tgk2 xde org, tbe2 aku nmpk ade org kuar dr kete then aku terus benti bukak tingkap n tanye die.

aku: "tumpang tanye.. which 1 blok C?"
die :" xsure la cuba u tgk blok belakang sane"
aku: thanks

so berpusing lah aku buat ke dua kali nye..eh nie la blok yg aku pg td, tapi td die tulis G bukan X.. aduh confius..
xpe lah parking jek lah kat depan pool nie.. kalu x jumpe kang senang aku nk bg tau dieorg yg aku kat depan pool.. xpon bleh gak aku begyimrama sebanrang dua lagu kang..miaaaahhaa..
then aku nmpk ade sorang chiness bersama ank2 nye ngh main tanglung kat area2 pool tu. then terus aku tanye soklan yg sama

aku: "xcuse me.. which 1 blok C?"
die :that block i think
aku: ic, but td i tgk die ade tulis G, is it blok G?
die: no lah, only 3 blok ma
aku: ooo smbil kira blok yg ade.. ya lah..
die: G meand GROUND FLOOR i think..
aku: oo ic..smbil muka tahan gelak.. nasib golap..kalu xsue terserlah

rase nk gelak guling2 mask dlm pool jek uouls..malu tahap GABAN.. gaban pon x malu mcm tuh..hhahaha
so laju jek aku g blok tu tekan lift n sampai..cari2 umah terus nmpk dh..syukur sampai gak aku ke tempat yg dituju.. sampai2 terus salam smbil bepelukan ngn mereka2..then terus mkn.. korang aku saje jek xmo cerita mlm tuh..hik3

best woo makan2 sambil berpot pet ngn mereka2..happy gilerr.. best r korang..aku sempat rase soto ngn puding jek yg lain xleh nk msk..tank full..ye r nie umah ke 7 ko..sakit perot dh..hik..
sambil2 makan main2 ngn afieq..aduii best nye.. 1st time aku jumpe bdk tecit nie..dpt dukung2 n main2 ngn die.. encem goram cik temah ngn die nie.. pid+noma+wawa melayan aku dengan baik sekali..touching bebeh.. bg sesape yg dh di invite tapi xdtg teramat lah rugi.. noma siap import wawa da sengkuang dr penang tuh.. even mereka baru 1st time cuba2 memasak juadah ini tapi..congratez bebeh super duper sodap.. menjadi.. pid pon siap turut menyumbang juadah jugak.. aku jek yg dtg tangan kosong..hehehe..

ok lah uouls layan gambo yek.. ade gambo2 yg aku cilok dr blog korang, fb korang..ampoon.. ;)


~wawa n pid bersama juadah2 nye~

~aku, bf encem, n wawa~

~noma,pid,tangan babad,tangan n kaki wawa~


~poojaan ramai, afieq najmie..~




~afieq agi~

4 comments:

wawa said...

wah gitu...tacing ai..entry u ade name ai...

..::daria::.. said...

haha..x sangka pulak ko sesat..sbb sampai2 kt umh muke cool aje..:p mekasih sgt dtg jugak umh wpun perut ko dh sendat + letih braye sakan siangnye..huhu..

~H @ N i ~ said...

hehe..
tinkiu2 bce n3 ai..tacing jugak..hik3

~H @ N i ~ said...

Daria: hehe.. purak2 cool sebenarnye..hik3..sepanjang jln aku gelak sorg2..
sama2 kasih noma.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails