Monday, October 26, 2009

~Cedera~

Sejak kebelakanagn nie aku asyik ditimpa kecederaan jek.. kanpe eh? Uouls tau x? xtau.. aku pon xtau jugak..lalala

Minggu lepas mse trip cuti2 mesia aku tangan aku tesepit pintu kete.. akibat nye biru gak jari ni.. ingat kn sekejap jek dh baik, tapi smpi sekarang sakit masih terasa.. bengkak tu x obies da lah.. to pn bido dun worry bukan salah kop on aku nie yg tbe2 letak jari kat pintu..padan muka kn dh terkapit jari tuh…hehe
Mase dekat kenduri kecik dok bersuka ria bertepuk bertampar tbe2 mase aku cube menepuk bahu cik liak tibe2 aku rase ade benda cucuk jari aku..sekali tgk hambik ko memang ade jarum kat situ.. bedarah sudah jari x pasal2.. ish2 macam la ko ni hani.. ok sign..

Ermm mase kat cherating lak tengah jalan2 ms nk balik dari pantai jari kaki jaki pulak digigit semut api sampai bedarah, bengkak.. sampai kn pakai kasut jadi sempit..hik2.. waktu nie dak2 lain dh geleng kepala sambil kata.. ko nie hani xsudah2 asyik nk mencedera kn diri jek…haha.. wei korang bukan sengaja okeh.. benda nk jadi kn.. bukan aku nk pon diie jadik…
Then…
Selasa start keje after cuti2 mesia tu pepagi hari tangan kiri aku lak tecedera. Di hempap oleh arch file yg padat lagi sendat .. mcm nie uouls ms tu file nie nk jatuh sbb dh berat sgt xleh tersentuh cikit pn. Kunun2 aku nk cuba la cabai n selamat kn tapi akhir nye file tuh xdpt dselamat kn lalu bucu die betol2 jatuh dekat tanagn aku yg mulus ituh..ha yg pelik nye tangan aku nie beso jek tapi kena file dh lebam.. ish2 lembik tol ni..

Nie cerita Semalam pulak mse tengah siang ikan tbe2 pisau tersasar tekena tanagan pulak.. pisau nie confius gak nye yg mane satu tangan & yg mn satu ikan .. adoiii la..cedera lagi.. uisshh ape maksud nye nie?? Sejak semalam aku tetiba terpikir perkara2 yg buruk2 pulak.. mula lah otak nie nk piker benda2 mengarut.. uiisshh tidak.. kata kan tidak kepada rokok hani.. eh silap.. kate kn tidak kepada benda khurafat..lalala.. oke la uouls tu jek nk cerita pon..

Terima kasih kerana sudi membaca.. =)

1 comment:

Cikpid said...

hahahah..sendiri careless..berfikiran buruk plak ade mende nk jadi..

eh..tapikan..ms ramin kawen aritu..sblm pegi aku jatuh tangga..
aku terfikir2 mcm..kenapa aku jth tangga..pakai selipar jek pon..
ptg tu ms kat melaka..afieq jatuh katil..huhuhuhu..mcm petanda kan??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails