Thursday, November 12, 2009

orang puteh

hari ni aku adalah balik keje lambat dari biase
kol 9 camtu baru aku gerak balik
as mentioned dlm n3 b4 nie
aku sedang tension membuat keje
jadi bile semua org dah balik slow2 la aku buat keje
memandang kn harimau pon xdek jadi biak la aku siap kn keje mse nie
boleh la buat keje dengan aman dan damai

semua org dh balik except me
means aku tinggal kat opis sorg2
aku ok jek
biase jugak la kn..

so aku start la buat keje2 aku yg xsiap2 agi tu,
maka satu persatu sattle,
dalam kol 6.15 pm cmtu aku g solat jap (sila jgn contohi aku)
pas solat tu aku pon buat keje kat depan kat counter resep sebab nk potostat
mse ngah potostat tetibe aku adalah terkesima sbb nampak kelibat ORANG PUTEH

secara outomatik aku terus la pandang..
xdek pape pon..eh pelik..dlm ati aku kate perasaan aku jek kot...
dan aku menyambung buat keje semula
mase nk pegi mesin potostat nk ambik benda yg dh di potostat tu aku nmpk lagi..

dalam hati dh bedebar2 dah..
ape kah itu???
ermm cuak jugak la..

then aku berani kn diri..aku cakap kuat2 dengan nada separuh merintih..
"JANGAN LA KACAU AKU....AKU NK BUAT KEJE NIE.. KANG HARIMAU BALIK BESOK AKU X SIAP KEJE NI KENA BAHAM PULAK.."

Sambil2 tu aku bace lah doa ape2 yg terlintas, dengan harapan die x kaco aku..


selesai potostat aku msk dlm
g tempat aku
mase nie seram sejuk gak
tapi aku kuat kn semangat
tink positive

sambung buat2 keje
tgk jam dh kol 7.30
g toilet nk solat
waktu nie sib baik la aku mcm lupe dh peristiwa tadi
sebab dlm otak aku nie dok pikir takut kat harimau jek dr tadi..
bila aku pikir2 kn balik mse taip n3 nie amazing jugak knp aku buleh telupe yg aku nmpk org puteh tadi.. (bersyukur sgt sbb doa aku dmakbul kan, kn td aku bce2 doa spy die xkacau aku sbb aku nk siap kn keje kn)
kalu x sure la aku takot nk g toilet..sape nk teman aku lak kn..


lepas solat magrib aku smbung buat keje lagi smpai kol 9..
syukur jugak xdek ganguan yg teruk2 sgt
xctky aku dh 2 kali mengalami peristiwa ni

b4 this tengah hari
mse tu hari sabtu
aku dtg opis lepas servis kete
sampai opis dlm kol 1 tgh hari camtu lah
mse aku smpi tu aku x de pikir pape pon
xde la rase takut ke hape
sbb siang kn

then mse aku ngh buat keje tbe2 aku dgr ade org selak kertas
mcm main2 kertas mcm tu la
padahal xde anagin pon mse tuh
tapi aku dh rase lain dh
seram sejuk..bulu roma naik..
aku pun teringat yg boss aku kate kat opis nie mmg ade benda..
but aku pikir nie kn sinag xkn la ade kn..huhu

then tengah2 buat keje bunyi printer di on pulak,
mse tu aku fikir agak nye ade org x off printer tu kot so die bunyik la
so aku just ignore sajek

so dalam kol 6.30 ptg baru aku balik
mse nk balik tu aku pon off la segala bagai suiz yg ade
uouls tau???
sebenarnye suiz printer yg bunyi tadi adalah OFF
so yg bunyi tadi sape yg bukak???
terus aku laju2 kuar and tutup opis..

then sekali lagi aku terkesima ble aku tau yg kat level opis aku nie hanye tinggal aku SORANG SAHAJA.....
selalu nye opis lawyer depan opis aku nie staff2 die mmg terkenal keje 24 jam. opis dieorg lah yg bukak paling awal and ttp baling lambat even hari cuti pon, mse dlm kol 4 lebih aku g toilet sembahyang riuh rendah jek kat luar..x sangka pulak dieorg semua dh balik..huhu


Nota tumit kaki: aku kalu boleh xmo jumpe pon dengan mereka2 yg kite xleh nk nmpk dengan mata kasar ini...

5 comments:

zella said...

seram nyer....

kalau zella, msti dh blk awal... hheheheh...

xpe... niat kita baik... nak siapkan keje...dia saje2 la nak mesra2 dgn hani tu..

;p

Cikpid said...

huih..seram seh..kalo aku yg jns penakut nk mampos ni mmg x boleh laa weh...

dZana said...

slm kunjung bls n kenal2... nnti akk link hani ek..

~H @ N i ~ said...

Zella:hehe takut mmg takut zella, tapi takut lagi kat harimau tuh..

ye lah niat kite nk buat keje bukan wat benda x elok pon..die saje nk teman gak nye ek..hehe


cikpid:tu lah aku penakut gak, tapi cam amazing masih buleh bertahan lak

dzana: tq kak,selamat kunjung mengunjung..nyummy2 makanan lam blog akak..meleleh tgk..hehe

nice sharing =)

~H @ N i ~ said...

Zella:hehe takut mmg takut zella, tapi takut lagi kat harimau tuh..

ye lah niat kite nk buat keje bukan wat benda x elok pon..die saje nk teman gak nye ek..hehe


cikpid:tu lah aku penakut gak, tapi cam amazing masih buleh bertahan lak

dzana: tq kak,selamat kunjung mengunjung..nyummy2 makanan lam blog akak..meleleh tgk..hehe

nice sharing =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails