Wednesday, December 30, 2009

Kisah anak dan Lembu

Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, x pernah lulus, akhirnya bapak dia dah x sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa x best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia ckp dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau x, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej x payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...


hahaha...bapak lagi genius..muuuaaahhhaa

~Repekan oleh:H@ni~

5 comments:

Sharinginfoz said...

memang teknologi.... advance gitu,....

KWSP Statement via Kiosk

Beli Buku Sekolah Anak2

sI tEDI said...

ekekekekkeke....

~H @ N i ~ said...

Sharinginfoz: haha, bapak lg advance~ thanks 4 viewing my blog (*_*)


Sitedi: wakaka.. bapak lagi otak briliant..last2 ank die yg tekena..ngee ~ =)

Redbloodsnow said...

hahahaha...mengarut tol dua beranak tuh ek :P

~H @ N i ~ said...

Redbloodsnow: Itu lah mengarut jek kn..si anak kunun nk tunjuk kehebatan mengarut untuk tarik perhatian ayahnya yg si ayah pulak mencarut..hehehe =)


nway thanks zie jenguk2 blog kamek (*_*)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails