Sunday, December 20, 2009

Weekend

~Repekan oleh:H@ni~

Hye uouls cuti 3 hari nie buat ape?? cutie2 malaysia?? g kenduri kawen?? ermm aku nye weekend sangat la woost.. buhsan nye.. bersendirian kat JB nie..huhu, rancangan nk turun s.alam attend wedding my frends x jadi atas sebab musabab yg xdpt ku elak kn.. sorry Hanim..


sepanjang hari jumaat aku nye aktiviti adalah mengemas umah, basuh baju, lipat baju,basuh bilik2 air (mcm byk sgt jek keje nye kn), hari jumaat aku adalah bangun lambat so siap2 buat2 keje nie semau dh dekat kol 2 ye kawan2.(anak sapo lah ni kn)

after siap2 baru la mandi manda, solat and on9, itu saje keje aku, ptg baru kuar carik makan..hehe

balik tapau makanan, aku makan la pe lagi, pastu dh malam, bile malam aku start bace novel yg aku pinjam dr kwn aku.. aku nie sebenar nye bukan la fanatik sgt ngn novel2 nie cume selected novel jek yg aku layan ofcoz la yg best2 jek kn. tapi bukan bermakna aku x suke membaca (tapi ms study mmg aku mls nk bace buku pon time exam jek baru selak buku..tu pun tepaksa, ngee, patut la ko nye result xgempaq.haha)


malam tu aku pulun bace start after isyak lam kol 8.30 camtu smpi kol 4 pagi okeh.. tu pon xabis baru 3/4 lagi 1/4 aku smbung esok nye.. ermm pasal novel nie aku akan cite in my next n3 yek.. kang panjang sgt n3 nie.. fening nk bace.. (eh ade ke org bce n3 ko hanie oii..haha ferasan pulak)
aduii bengkak2 mata aku mse nie, pulun layan novel (gile ko hanie..)

sabtu aku de appointment nk servis kete kat perodua tampoi, so around kol 8.30 mandi2 singgah pasar tani larkin jap beli breakfast then terus pecut g servis kete. smpi sane around 9.45am ngam2 coi la, aku nye appointment kol 9.50am, manusia punya lah ramai saat itu.. ye lah ramai org cuti kn so semua ambik kesempatan g servis kete masing2, sementara tunggu di panggil oleh servis advisor tengok2 la model terbaru perodua ALZA MPV juga kereta, nice jugak ramai org duk kerumun kete tuh so aku aalah tgk2 dr jauh jek la..

siap servis dalam kol 12.30pm terus g giant tampoi beli few things utk stok seminggu nie, lepas abis beli belah terus balik umah, sampai umah around kol 1.15 camtu, lunch solat and sambung bace novel tuh, xctly aku cube bace novel nie ms tunggu servis kete tapi xbley sbb ape tu nanti aku cite ek (buat suspend pulak ek).


so petang tuh jugak aku abis kn bace the balance..malam after isyak aku dh belayar sebb mata aku bengkak sangat+pedih mcm xleh nk bukak dh mata kepala pon pusing semacam jek rase nk demam pon ade sbb nye aku g redah hujan mase kuar dr giant aku parking kete jauh gilak.hambek ko x sabo sgt nk balik redah saje hujan..sib x lencun jek.

ahad aku juga xbuat ape,dok sesaje kat umah sambil menguruskn buss cafe world aku tuh..sejak2 jadi chef nie byk dh menu aku try setakat nie baru smpai level 14 nak kejo jiran2 aku memasing dh tinggi2 level mereka.. 9ini lah jadi nye ble telalu addicted ngn game2 kat FB tuh)

esok dh ISNIN..dh keje..arr mals nye.. (kecoh la ko hani, cuti lame ko kate buhsan ble keje ko malas pulak, ish2 ape yg ko nk nie????haha..poyos seketika)

ok la uouls.. layan.. (+_+)


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails