Thursday, December 30, 2010

Lima Bersaudara Beraksi.. Sama Shanteq sama Hebat (*_*)


Ini Lekiu



Ini Lekir




Ini Jebat





Ini Tuah

Mana satu menjadi pilahan kalbu anda???
Info dari email seorang sahabat (*_*)


~Repekan oleh:H@ni~

Tuesday, December 28, 2010

Manage and Eliminate your stress.. Be Young Be Beutiful (*_*)

Salam uouls kesayangan saya semua.. anda sihat?? Ha tu ada yang monyok2 tu pesal?? ala jangan la buat muka tempoyak..yang muka berkerut-kerut tu meh sini meh saya nak bagi petua supaya muka anda kembali ceria.. petua terbaik dari ladang lah ni..cewaahh..biasa lah saya ni kan perasan jadik motivator..

ok-ok sebenar nya saya pun selalu jek stress-stress tak tentu hala ni.. kadang-kadang tu saya sampai saya rase semua benda pon boleh buat saya stress sampai sakit-sakit kepala saya di buat nya.. Ini adalah tidak baik untuk kesihatan kita sebenarnya.. stress yang melampau akan mengganggu tumbesaran..[cukup2 lah nak besar mana lagi..ooppsss] eh silap akan menganggu hormon-hormon kita..

Petikan dari sini :http://halaqah.net/v10/index.php?topic=432.0 [tips mengawal juga ada]

Pakar Perunding Kanan Perubatan dan Ketua Jabatan Perubatan, Hospital Putrajaya, Datuk Dr. Ahmad Shukri Md. Salleh berkata, stres tercetus apabila unsur mendesak mengatasi keupayaan kita menanganinya.

''Apabila seseorang stres, tubuh bertindak balas seolah-olah berada dalam situasi berbahaya. Respons stres ini selalunya dirujuk sebagai 'lawan atau lari' di mana tubuh secara automatik bertukar ke gear tinggi.

''Apabila berdepan ancaman, hipotalamus pada dasar otak akan 'membunyikan' sistem penggera di dalam badan, menyebabkan kelenjar adrenal merembeskan hormon adrenalin dan kortisol,'' ujar beliau.

Menurutnya, adrenalin meningkatkan kadar degupan jantung dan tekanan darah serta merangsang bekalan tenaga. Kortisol, hormon utama stres menambahkan kandungan gula, mengawal fungsi tidak penting dan bahaya dalam situasi lawan atau lari.

Ia mengubah respons sistem imun dan menekan sistem penghadaman, sistem reproduktif dan proses tumbesaran. Sistem penggera yang kompleks ini turut berkomunikasi dengan bahagian otak yang mengawal mood, dorongan dan ketakutan.

Bahaya kan..jadi kita mesti kawal supaya kita sentiasa sihat.. jadik Don't tension….be happy…. kita kena manage stress supaya tidak memudarat kan diri







Nota Tumit Kaki cik senyum: Rase stress lagi tak lepas bace entry ini??hehehe


~Repekan oleh:H@ni~

Monday, December 27, 2010

Cecita Saya

Si encem Aidil bakal pengganti Aidil Zakuan


Uouls masih ingat tak..dulu-dulu masa zaman sekolah rendah cikgu akan tanya kita apa cita-cita kita bila dah besar nanti.. cikgu suru bagi 3 option kan.. sebab cikgu nak tulis dalam kad personal kita tu..

apa cecita uouls semua.. adakah cecita tu dah pun menjadi kerjaya anda sekarang?? dulu asal cikgu tanya jek cecita nak jadi apa.. jawapan yang tepaling pemes amos mesti DOKTOR, CIKGU,POLIS, PEGUAM, ARKITEK dan yang agak-agak pemes jugak BOMBA,ASKAR saya dulu asal cikgu tanya nak jadi apa saya akan bagi option ini PEGUAM, CIKGU DAN POLIS lepas tu bila tahun berikut nya cikgu tanya lagi saya akan ulang-ulang benda sama tapi tebalik2 kan lah.. means kadang-kadang cikgu tu jadik pilihan petama dan kadang-kadang jadik yang terakhir ke macam tu lah..[kejaya sekarang saya langsung tak tersenarai pun]

saya teringat lagi ada 1 kawan saya ni dia bagitau di punya cecita nak jadi pekeja kilang.. terkesima cikgu saya masa tu.. lalu cikgu saya kata.. awak kalau nak keje kilang bukan naik bas biru tu tau.. tapi naik lah BMW.. masa tu saya tak faham apa maksud cikgu.. dan sekarang kawan saya tu dah mencapai cecita die.. die bagi tahu saya die keje kilang.. seperti yang dia impikan.. tapi saya tak tanya pulak la die naik bas biru atau pun BMW, tapi saya rasa die bukan calang-calang orang...


Tapi budak-budak zaman sekarang lagi educated.. tak seperti zaman saya dulu.. mereka sekarang dah pandai.. bila tanya apa cecita kamu.. ada yang jawab " I want to be an astrologist" my ambition is to be an engineer.. ada tak agak-agak nya yang jawab saya nak jadi seorang JURUKUR BAHAN yang berdaftar.. hehehe

Masa saya sekolah menengah saya dah tukar cecita nak jadi Wartawa ataupun pembaca berita.. sebab saya jatuh cinta tengok Dato Mahathir Lokman bercakap.. saya rasa macam best jek kerjaya ni.. terus berkobar-kobar tak henggat.. bila cikgu tanya laju-laju saya bagi tau " I want to be a reporter.." [sambil buat muka confident]

Lepas PMR saya tukar nak jadi Accountant pulak.. sebab masa ni saya suka giler belajar prinsip akaun.. saya rase best la prinsip akaun ni.. tu yang cecepat saya tukar cecita saya..

Tetiba lepas SPM result kuar prinsip akaun saya tak dapat A pun.. cuma B sajok..dan lagi sedih saya apply U untuk akaun pon x dapat.. than masuk lah form 6 sekejap.. masa tu saya dah give up sesangat.. rasa down sindrom kejap.. eh silap down sebab kawan-kawan saya dapat pegi U dan ada yang dapat pegi matrix.. itu lah padah sebab belajar main-main[huwaaaa] result SPM saya biasa-biasa saja.. tidak lah cemerlang pun.. masa ni dah start SPM sijil terbuka.. so dah xdek pangkat & aggregate dah.. tapi kalau kira aggregate saya dapat 18..

Lepas beberapa bulan sekolah saya dapat second intake masuk Uitm.. di situ lah kerjaya saya mula dibentuk.. saya tak de basic langsung dalam cos yang saya ambik tu.. masa apply tu saya main ambil sesuka hati.. tak sangka jugak saya berjaya tamat kan diploma & degree dalam bidang ini.. dan tak sangka sekarang dah 4 tahun saya begelar seorang QS [Juruukur Bahan]

Tapi sekarang saya macam nak tukar kejaya pulak.. mahu jadik photographer dan business woman pulak lah..lalalalalalala..

okeh itu saja repekan saya yang merapu2...


~Repekan oleh:H@ni~

Sunday, December 26, 2010

Ada RASA.. Rasa apa? RASA sayang-sayang hey..


Tajuk n3 memang tahap kalau dengar rase nak baca laju-laju kan??[ferasan nye saya ni].. Tapi kan nanti kalau uouls semua dah abis baca atau sekerat jalan rasa eh apa yang Kau melalut kan ni cik sonyum oi..awal-awal saya mintak mahap..sebab saya ni menaip ikut sesuka hati dan sesedap rasa saya..

Tadi pegi jalan-jalan Maydin sekali tegok apa hal berdoyon tiba mak-mak ngan bapak-bapak serta anak-anak memilih barang-barng sekolah ni.. Eh rupa nya sesi persekolahan baru dah nak buka semula kan.. ini bermakna tahun 2010 dah nak melabuh kan tirai nya.. sekajap je kan dah nak abis tahun 2010.. rasa macam tak pecaya pulak..hehe

For me tahun 2010 nie rase macam rojak buah lah semua pun ada manis..masam..pahit..kelat.. lemak-lemak berkrim.. [dah macam iklan susu jap junjung pulak..]

Early year aku ditimpa musibah [masalah kesihatan] buat petama kalinye dalam sejarah hidup saya MC & medical claim saya reach to the limit..hehehe.. selama ni x penah hokey.. nak MC pon takot..sebab saya adalah pengecut tahap cipan nak jumpa dokter..[macam la dokter tu makan orang kan..hehe..lagi satu saya kalau sikit-sikit saya akan tahan kan aja..makan ubat pun saya tak suka.. budget antibody kuat lah kan..boleh fight konon.. puiih terok sungguh perangai..

Teringat lagi mase zaman kanak-kanak riang ria zaman tecit2 cumel2 kalau demam mak saya soh makan ubat 'KOTAL' kalau tak silap saya die macam panadol tapi yang untuk budak tecit punya tu.. die warna warni..mak saya bagi sebijik, sebijik lah saya campak kat tingkap.. sekali satu hari rahsia saya terbongkar bila mak jumpe "kotal" kat tingkap masa nak tutup tingkap..upanya saya baling x jatuh ketanah..sejak itu mak akan tumbuk2 dan bancuh dengan air bila bagi saya makan ubat..tapi saya ni kan pendengil sekali takmo makan ubat..saya akan simpan dalam mulut & muntah kan balik lepas tu..[teruk kan saya ni]

Tapi sekarang saya dah baik sikit.. kalau dah sakit sangat saya akan makan ubat..ini memang betol2 punya tak dek tipu2 lagik dah..[please trust me..sambil buat muka belasah eh silap belas kasihan....]

eh apa saya melalut dah ni ... mari kita sambung kisah 2010 saya..

Masalah kesihatan ni lama jugak lah.. dalam 2 bulan baru recover semula.. masa ni saya rase stress sangat..macam-macam yang saya pikir kan..macam-macam masalah datang menimpa-nimpa..dengan masalah keje lagi..aduiihhh...

So masa tengah-tengah tahun tu saya dah mula ok..stabil semula.. saya tak sangka ramai jugak yang concern terhadap saya.. terima kasih secara banyak-banyak wahai kawan-kawan ku sekalian..anda telah bejaya buat hati saya duduk ditempat asalnya..[sebelum ni hati saya senget kot..eh itu saya tipu lah..hehe] kawan-kawan rapat, kawan-kawan opis..kawan-kawan alam maya..semua sekalik lah..saya sayang anda..

Masa tengah-tengah tahun ni pun agak kelat & masam-masam jugak lah.. yang agak-agak manis dan sweet2 macam ABC ceklat pun saya rase ada kot..saya rasa ade sweet memori la masa bulan july kalau kotak memori saya ni tak salah la...memori daun pisang..lalalala..[tetiba ternyanyi pulak..] ada orang proposed saya kot..haha.. [eh terbocor rahsia pulak..psstt dendiam hokey..jgn bagi tau Abg Nas Ahmad..nanti kena terjah pulak..hehe]

dan yang agak masam kehilangan beberapa saudara mara.. mereka telah kembali ke rahmatullah.. di dahului nenek sebelah ayah, sepupu sebelah mak & ayah..

Duhujung-hujung tahun ni pun sama jugak lah.. ada yang masam, ade yang pahit dan ada juga yang manis-manis buah..Walau apa pun yang berlaku saya bersyukur sebab Allah masih beri saya peluang untuk bernafas lagi di muka bumi ini.. masih bagi peluang saya untuk memperbaiki diri saya...

itulah rasa-rasa 2010 saya.. Anda macam mana? semua nya manis-manis belaka atau sesedap rasa?? mari kita share2..

Nota tumit kaki Cik Senyum~ Sekadar berkongsi..sharing is caring...sehingga ketemu lagi..Luv u bebeh


~Repekan oleh:H@ni~

MARI BELAJAR MENGEDIT GAMBAR SUPAYA JADI HOT

Salam uouls kesayangan saya semua,
pada sesapa yang berminat untuk belajar mengedit gambar or for those new photographer or any else yang berminat nak belajar cara-cara mengedit gambar dengan betul anda boleh dapat kan DVD tutorial by mark monciardini dari saya.. this package including:-

4 dvd by mark monciardini
Tutorial secret in Creative Suite
psd files included

DVD 1
Breaking Apart,Dark Faces,Dream Scene Montage,Dream Skin, Movie Poster,Movie Poster Credits,Special Effects,Stone Portrait, Surreal Mist

DVD 2
Applying Tattoos, Flower Greeting Card,Masking Fur,Painting a Portrait,Shattered Type, Stylized Character, Vanishing Point, Vector Art, Web Graphics

DVD 3
Chocolate Milk Frog, Covered with Wax, Flying Out of Bounds, Grunge look, Invisible Man, Metal Collage, Morphing Creatures, Reaching Out of Bounds, Square Fruit

DVD 4
Dreamy Backgrounds, Liquid Metal, Masking Mastery, Pop Art
Smoke, Soap Bubbles, Swap Animal Skin, Swaping Faces, Underwater Scene, Water Bubbles

Free
Marks's 101 Totally Awesome Photo Tips in Photoshop CS
Major Content; Calibrating monitor,Photo Retouching and Repairing, Enhancing and Polishing Images, Correcting Exposure and Color, Special Effects, Productivity.


Lines of tutorial suit from beginner basic to intermediate and advance to enhance skills in CS


if you interested pleased call or sms Shah-0193444548 or hani- 012-325 3167
or PM me in FB or email to shahsszz@gmail.com or hanie_smiles@yahoo.com

Price: RM40.00 including postage fee
[Courier by Pos Express or Pos Laju]

Bankin into account :CIMB 05030653726529 or Maybank 164182436511


~Repekan oleh:H@ni~

Sunday, December 19, 2010

Mahu gelemer macam hamis jugak lah...





best nyeeeeeeeee..mahu jadik fufular macam ni jugak boleh takkkkk..ferasan la kau cik senyum oii..update pon tenggelam timbul.. ade hati nak femes amos.. (*_*)
~Repekan oleh:H@ni~

Happy itu GEMBIRA kan?

Kasih Semerah bunga rose~


Kalau masa boleh di putar kan balik saya nak kembali ke zaman kanak-kanak ribena.. sebab apa? sebab saya rindu zaman ni.. masa zaman ni yang kita tau memain jek.. celik2 mata cari benda yang boleh di buat permainan.. yang boleh hibur kan hati...

Dulu masa zaman saya kecik-kecik ribena saya selalu main dengan kazen-kazen saya..kalau kazen side ayah yang duduk dekat umah saya banyak lelaki.. gegel cuma 4 oranag sajek.. so permainan kami pon adalah ala-ala boboy semua nya.. main bola rounders la.. main ketuk ayam lah.. main sorok-sorik lah.. main lawan2 king & makbon la..main fire-fire[macam main perang2] guna tanah liat kat sungai lah.. balik-balik sekolah jek terus main.. kadang-kadang tak sempat tukar baju.. nanti bila nak magrib baru pulang.. silap-silap bila pulang waktu tu mood mak saya adalah badmood kena lah saya selepang dua nanti..hehe [giler noty saya dulu]..

Masa saya sekolah rendah saya memang rapat dengan semua budak kelas saya.. giler baik lah..siap petang0petang sebelum sekolah agama makan sama-sama bawah pokok kelapa depan sekolah.. masing-masing tapau makanan dari rumah masing-masing bawak sekolah.. siap xmo makan kat umah sebab nak makan kat sekolah dengan kawan-kawan..rindu sangat masa tuh.. NIZA, DAYANG, UMI, ASMAH, ARWAH NORIDAH.. KAK GAYAH.. arwah jiji..dek ngah pun kadang-kadang joint..

pastu main teng-teng.. tak pun main ketuk ayam.. sampai basah2 baju sekolah.. masuk-masuk kelas ustaz & ustazah tutup idong... masing-masing bau masam..hahaha

Masa darjah lima lagi la memori yg saya miss giler..aUWWW.. ehem tetiba rase nak balik zaman tuh pulok..[saya dah sonyum2 sendiri ni].. mana tak nya.. masa zaman ni lah ade pulak kayu balak hensem[hensem dimata saya masa tuh la] yang nak ngorat saya..siap nk jadik boyeperen saya lagik..[kocik2 pandai dah] acehh abis merah padam muka saya masa tuh.. siap 1 sekolah tau cerita.. giler glemer pemes amos saya.. padahal muka selebet lagi berhingus..biase lah saya jual2 mahal..malu2.. giler kau kalau lah omak ayoh saya tahu mahu saya kena cincang 916 karat..eh silap itu emas 916 kerat tak pasal-pasal.. masa ni saya boleh dikatakn jadik perhatian jugak la.. ye lah kira dah senior kat sekolah jugak kan.. pastu pulak saya ni semua aktiviti sekolah pon joint..kate giler glamer kan..nasyid lah, main bola lah,berceita lah, kuiz lah..tilawah al-quran lah.. semua saya masuk..menang ke tak tu belakang kira.. hehe..eh tapi 7/10 semua nya menang tau..hehe.. dah-dah xmo nak ingat nanti saya telebey perasan kang susah..


nanti-nanti saya sambung kalau sempat yek.. nak pegi jalang2 kejap.. bawak kazen saya melawat kawasan..hehe


~Repekan oleh:H@ni~

4 tahun sudah berlalu sejak 18 December 2006


Macam biase dimula kan n3 ini dengan muka cik sonyum yg tak berapa nak sonyum ni...


Pejam celik..pejam celik 4 tahun sudah berlalu..berlalu dengan begitu pantas sampai saya sendiri rasa tak pecaya..siap tekan2 calculator mengira takut-takut tesalah ke hapa.. haha..gila poyo saya ni kan...Ye lah sejak-sejak umur makin meningkat remaja ni..eh remaja pulak..aceeh..verasan fulak saya ni kan.. perasan muda tak salah kot..kan..sebab kalau orang tengok saya mereka selalu teka umur saya lebih muda dari usia..kira boleh dijadikan petua jugak ni agar kita kekal remaja.. mungkin uouls jugak boleh cuba dan praktikal eh silap praktik kan sekali lah..senang jek petua saya kali ni..aceehhh sekali lagi ferasan.. (*_*)


kalau sapa-sapa yang perasan semalam saya ade publish kn kat wall FB saya.. ada jugak yang tanya2 date apakah itu..ehemm bukan date 1st datim saya ye tuan-tuan dan puan-puan..[Jawab sambil malu2 siput sedot]..

Sebenarnya ni date mase 1st day saya diterima bekeroje.. saya adalah pekerja yang "SETIA" [padahal dah dek orang nak amek die keje..sebab tu still stay sinun] ini lah 1st company & 1st job saya setelah abis mengaji [belajaq] masa 1st day saya keje kat company ni kiteorang ade 4 org. 1 org senior[incik Taiko] saya, best peren saya Cik lin serta incik kingkong..eh-eh bukan lah kingkong tapi incik Kong Chung Fung mana tah beliau ni.. hilang tanpa jejak.. dan mereka-mereka ni semua dah resign dan dah pun tinggal kan saya sorang-sorang kat sini.. uhuuuk.. ;(

For the first 6 months [1 July 2007] saya keje kat HQ [Petaling Jaya] pastu di tendang ke projek SENAI under southern region branch sehingga sekarang.. walaupun baru 4 tahun bekerja tapi macam2 dah saya rase.. macam2 perangai dah saya hadap..dari yang sekecil semut sehinggalah ke besar giant dah saya hadap.. memang kadang-kadang saya giler stress dengan keadaan itu.. sampai ke satu tahap saya terlalu tension..tiap2 hari pun saya nages..giler tiap2 malam balik keje saya nages..nak pegi keje pun saya nages..macam budat tecit nanges2 xmo pegi sekolah gaya nya..saya rase masa tu pegi opis tu macam nak pegi keje kat dalam kandang singa ke harimau ke..ha macam tu lah saya rasa.. masa tu macam dugaan bertandang.. dan masa tu jugak saya kena tinggal bas.. eh bukan-bukan.. oopsss kenangan itu sudah saya tinggalkn dan tak boleh cerita lagi dah... hehe..

Alhamdulillah saya masih mampu berdiri dan terus bernapas..aceeh macam sades sangat jek kan.. sekarang bukan bermakna saya dah tak stress..tapi sekarang saya dah pandai sikit nak melawan..[konon2 nye la] bila saya agak-agak singa tu nak baham[makan] saya cepat-cepat buat muka ultromen taro..tak pon saya buat muka naruto versi masam mencuka.. apa die ingat die jek boleh buat macam tu saya pun boleh la..setakat ni menjadik jugak lah.. tak tau lah kalau-kalau esok lusa die dah tau taktik saya ni..hehehe..[uouls diam2 jangan pecah lobang..naya saya nanti]

Ni pun saya bawak keje balik umah..semalam sibuk die sms saya bg instruction itu dan ini..huhu.. naseb baik next week die coti..aman lah saya buat keje tanpa ganguan..hehe..
Hermm saya target nak tukar keje len la.. ade sape2 nak offer saya tak.. kalau boleh saya nak jadik CEO tak pon COO. Kalau tak pon keje jadik seketeri ke kerani ke yang boleh bergayut 24 jam sambil makan-makan borak-borak goyang kaki pon ok jugak... hahaha [ooppsss jgn ada yg terasa ke hape itu adalah rekaan fantasi saya sahaja]

saya akhiri entry ini dengan serangkap pantun...

Anita Serawak makang budu
makang budu bersama roti
ikot kan hati mahu beradu
apakan daya mata saya ni noty...

lalalala... pantu hentam keroma eh keromo yang x dek kaitan dengan pankreas dan madula obloganta...hehe (*_*)

~Repekan oleh:H@ni~

Friday, December 17, 2010

Tak de yang lame tak de yang baru

Dah lame cik senyum tak inteperim muka kan..haha..Poyos

Orang kata barang lame jangan di kenang..lagi-lagi kalau die benda yang menyakit kan hati dan jantung... kan uouls kan.. saya rase cukup lah kalau kita ambil sebagai iktibar takpun guideline supaya kita tak terjebak lagi...kita tak dijerat lagi..aceh..dah macam hape lah jerat2 pulak..hermm itu pendapatan saya..eh silap pendapat saya lah.. (*_*)

Hari tu saya dok belek-belek buku lima2 eh itu buku hutang..silap2..buku deri saya..tah zaman masa kanak-kanak rebina dulu..gilerr lama saya simpan tuh.. selak punya selak..belek punya belek.. rupanya banyak jugak benda-benda yang belaku..ada yang masa saya baca sonyum2 sorang2..ade pulak rase emo secara extra boganza..tetiba feling-feling balik pada zaman tu pulak.. seronot jugak bace deri lelama ni..bak kata pokcik ASTRO macam-macam ada..

Itu yang saya rase sayang pulak nak buang..tapi bila ada part2 yang xbest tu rase nak koyak2 kasi bakar saja..haha..hape2 jek la saya ni kan..


Eh tinggal beberapa hari jek lagi kan kita dah nak masuk tahun baru..mari kita bukak buku baru dan tutup buku lama..kita setting NIAT, upgrade USAHA & DOA semoga tahun akan datang lebih baik dari sebelum nya... cik senyum dah siap2 setting niat & wish list..kena upgrade doa ngan usha ni..uouls nanti jangan lupa doa kan cik senyum jugak yek..hehe

~Repekan oleh:H@ni~

Thursday, December 9, 2010

SYUKUR



Ya allah aku bersyukur atas kurniaan mu..
Semoga apa yang dirancang berjalan seperti yang diharapkan..
Alhamdulillah... semoga Allah sentiasa merahmati kami
Terima kasih juga pada yang terlibat secara langsung ataupun sebalik nya..




~Repekan oleh:H@ni~

Wednesday, December 1, 2010

Sesi berdatim (*_*)

20 10 10 hari tu saya datim bersama boyperen cumel saya.. Gumbira berjumpa dia.. sudah macam-macam aksi yang beliau tunjuk kan.. makin ensem pulak tu..terus cair saya di buat nya..lagi la ngan senyuman die yang menawan kalbu tuh..huh..geram rase nak colek jek beliau bawak balik JB..baru puas ati..tapi apa kan daya demi mengambil hati omak mertua den terpaksa melupakan hasrat tersebut.. hehe [kang melopeh langsung tak dapat peluang nak datim ngan buah hati saya lagi nanti]


Oleh sebab masa yang terlalu suntuk sebab saya ada datim yang lain..hehe..[ehemmm] jadik datim sekejap2 jek..itu pun nasib la omak mertua angkat mahu bawak saya berdatim bersama si buah hati saya ini ..walaupun di malam hari..kalu tidak makan ati berulam jantung jek la saya...hehe...[tinkiu secara banyak2 wahai omak mertua angkat saya pn bido]


okeh mari cuci mata lihat buat hati pengerang jantung saya...jangan cuba-cuba main mata atau berdatim bersama tanpa ijin saya..nanti saya jeles..harap maklum..[macam lah die punya anak kan..ferasan]


gambar bersama xdek pulak..semua dalam phone cap kipas angin..jadik tak boleh nak tayang kat sini..

eh lupa nak bg tau nama bofperen saya AFIQ ZAKWAN BIN AIDI SUFIAN [anak tokey restoran Doli]





okeh hilang sikit rindu saya pada beliau..hehe [jangan marah mahupun jeles] (*_____*)

nota tumit kaki~eh rindu kamu juga ;)

~Repekan oleh:H@ni~

Monday, November 29, 2010

Wedding on November

20 10 2010
Rina & Alif~Setia Indah JB
Hubungan: Officemate Saya






06 11 2010 Nazha & Nazrul Hafiz
Tangkak, Johor
Hubungan: Sepupu sepapat Saya





Mereka semua kelihatan shantek berkali2 kan.. shomel pulak tuh.. ;)

Nota tumit kaki~Biar gambar mencerita kan..Tuan Tanah malas bercerita..kang dah rajin kang die cerita la tuh... (*____*)



~Repekan oleh:H@ni~

Friday, November 12, 2010

NOVEMBER SUDAH


Sekejap sahaja bulan November telah muncul dan sedar-sedar dah minggu yang ketiga..Terasa masa berlalu begitu pantas..


Lately ni saya rasa masa saya sungguh tidak terurus..seperti kalang kabut..kejar sana dan sini..Hidup pun agak tak teratur..

Baru saja abis beraya kini Hari Raya Aidiladha menjelang tiba..

Salam Aidiladha pada semua muslimin & muslimat..sama2 lah kita beramal selagi hayat di kandung badan..

Renungan Bersama~
Sesungguhnya kami telah mengurniakan kepadamu (wahai Muhammad) kebaikan yang banyak (di dunia dan akhirat). Oleh itu sembahyanglah kerana Tuhan-Mu semata-mata dan sembelihlah korban (sebagai tanda bersyukur)~ surah Al-Kautsar, ayat 1 – 2






~Repekan oleh:H@ni~

Thursday, November 4, 2010

Fesyen Alaf Ini Kaftan aka baju KELAWAR (*_____*)





Gambar semua ihsan dari orang ramai..sorry ye saya copy pes gambar2 ini..kak Red saya mintak ijin ni yek (*_*)

Sangat shanteq mereka2 di atas mengayakan Kaftan..Orang shanteq pakai apa pun Cantik..Tapi kalau tak cantik pakai baju cantik pun akan jadik cantik jugak..hehe.. Kalau uouls nak feling2 terbang macam butterfly ke nak jadik macam artis-artis ke..macam2 model ke..ini sangat sesuai.. Baju ni selesa..Shanteq pulak tu..

Sekarang ni tengah musim Fesyen Kaftan.. Memula dulu tak bekenan tapi lama2 tengok chanteq jugak.. Tak sangka pulak dari banyak permintaan baju2 serupa ini.. Saya cuba-cuba menjual secara kecil-kecilan buat2 tambah duit poket.. (*__*)


Sapa2 yang bekenan boleh la kontek saya di hanie_smiles@yahoo.com. harga untuk Design 1 Rm 250, Design 2&3 RM 180 and Design 4 RM 220 [Harga insyaallah boleh nego lagik]


DESIGN 1
Chifon Caftan Berlabuci

Tangan Cekak & ala butterfly
Di lengan ada labuci
Full lining
Pelbagai size 38-46
Warna boleh request [ikut stok--kena cepat confirm]
Harga=RM 250



DESIGN 2
Chifon Caftan Bersulam
Lengan seperti jubah & ala butterfly
Lengan tidak bercekak
Full lining
Pelbagai size S-XL
Warna boleh request [ikut stok--kena cepat confirm]
Harga=RM 180


DESIGN 3
Chifon Caftan Bercorak warna warni
Lengan seperti jubah & ala butterfly
Lengan tidak bercekak
Leher berlabuci
Full lining
Pelbagai size S-XL
Warna boleh request [ikut stok--kena cepat confirm]
Harga=RM 180


DESIGN 4
Chifon Caftan berlabuci
Lengan seperti jubah & ala butterfly tidak bercekak
Leher berlabuci
No lining
Pelbagai size 38-46
Warna boleh request [ikut stok--kena cepat confirm]
Harga=RM 220


~Repekan oleh:H@ni~

Tuesday, November 2, 2010

Ketahui lah oleh kamu MATI itu PASTI

Hidup ini sementara bukan selama lama nya..setiap yang hidup PASTI akan mati..itu sudah pasti..Bila masa dan waktu nya itu tidak pasti hanya DIA yang maha mengetahui..

Pemergian seorang Ibu kepada seorang anak tunggal yang juga telah kematian seorang ayah memang sadis.. lebih-lebih lagi kalau kematian nya atas perbuatan PHD orang terdekat.. [Astagfirullah hal azim..]

Anak kecil seusia 9 tahun masih mentah dan baru ingin mengenali dunia sudah di tinggal kan terkontang kanting seorang diri..hilang sudah tempat berkasih sayang bila ummi dah ayah telah terlebih dahulu di jemput Allah..Besar sungguh dugaan yang di lalui anak kecil itu.Yang pasti nya itu ujian yang di beri pada nya..

Masih terngiang-ngiang lagi di telinga ini rintihan si anak ketika menatap jenazah ummi nya tempoh hari..penuh kesyahduan.." Ummi tinggal kan Adam...Adam dah tak de sapa-sapa...Adam nak duduk dengan sape.." Cukup tersentuh..Doktor yang merawat juga memeluk erat,memujuk si kecil itu..sama-sama memahami rintihannya..

Diri nya seakan lebih matang dari usia.Masih mampu bertindak selayak tugas orang dewasa..Dia seakan tahu akan tanggung jawab nye sebagai pewaris keluarga..Dia yang memaklum kan kepada Saudara mara, Kawan-kawan rapat ummi dan ayah nya akan berita kehilangan ummi tercinta..

Sukar buat mereka yang menerima berita tersebut mahu percaya akan kata-kata si kecil, berita seserius begitu selayak nya di sampai kan oleh orang yang lebih dewasa bukan dari mulut si kecil itu. Saya sungguh kagum melihat ketabahan Adam..Biasa nya anak yang kehilangan ibu akan meraung-raung menangisi pemergian ibu nya..lidah kelu untuk berkata-kata..hanya deraian air mata yang mampu mentafsir segala-galanya..bak kata pepatah.."seperti kucing kehilangan ibu..' pasti mulut riuh mendah memangil-manggil..Tapi tidak bagi nya.. Dia seakan Redha dan memahami bahawa TUHAN lebih SAYANG kan Ummi nya lebih dari diri nya sendiri..

Anak kecil itu seakan faham akan nasib diri yang sudah tidak punya sesiapa di muka bumi ini selain saudara mara.Dia mahu turuti apa pun pesanan Arwah Ummi nya..walaupun sukar bagi nya untuk menerima...

"Adam..ummi pesan dengan tok lang suruh bagi adam dekat makcik atau pakcik sebelah ayah..."

"Adam nak duduk dekat dengan Kubur ummi dah ayah..nanti bila Adam rindu Ummi dengan Ayah senang Adam datang..Kalau Adam duduk jauh sapa nak tengok kan Kubur Ummi dengan Ayah??"

"Atok lang bukan tak kasik tinggal sini..tapi ini amat Arwah ummi pada tok lang"

"Kalau macam tu Adam ikut aje pesan Ummi.."

selang sehari selepas itu....

"Adam mari minum..."
"Adam tak biasa minum pagi-pagi ni tok lang..Biasa ummi bagi minum manis sehari sekali jek..masa rehat dekat sekolah..Makan nasi pun sekali sehari..Maklum la budget ummi kecik.."

Tersentuk hati mendengar nya...

"Adam ayam yang arwah ummi beli hari tu ada lagi.. nak masak apa ni"
"Masak apa yang senang jek tok lang.. Adam tak kisah..."
"Jangan la macam tu..tok lang tak tahu adam suka makan apa ni.."
"Goreng Masak kicap pun boleh.."
"Ye la kalau gitu kata adam.."
"Tok lang masak jek pape..jangan yang susah-susah kan tok lang..Tok lang masak sedap sama macam ummi masak"
"Eh..jangan la cakap macam tu.. Ummi adam lagi pandai masak"
"Ikhlas adam cakap tok lang masak sama macam ummi masak..."


Alahai berlinang air mata saya mendengar perbualan ini.. Perilaku nya menggambar kan kematangan nya..matang dari usia..percakapan nya sopan dan penuh budi bahasa.. Itu juga melambangkan ketinggian asuhan Arwah Ummi dan Abah nya.. Alhamdulillah.. Semoga Anak kecil ini menjadi Anak yang Soleh satu hari nanti.. Insyallah..

Nota Tumit Kaki~Setiap apa yang kita lakukan pasti ada balasan nya..Baik mahu pun sebalik nya..Biar DIA yang maha kuasa membalas nya..



~Repekan oleh:H@ni~

Saturday, October 30, 2010

Peringatan dan Nasihat Buat Kamu Semua~Kalau Berpacaran



Saya sudah jatuh CINTA sejak kedua kalinya dengar lagu ini..terus laju2 google dan tepek disini buat koleksi..sesape nak sila lah..jangan malu2 jangan segan2 kopi (*_*)

Nyanyian – Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet
Yeah

Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah

Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x

~Repekan oleh:H@ni~

Thursday, October 28, 2010

Catatan seorang SUAMI


Kisah yang mungkin boleh di jadi kan tauladan buat kita semua

catatan bermula disini...

Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye.. Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok.. kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!

1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ara memang cinta padamu,
Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..


Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..


Nota Tumit Kaki~Sayangi lah orang yg ada di sekeliling kita sebelum terlambat..Mari peluk ramai2

~Repekan oleh:H@ni~

Tuesday, October 12, 2010

LONELY

Gambar ihsan incik google

Lonely
I'm Mr. Lonely
I have nobody
For my own

I'm so lonely
I'm Mr. Lonely
I have nobody
For my own
I'm so lonely

Yo, this one here
Goes out to all my playas out there, man, ya know
That got that one good girl, lord
That's always been there man like
Took all the bull****
And then one day she can't take it no more
And decide to leave

Yeah, I woke up in the middle of the night
And I noticed my girl wasn't by my side
Coulda sworn I was dreamin'
For her I was feenin'
So I had to take a little ride

Backtracking on these few years
Tryna figure out what I do to make it go bad
Cuz ever since my girl left me
My whole life came crashin' an' I'm so

Lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own girl)

I am so lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own girl)
I am so lonely

Can't believe I had a girl like you
And I just let you walk right outta my life
After all I put you through you still
Stuck around and stayed by my side

What really hurt me is I broke your heart, baby
You a good girl and I had no right
I really wanna make things right
Cuz without you in my life girl I'm so

Lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own girl)

I am so lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own girl)
I am so lonely

Been all about the world ain't never met a girl
That can take the things that you been through
Never thought the day would come
Where you'd get up and run
And I would be out chasing you

Cuz ain't nowhere in the globe I'd rather be
Ain't no one in the globe I'd rather see
Than the girl of my dreams that made me be
So happy but now I'm so lonely

Lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own no)

I am so lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own girl)
I am so lonely

Never thought that I'd be alone
(Be alone)
I didn't think you'd be gone this long
(Gone so long)
I just want you to call my phone
So stop playing girl and come on home
(Come on home)

Baby girl I didn't mean to shout
I want me and you to work it out
(Work it out baby)
I never wished that I would hurt my baby
(Hurt my baby)
And it's drivin' me crazy cuz I'm so

Lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own no)

I am so lonely
(So lonely)
I'm Mr. Lonely
(Mr. Lonely)
I have nobody
(I have nobody)
For my own
(To call my own girl)
I am so lonely

So lonely
(Lonely)
So lonely
(So lonely)
Mr. Lonely
(Lonely)

So lonely
(So lonely)
So lonely
(Lonely)

So lonely
(So lonely)
So lonely
Mr. Lonely


~Repekan oleh:H@ni~

Wednesday, October 6, 2010

WAJIB BACE--->Bukan Paksaan tapi ini ada ilmu berguna untuk ANDA

Entry Copy Paste Dari Email Harap Maklum..
[MOOD pemblog adalah Sangat Malas update blog]ada sape2 nak bagi die suntikan semangat di persila kan letak komen anda disini yek..(*_*)


Salam Semua,Semoga Allah sentiasa memulia, merahmati dan menyayangi kita semua sentiasa... AMIN

Utk renungan bersama. Sebarang ayat Allah (alQuran) atau zikir bila dibaca dgn khusu' & tawadu' dan disedekah oleh anak kepada ibu bapa insyaAllah,Allah perpanjangkan sedekah itu kepada mereka terutama yg sedang sakit atau sudah meninggal.

Saya[berdasar kan pengalaman penghantar email] ada pengalaman utk di share iaitu pada 1997 sebelum arwah ibu saya meninggal sebab kanser. Saya adik beradik rush ziarahi emak di hospital bila dapat khabar beliau sakit tenat hari tu. Sebelum saya sampai, kakak bagi tau emak tak bermaya dan lesu sebab tak lalu makan. Alhamdullillah bila kami sampai beliau sudah boleh bercakap dan agak cergas sikit. Kami minta emak makan supaya dapat tenaga. Anehnya emak kata dia sudah kenyang, baru lepas makan makanan yg sedap walau pun makanan di depannya tak disentuh pun.

Emak bagi tau yg saya sediakan/bagi makan utknya. Saya hairan walhal saya baru sampai. Baru saya teringat sepanjang perjalanan saya sedekahkan alfatihah,ayat kursi dan seberapa banyak ayat QulhuAllah dengan tartil dan bersungguh-sungguh. Alhamdulillah saya bersyukur kepada Allah kerana DIA terima sedekah saya.

Lagi satu sewaktu saya terlantar sakit dihospital di Mesia. Saya tak berasa lapar sepanjang hari walau tak lalu jamah makanan. Saya bagi tau wife. Dia kata dia sedekahkan alfatihah seberapa banyak pada hari tu. Saya yakin.

Moral of the story - sedekah yg dibuat dengan ikhlas, tawadu' dan bersungguh-sungguh insyaAllah Allah sampaikan kepada mereka yg kita sedekahkan. Yakin dengan fadhilat ayat-ayat Al-Quraan


[Cumel kan dia ]


~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails