Sunday, January 3, 2010

Sape x nk glamer kn.. jd pujaan ramai

Bace news paper Berita harian sabtu lepas??..la x bace ke??meh nak bg tau ade blogger kuar paper,glamer kn die..blogger mn x kenal die..si chanteq hanis zalika.. dh la chanteq pandai pulak tu..pastu baik hati lagi..full pakage anak auntie nanie nie taw.. eh aku pon ade blog gak asal x kuar paper pon..hahahaha sape kenal kau, takat ade blog tapi kejap update kejap bersawang bagai kn.. follower ko pon boleh bilang ngn jari..wakaka..ade ati nk masuk paper..

serius aku mmg kagum ngan beliau, cantek, pandai, xlokek ilmu, penyayang, baik ati dan byk lagi lah.. xheran lah kalu die glamer.. dulu aku x kenal sangat si cantik manis Hanis nie (mase tu baru je start blogging.. so xkenal lagi blogger2 tegar ni) then bile wat blog walking tejumpe la blog beliau.. bace 1 n3 beliau then terus rase "wow best nye blog nie" lalu aku add dlm list "Luv to read" aku, so bermula dr situ terus follow die nye blog.

Membace blog beliau kita bukan saja dpt tahu ttg kisah peribadi beliau malah bak kate wartawan berita harian dlm paper last saturday "Bukan sekadar mengisi masa lapang membaca kisah hidupnya, tetapi melalui blognya juga, pengunjung berpeluang mendapat manfaat melalui panduan dan juga berita terkini mengenai peraduan menerusi online dengan tawaran hadiah lumayan.-Berita Harian sabtu online 2 jan 01"


Antara panduan menjadi penulis blog berjaya oleh Hanis Zalikha

~Alamat blog senang diingat dan difahami, tetapi unik.

~Tajuk blog mestilah hebat.

~Tajuk entri menarik.

~Isi entri setimpal dan bagus.

~Elakkan mengeja perkataan dengan ejaan pasar.

~Kosa kata yang luas atau dalam kata lain search engine (SEO).

~Letakkan gambar yang menarik.

~Pelbagaikan topik dibincangkan di blog.

~Tema yang menarik , 'Simple but nice, cliche but true'.

layan jek gambo2 yg sempat aku snap ngan hp cap ayam aku yang dh aku jual lepas aku snap gambar2 dibawah nie~ngee







Nota tumit kaki: teringin nk jadi blogger yg glamer cam redmumy, hanis, green apple, ceeramoon & blogger2 tegar..hehe, tapi aku bersyukur & nk ucap terima kasih yg x terhingga to all my readers & my follower sbb sanggup singgah jengguk2 blog yg buruk nie~luv uouls byk2 (*_*)


~Repekan oleh:H@ni~

3 comments:

sI tEDI said...

sebab tips dia aku mula menukar gaya penulisan aku dr short form kepada bahsa skema macamnak ambil spm kali ke namblas!

Ieza said...

betul tu..ieza pn follower dia..dn rasa blog dia menarik..

~H @ N i ~ said...

Si Tedi:hehe.. ambik SPM sure dpt A1+++ la nie kan


Ieza:Ya menarik, tertarik die mmg da boomm

Jom kita jadi cam die..best woo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails