Sunday, March 28, 2010

Wahai TEMAN ini nota buat KAMU


.: Buah ati sape la ni eh??..hik3 :.

To my friend yang sedang bermuram durja.. jangan di kenang lagi kisah duka itu..
come on.. wake up..
tak usah lagi menoleh pada pintu yang sudah ditutup buat kamu.. tapi lihat lah pada pintu yang mungkin sedang terbuka untuk kamu..

xmo la sedih-sedih.. mari kita bergumbira.. hilangkan lara di hati..
eii kalau asyik fikir kan kesedihan sampai bila pun kamu tak akan bahagia..
dah start ur new life.. be happy..

Nota ini buat kamu:-

Sakitnye bile disakiti tanpa niat..
cuba menerime takdir tp menyayangi..
cuba melupakn..tp merindui...
cuba tersenyum tp menangisi..
cuba bangun tp terjelepuk..
cuba sedar tp leka...
cuba membahagia tp menderitai..
itulah putus cinta..hehe..


Kesulitan itu sebenarnya.....

akan menguatkan hati,
menghapuskan dosa,
menghancurkan ujub,
menguburkan sombong,
meluruhkan kelalaian,
menyalakan lantera zikir,
menarik empati sesama,
menjadi doa yang dipanjatkan orang soleh,
mewujudkan ketundukan dan penyerahan kepada Yang Maha Esa, sebagai sebuah peringatan diri,
sebuah upaya menghidupkan zikir,
sebuah upaya menjaga hati dengan sabar,
sebuah persiapan mengadap Tuhan dan sebuah celaan untuk tidak cenderung kepada dunia,
merasa aman dan tenang dengannya

Maka adulah segala kegelisahan, kesulitan dan kesedihan yang tidak terzahir kepada Allah swt. Mohonlah dengan penuh tawaduk dan berharap kepada-Nya di samping berusaha mengubah keadaan, nescaya akan Dia perkenankan, kerana itulah janji-Nya menerusi Surah al-Mukminun, ayat ke 60: "Berdoalah kamu kepada-Ku, nescaya akan Aku perkenankan bagimu."


Nota tumit kaki: Eh ini juga adalah ingatan buat diri sendiri juga sbenarnya..


~Repekan oleh:H@ni~

9 comments:

:: Miss Naddy :: said...

eh cik hanie..knp awk letak pic bf kita kat blog awk ni...hahahaahahhahah

ye btl tu...life must go on..no matter how hard it was...coz sumtin is waiting for us to explore...ahakss ape aku mrepek ni...heheeh

:: ketentuan..stiap manusia pasti akan diduga dgn kesakitan ::

~H @ N i ~ said...

Naddy:Hik3 kita saje nak bagi awk jeles, sebab kita dh palan nak ngurat die pulak...hahahaha

emmm, hidup perlu diterus kn, ven kita tertonggeng mcm mn pun bumi tetap berputar..i'm i right? hehe

agreed, hanya org2 yang di kasihi akan di duga, tanda DIA masih syg pada kita..

eh naddy nape kita xleh nk terjah ur blog.. lame dh kita xleh masuk..bukak kan pintu..plezz..ahakz (*_*)

aneszailani said...

Buah hati saya tu!!!
hehehe.. =p

~H @ N i ~ said...

Aneszailani: Buat hati kamu??auww jeles2..hik3 (*_*)

zella y said...

bg zella, walaupun mcmane susah pon dugaannnya..harap kita akan dpt meneruskan hidup wlupun kesedihan itu sentiasa dihati...


*kata2 dr org tgh sedih* sob...sob...wa...nk nanges.....

~H @ N i ~ said...

Zella: Yup, agreed.. what ever pon yg belaku kita tetap kena harungi.. pahit or sakit tu teruk mcm mana pon kena hadapi jugak.

bedoa lah kita semoga ketabahan dan kesabaran terus bersama kita.

zella sedih? nape dear? share wif us..syg kamu bayank2 (*_*)

Puteri Ogy said...

kenape awak suka suki je post pic bf saye kat blog awak??!!!

:: Miss Naddy :: said...

wah nampaknya..ramai awek2 fahrin ni...ahahahaha

tape la..sy bagi can...die tu ex sy je..hahaahah

=p

wawa said...

tq hunny...

eh..tetibe lak kan?

but it really tacing..

so..jomla kite sesame jgn toleh ke belakang lg...pandang ke depan ajoo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails