Sunday, April 18, 2010

Ketika RASA itu mencengkam


Saya tahu saya bukan lah orang terbaik seperti mana yang diharap kan.. Saya sedar saya hanya lah insan lemah yang melukut di tepi gantang.. kalau ditolak,di tiup mahupun di jentik walau sikit pun sudah tentu tejelepuk jatuh tesungkur..

Adakalanya kita perlu menangis agar kita tahu hidup ini bukan sekadar ketawa..
Dan adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu mahalnya nilai air mata lalu bersyukur pada orang yang telah menyakiti kita kerana memberi kita peluang merasai perasaan itu.

Kadang-kadang pula kita kena belajar untuk melepaskan sesuatu yang dekat dengan kita untuk pergi, walaupun mungkin tidak akan kita ketemu lagi, tetapi percayalah, suatu hari nanti yang baik pasti akan datang menjengah...sakit untuk melepaskan pasti akan terasa hebat, tapi ada penawarnya iaitu BERSABAR..

Mungkin kita akan di uji dengan pelbagai dugaan sebelum kita dapat yang betul-betul terbaik buat kita..hebat atau pun tidak dugaan itu bergantung kepada nasib seseorang..Itu lah natijah nye kehidupan kita.

Sometimes bila kita rasa diri kita dah dapat apa yang kita nak, dah mula rasa bahagia kita lupa kan DIA yang Agung.. kita leka dan lalai lalu melanggar akan perintah dan larangan nya, tapi bila kesusahan dan kesengsaraan menimpa, DIA yang kita cari, kita cuba mendekat kan diri sehabis baik agar beban yang kita tanggung dapat di ringan kan, kesengsaraan dapat di reda kan,kesakitan yang di alami di kurangkan. DIA sangat adil dan saksama.. PERCAYALAH sesungguhnya DIA (ALLAH) ‘malu’ untuk menolak permintaan hamba-NYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA.


Nota tumit kaki: Walau apa pun yang terjadi selagi nyawa di kandung badan saya kena jalan kan amanah yang telah diberikan kepada saya.


~Repekan oleh:H@ni~

1 comment:

Love Says it All~ said...

CHECK OUT THE LATEST SCHEDULE OF MAKEUP CLASS!!!!!

MAY
9TH : PERSONAL MAKEUP CLASS/BASIC RM150 (1-DAY)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

22ND & 23RD : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500(2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails