Wednesday, July 28, 2010

Adakah ini yang di nama kan keinginan atau pun kemengidaman??

Tajuk entry adalah mengikut sesedap rasa..dah macam orang peknen pulak..uiisshh bukan hokey..bukan..ini semua sebab saya sibuk jalan2 blog orang pastu sangat suka skodeng2 blog masakan dan makanan lalu teringin nak makan yang macam2..sila maap kan mahluk ini..hehe

Dah dekat seminggu saya rase nak makan mee laksa pendek goreng.. Nak yang homemade punya..sebab rase nak makan yang hot and spicy…keinginan yang melampau2 ni..kalah orang mengidam..hehe.. sejak minggu lepas cari masih belum jumpe..huhuhu..

Semlam saya puasa, pagi2 dah pikir nak cari laksa pendek tu..berazam balik petang tu nak gi mencari..sekali kena balik lambat pulak..tapi gigih dan bersemangat sekali nak mencari..terus laju2 gi giant pelangi..dengan harapan ade la laksa pendek ni kat giant..cari punya cari tak de pun..sob..sob..sob..terus rase kecewa macam nak guling2 kat situ jugak..lalu beli roti ngan susu Marigold HL sekotak dan terus balik dengan penuh kekecewaan.. (Apa macam boleh jadi pembikin cerita sadis tak??) (*_*)

Sampai umah dah nak azan..teringat dalam peti ais ade balance asam pedas lalu saya panas kan dan makan bersama roti..makan dengan tak de feel sebab asyik teringat kan mee laksa pendek ituh..alahai..

Tadi gigih saya menggoogle sekalik tejumpa kat blog ini..kakak tu kata ade jual kat tesco..jadi balik petang karang saya nak gerak2 khas gi tesco pulak..harap ada la..hehe..

Ini Resepi yang sempat saya copy hasil dari incik goggle..

Mee Laksa Pendek Goreng

Bahan2:
Laksa Pendek
Cili kisar dlm 2 sudu
utk tumisan-hirisan bwg merah dan bwg putih
kicap cair dan kicap(guna kicap kipas udang je)ikut selera
udang, tauge dan daun kucai
2 biji telur..
caranye:
Tumis bhn ..masukkan cili kisar..kemudian masukkan udang, telur, kicap..
kemudian masukkan laksa pendek..tauge dan kucai...

Teliur tak??

.: Gambar ihsan dari sini:.

Nota Tumit kaki~Kata Ayah saya nie memang degil..eh degil saya bertempat la..hehe

~Repekan oleh:H@ni~

2 comments:

sI tEDI said...

nyum2 nyum!!

zella y said...

terliur!!
mana nak cr laksa ni erk??
hurm..ni kena test resipi ni....

lapor!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails