Sunday, August 8, 2010

Ia datang menjenguk kita kembali..


Ahlan ya Ramadhan. Kedatanganmu dinanti, keberadaanmu diamati..Insyaallah

Bulan ramadhan akan bertandang lagi..hanya beberapa hari saja lagi umat islam akan menyambut kedatangan bulan RAMADHAN AL-MUBARAK..Bulan yang penuh dengan 1001 kelebihan..Dikesempatan itu saya dengan rendah diri menyusun 10 jari memohon maaf atas segala salah silap saya yang di sengajakan mahupun yang tidak di sengaja kan..
semoga kita sama-sama dapat menjalan kan tanggung jawab kita sebagai seorang muslim yang sejati..

Jadi kan lah Ramadhan ini sebagai permulaan kepada segala kebaikan.. dan tinggal kan segala larangannya.. ini bukan bermaksud lepas ramadhan boleh buat kejahatan dan larangan2 tu balik yek.. =)

Mari lah kita sama-sama merebut segala kebaikan yang telah dijanjikan ALLAH.. Berpuasa disiang hari dan melakukan solat terawih dimalam hari.. ini lah nikmat nya bulan RAMADHAN yang tidak terdapat di bulan2 lain.. keistimewaan dan ganjaran yang dijanji kan berbeza-beza bagi setiap malam.. rebut lah peluang keemasaan ini.. mana tahu tahun ini adalah tahun terakhir kita di beri peluang bernafas dan berjumpa bulan yang penuh keberkataan ini..

Semoga kita sama-sama mendapat keberkatan nya..insyaallah.. Tanam kan azam, kuat kan semangat bulat kan tekat..Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelum nya

~Repekan oleh:H@ni~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails