Sunday, December 19, 2010

4 tahun sudah berlalu sejak 18 December 2006


Macam biase dimula kan n3 ini dengan muka cik sonyum yg tak berapa nak sonyum ni...


Pejam celik..pejam celik 4 tahun sudah berlalu..berlalu dengan begitu pantas sampai saya sendiri rasa tak pecaya..siap tekan2 calculator mengira takut-takut tesalah ke hapa.. haha..gila poyo saya ni kan...Ye lah sejak-sejak umur makin meningkat remaja ni..eh remaja pulak..aceeh..verasan fulak saya ni kan.. perasan muda tak salah kot..kan..sebab kalau orang tengok saya mereka selalu teka umur saya lebih muda dari usia..kira boleh dijadikan petua jugak ni agar kita kekal remaja.. mungkin uouls jugak boleh cuba dan praktikal eh silap praktik kan sekali lah..senang jek petua saya kali ni..aceehhh sekali lagi ferasan.. (*_*)


kalau sapa-sapa yang perasan semalam saya ade publish kn kat wall FB saya.. ada jugak yang tanya2 date apakah itu..ehemm bukan date 1st datim saya ye tuan-tuan dan puan-puan..[Jawab sambil malu2 siput sedot]..

Sebenarnya ni date mase 1st day saya diterima bekeroje.. saya adalah pekerja yang "SETIA" [padahal dah dek orang nak amek die keje..sebab tu still stay sinun] ini lah 1st company & 1st job saya setelah abis mengaji [belajaq] masa 1st day saya keje kat company ni kiteorang ade 4 org. 1 org senior[incik Taiko] saya, best peren saya Cik lin serta incik kingkong..eh-eh bukan lah kingkong tapi incik Kong Chung Fung mana tah beliau ni.. hilang tanpa jejak.. dan mereka-mereka ni semua dah resign dan dah pun tinggal kan saya sorang-sorang kat sini.. uhuuuk.. ;(

For the first 6 months [1 July 2007] saya keje kat HQ [Petaling Jaya] pastu di tendang ke projek SENAI under southern region branch sehingga sekarang.. walaupun baru 4 tahun bekerja tapi macam2 dah saya rase.. macam2 perangai dah saya hadap..dari yang sekecil semut sehinggalah ke besar giant dah saya hadap.. memang kadang-kadang saya giler stress dengan keadaan itu.. sampai ke satu tahap saya terlalu tension..tiap2 hari pun saya nages..giler tiap2 malam balik keje saya nages..nak pegi keje pun saya nages..macam budat tecit nanges2 xmo pegi sekolah gaya nya..saya rase masa tu pegi opis tu macam nak pegi keje kat dalam kandang singa ke harimau ke..ha macam tu lah saya rasa.. masa tu macam dugaan bertandang.. dan masa tu jugak saya kena tinggal bas.. eh bukan-bukan.. oopsss kenangan itu sudah saya tinggalkn dan tak boleh cerita lagi dah... hehe..

Alhamdulillah saya masih mampu berdiri dan terus bernapas..aceeh macam sades sangat jek kan.. sekarang bukan bermakna saya dah tak stress..tapi sekarang saya dah pandai sikit nak melawan..[konon2 nye la] bila saya agak-agak singa tu nak baham[makan] saya cepat-cepat buat muka ultromen taro..tak pon saya buat muka naruto versi masam mencuka.. apa die ingat die jek boleh buat macam tu saya pun boleh la..setakat ni menjadik jugak lah.. tak tau lah kalau-kalau esok lusa die dah tau taktik saya ni..hehehe..[uouls diam2 jangan pecah lobang..naya saya nanti]

Ni pun saya bawak keje balik umah..semalam sibuk die sms saya bg instruction itu dan ini..huhu.. naseb baik next week die coti..aman lah saya buat keje tanpa ganguan..hehe..
Hermm saya target nak tukar keje len la.. ade sape2 nak offer saya tak.. kalau boleh saya nak jadik CEO tak pon COO. Kalau tak pon keje jadik seketeri ke kerani ke yang boleh bergayut 24 jam sambil makan-makan borak-borak goyang kaki pon ok jugak... hahaha [ooppsss jgn ada yg terasa ke hape itu adalah rekaan fantasi saya sahaja]

saya akhiri entry ini dengan serangkap pantun...

Anita Serawak makang budu
makang budu bersama roti
ikot kan hati mahu beradu
apakan daya mata saya ni noty...

lalalala... pantu hentam keroma eh keromo yang x dek kaitan dengan pankreas dan madula obloganta...hehe (*_*)

~Repekan oleh:H@ni~

2 comments:

sI tEDI said...

kalau kita seronok bekerja kat satu2 tempat tu, tak terfikir langsung nak pindahkan?

~H @ N i ~ said...

si tedi~yup saya sokong 200% ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails