Sunday, February 21, 2010

Penangan Masak Lemak Siput Sedut & Ikan Bakar Wak Dol

~Masak lemak siput sedut~

~Ulam- Ulaman -gambar ihsan incik google~

~Terubuk bakar-Gambar ihsan incik google~


~Parking pon xdek~

Setelah sekian lama mengidam nak makan kat warung Wak Dol akhirnya sabtu lepas dapat gak aku melepas kn kemengidaman aku tuh,(mcm org peknen lak nk ngidam2 kn).. specialty makanan kat warung wak dol ni Masak lemak siput sedut, asam pedas ikan sembilang ngan ikan bakar.. aduiuuhh menaip n3 ini pon dah bikin ayaq liur saya menjejes2.. kesedapan makanan disini memang asli.. air tangan org lama la kata kan.. memang tip top.

so sesape yang teringin nak makan masakan kampung yang asli yang macam nenek2 kita masak ke kan meh la datang JB. Kedai wak dol nie biase jek, ala kedai warung kecil-kecilan dalam kampung jek. tapi yang datang ke warung wak dol bukan calang2 orang.. kebanyakan nye mereka dari negara seberang (SINGAPORE). mungkin cara masakan dan layanan nye membuat kan warung wak dol di sukai ramai.


Dulu time aku ade kawan nk di ajak meronggeng, jalan2 cari makan selalu gak aku makan kat sini, bile kawan2 memasing dh tak duduk sini lagi aku dh xpegi, seingat aku last aku pegi mase tahun lepas sebelum ARWAH NORIDAH pindah keje kat Muo bulan 3 kot, eh rase nye mase bulan 5 aku ade datang sekali lagi kot mase tu lin datang JB then after makan tu gi ANGSANA beli adiah kawen dak Cham.. (eh lin betol kn??)

Sape2 yang teringin nk merasai makan kat warung wak dol nie boleh datang,ermm kedai die kat Kampung Pasir, JB, kira nye kalu dari arah SKUDAI naik flight over angsana then belok kanan,kalu dari arah BANDAR JB naik fligh over ANGSANA belok kiri, pastu jumpe balai polis marin pengkalan rintin belok kanan, jalan depan sikit dh nampak sign WARUNG WAK DOL.


Nota tumit kaki: Gambar Makanan nan ado.. saya begitu teruja sampai lupa nk snap gambar.. makanan semua adalah licin selicin2 nya..hehe.(Thanks to kak shidah n family ngajak & belanja saya makan disini).. Sapa mahu pegi boleh la ajak saya, lagi afdal kalu belanja saya..hehe

~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails