Wednesday, July 28, 2010

Adakah ini yang di nama kan keinginan atau pun kemengidaman??

Tajuk entry adalah mengikut sesedap rasa..dah macam orang peknen pulak..uiisshh bukan hokey..bukan..ini semua sebab saya sibuk jalan2 blog orang pastu sangat suka skodeng2 blog masakan dan makanan lalu teringin nak makan yang macam2..sila maap kan mahluk ini..hehe

Dah dekat seminggu saya rase nak makan mee laksa pendek goreng.. Nak yang homemade punya..sebab rase nak makan yang hot and spicy…keinginan yang melampau2 ni..kalah orang mengidam..hehe.. sejak minggu lepas cari masih belum jumpe..huhuhu..

Semlam saya puasa, pagi2 dah pikir nak cari laksa pendek tu..berazam balik petang tu nak gi mencari..sekali kena balik lambat pulak..tapi gigih dan bersemangat sekali nak mencari..terus laju2 gi giant pelangi..dengan harapan ade la laksa pendek ni kat giant..cari punya cari tak de pun..sob..sob..sob..terus rase kecewa macam nak guling2 kat situ jugak..lalu beli roti ngan susu Marigold HL sekotak dan terus balik dengan penuh kekecewaan.. (Apa macam boleh jadi pembikin cerita sadis tak??) (*_*)

Sampai umah dah nak azan..teringat dalam peti ais ade balance asam pedas lalu saya panas kan dan makan bersama roti..makan dengan tak de feel sebab asyik teringat kan mee laksa pendek ituh..alahai..

Tadi gigih saya menggoogle sekalik tejumpa kat blog ini..kakak tu kata ade jual kat tesco..jadi balik petang karang saya nak gerak2 khas gi tesco pulak..harap ada la..hehe..

Ini Resepi yang sempat saya copy hasil dari incik goggle..

Mee Laksa Pendek Goreng

Bahan2:
Laksa Pendek
Cili kisar dlm 2 sudu
utk tumisan-hirisan bwg merah dan bwg putih
kicap cair dan kicap(guna kicap kipas udang je)ikut selera
udang, tauge dan daun kucai
2 biji telur..
caranye:
Tumis bhn ..masukkan cili kisar..kemudian masukkan udang, telur, kicap..
kemudian masukkan laksa pendek..tauge dan kucai...

Teliur tak??

.: Gambar ihsan dari sini:.

Nota Tumit kaki~Kata Ayah saya nie memang degil..eh degil saya bertempat la..hehe

~Repekan oleh:H@ni~

Employees VS Prisoners..ape kaitan nye dengan KITA??

Entry untuk pagi ini..buat tatapan uouls di pagi rabu..eh bunyi macam la nak ade entry banyak dalam sehari..ye ke.. hahah..saya gigih mengupdate blog.. masuk2 opis terus update secara laju2 sebab bersemangat tengok org yang view saya setelah saya mengupdate blog semalam..tibe2 graft saya naik..walau pun tak tinggi menggunung tapi dia adalah luar jangkaan..terus berazam nak update tiap2 hari dan tiap2 masa.. niat nak update dan auto publish malam tadi..tapi tak menjadi.. BEROKBAND saya tu adalah tahap siput yang demam.. hik3
ok2 sila lah layan entry kali ini.. ini saya copy dari email yang saya dapat..sharing is caring kan.. (*_*)

THIS IS FUNNY ... Find out yourself .. Anda di kategori mana???


IN PRISON
you spend the majority of your time in an 8 ' X10 ' cell .



AT WORK
you spend most of your time in a 6 ' X8 ' cubicle .


IN PRISON
you get three meals a day (free).


AT WORK
you only get a break for one meal and probably have to pay for it yourself .



IN PRISON
you get time off for good behavior..


AT WORK
you don ' t get rewarded for good work but get loaded with more WORK.


IN PRISON
a guard locks and unlocks the doors for you ..


AT WORK
you must carry around a security card and unlock open all the doors yourself .


IN PRISON
you can watch TV and play games.


AT WORK
you get fired for watching TV and playing games.


IN PRISON
they allow your family and friends to visit.

AT WORK
you can not even speak to your family and friends.

IN PRISON
all expenses are paid by taxpayers with no work at all.

AT WORK
You get to pay all the expenses to go to work and then they deduct taxes from your salary to pay for the prisoners..

Humm?

Which Sounds Better?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
So what are you waiting for.........
.
.
.
.
.
.
.
.
Kill your Boss



hahahahhahaha...have a nice day a head...lalalalalala...

Nota tumit kaki:Apa yang terjadi hidup harus diterus kan..selagi nyawa di kandung badan..selagi tu kita kena jalan kan tanggung jawab kita sebagai khalifah di muka bumi ini.. (*_*)


~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails