Sunday, December 19, 2010

Mahu gelemer macam hamis jugak lah...





best nyeeeeeeeee..mahu jadik fufular macam ni jugak boleh takkkkk..ferasan la kau cik senyum oii..update pon tenggelam timbul.. ade hati nak femes amos.. (*_*)
~Repekan oleh:H@ni~

Happy itu GEMBIRA kan?

Kasih Semerah bunga rose~


Kalau masa boleh di putar kan balik saya nak kembali ke zaman kanak-kanak ribena.. sebab apa? sebab saya rindu zaman ni.. masa zaman ni yang kita tau memain jek.. celik2 mata cari benda yang boleh di buat permainan.. yang boleh hibur kan hati...

Dulu masa zaman saya kecik-kecik ribena saya selalu main dengan kazen-kazen saya..kalau kazen side ayah yang duduk dekat umah saya banyak lelaki.. gegel cuma 4 oranag sajek.. so permainan kami pon adalah ala-ala boboy semua nya.. main bola rounders la.. main ketuk ayam lah.. main sorok-sorik lah.. main lawan2 king & makbon la..main fire-fire[macam main perang2] guna tanah liat kat sungai lah.. balik-balik sekolah jek terus main.. kadang-kadang tak sempat tukar baju.. nanti bila nak magrib baru pulang.. silap-silap bila pulang waktu tu mood mak saya adalah badmood kena lah saya selepang dua nanti..hehe [giler noty saya dulu]..

Masa saya sekolah rendah saya memang rapat dengan semua budak kelas saya.. giler baik lah..siap petang0petang sebelum sekolah agama makan sama-sama bawah pokok kelapa depan sekolah.. masing-masing tapau makanan dari rumah masing-masing bawak sekolah.. siap xmo makan kat umah sebab nak makan kat sekolah dengan kawan-kawan..rindu sangat masa tuh.. NIZA, DAYANG, UMI, ASMAH, ARWAH NORIDAH.. KAK GAYAH.. arwah jiji..dek ngah pun kadang-kadang joint..

pastu main teng-teng.. tak pun main ketuk ayam.. sampai basah2 baju sekolah.. masuk-masuk kelas ustaz & ustazah tutup idong... masing-masing bau masam..hahaha

Masa darjah lima lagi la memori yg saya miss giler..aUWWW.. ehem tetiba rase nak balik zaman tuh pulok..[saya dah sonyum2 sendiri ni].. mana tak nya.. masa zaman ni lah ade pulak kayu balak hensem[hensem dimata saya masa tuh la] yang nak ngorat saya..siap nk jadik boyeperen saya lagik..[kocik2 pandai dah] acehh abis merah padam muka saya masa tuh.. siap 1 sekolah tau cerita.. giler glemer pemes amos saya.. padahal muka selebet lagi berhingus..biase lah saya jual2 mahal..malu2.. giler kau kalau lah omak ayoh saya tahu mahu saya kena cincang 916 karat..eh silap itu emas 916 kerat tak pasal-pasal.. masa ni saya boleh dikatakn jadik perhatian jugak la.. ye lah kira dah senior kat sekolah jugak kan.. pastu pulak saya ni semua aktiviti sekolah pon joint..kate giler glamer kan..nasyid lah, main bola lah,berceita lah, kuiz lah..tilawah al-quran lah.. semua saya masuk..menang ke tak tu belakang kira.. hehe..eh tapi 7/10 semua nya menang tau..hehe.. dah-dah xmo nak ingat nanti saya telebey perasan kang susah..


nanti-nanti saya sambung kalau sempat yek.. nak pegi jalang2 kejap.. bawak kazen saya melawat kawasan..hehe


~Repekan oleh:H@ni~

4 tahun sudah berlalu sejak 18 December 2006


Macam biase dimula kan n3 ini dengan muka cik sonyum yg tak berapa nak sonyum ni...


Pejam celik..pejam celik 4 tahun sudah berlalu..berlalu dengan begitu pantas sampai saya sendiri rasa tak pecaya..siap tekan2 calculator mengira takut-takut tesalah ke hapa.. haha..gila poyo saya ni kan...Ye lah sejak-sejak umur makin meningkat remaja ni..eh remaja pulak..aceeh..verasan fulak saya ni kan.. perasan muda tak salah kot..kan..sebab kalau orang tengok saya mereka selalu teka umur saya lebih muda dari usia..kira boleh dijadikan petua jugak ni agar kita kekal remaja.. mungkin uouls jugak boleh cuba dan praktikal eh silap praktik kan sekali lah..senang jek petua saya kali ni..aceehhh sekali lagi ferasan.. (*_*)


kalau sapa-sapa yang perasan semalam saya ade publish kn kat wall FB saya.. ada jugak yang tanya2 date apakah itu..ehemm bukan date 1st datim saya ye tuan-tuan dan puan-puan..[Jawab sambil malu2 siput sedot]..

Sebenarnya ni date mase 1st day saya diterima bekeroje.. saya adalah pekerja yang "SETIA" [padahal dah dek orang nak amek die keje..sebab tu still stay sinun] ini lah 1st company & 1st job saya setelah abis mengaji [belajaq] masa 1st day saya keje kat company ni kiteorang ade 4 org. 1 org senior[incik Taiko] saya, best peren saya Cik lin serta incik kingkong..eh-eh bukan lah kingkong tapi incik Kong Chung Fung mana tah beliau ni.. hilang tanpa jejak.. dan mereka-mereka ni semua dah resign dan dah pun tinggal kan saya sorang-sorang kat sini.. uhuuuk.. ;(

For the first 6 months [1 July 2007] saya keje kat HQ [Petaling Jaya] pastu di tendang ke projek SENAI under southern region branch sehingga sekarang.. walaupun baru 4 tahun bekerja tapi macam2 dah saya rase.. macam2 perangai dah saya hadap..dari yang sekecil semut sehinggalah ke besar giant dah saya hadap.. memang kadang-kadang saya giler stress dengan keadaan itu.. sampai ke satu tahap saya terlalu tension..tiap2 hari pun saya nages..giler tiap2 malam balik keje saya nages..nak pegi keje pun saya nages..macam budat tecit nanges2 xmo pegi sekolah gaya nya..saya rase masa tu pegi opis tu macam nak pegi keje kat dalam kandang singa ke harimau ke..ha macam tu lah saya rasa.. masa tu macam dugaan bertandang.. dan masa tu jugak saya kena tinggal bas.. eh bukan-bukan.. oopsss kenangan itu sudah saya tinggalkn dan tak boleh cerita lagi dah... hehe..

Alhamdulillah saya masih mampu berdiri dan terus bernapas..aceeh macam sades sangat jek kan.. sekarang bukan bermakna saya dah tak stress..tapi sekarang saya dah pandai sikit nak melawan..[konon2 nye la] bila saya agak-agak singa tu nak baham[makan] saya cepat-cepat buat muka ultromen taro..tak pon saya buat muka naruto versi masam mencuka.. apa die ingat die jek boleh buat macam tu saya pun boleh la..setakat ni menjadik jugak lah.. tak tau lah kalau-kalau esok lusa die dah tau taktik saya ni..hehehe..[uouls diam2 jangan pecah lobang..naya saya nanti]

Ni pun saya bawak keje balik umah..semalam sibuk die sms saya bg instruction itu dan ini..huhu.. naseb baik next week die coti..aman lah saya buat keje tanpa ganguan..hehe..
Hermm saya target nak tukar keje len la.. ade sape2 nak offer saya tak.. kalau boleh saya nak jadik CEO tak pon COO. Kalau tak pon keje jadik seketeri ke kerani ke yang boleh bergayut 24 jam sambil makan-makan borak-borak goyang kaki pon ok jugak... hahaha [ooppsss jgn ada yg terasa ke hape itu adalah rekaan fantasi saya sahaja]

saya akhiri entry ini dengan serangkap pantun...

Anita Serawak makang budu
makang budu bersama roti
ikot kan hati mahu beradu
apakan daya mata saya ni noty...

lalalala... pantu hentam keroma eh keromo yang x dek kaitan dengan pankreas dan madula obloganta...hehe (*_*)

~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails