Thursday, January 20, 2011

Sarapan Pizza Pakcik Mahat

Selamat bercuti bagi yang bercuti hari ni... bagus kan kat malaysia ni.. orang lain raya kita pon dapat cuti jugak..hehe..

Korang semua breakfast ape hari ni?? ke ada x breakfast pun semua lump sum lunch sekali harung.. ehemm macam lah saya tak biasa buat kan..hehe.. okeh saje nak gedik-gedik tunjuk apa breakfast saya hari ni.. nak bagi korang jeles.. saya breakfast pizza buatan pakcik mahat tau..
sedap sangat terbaik lah pakcik punya pizza mabeles.. saya bagi 10 setarrr[tiru nisa kak jemah]
Terima kasih bebanyak pakcik dan juga anak nya Pn Elly len kali boleh la saya dapat makan piza peree lagi..hehe..

Dah la sedap..lembut..uisshh kalah pizza hut tuh.. rasenya pakcik mahat ni kalau bukak kedai memang laku habis licin lah.. pakcik mahat mmg pandai masak, semua masakan dia sangat mabeles.. wife die aka cikgu saya juga sanagt pandai masak.. tiap2 tahun bila derang buat open house menu yg tepaling saya tunggu adalah SOTO & LAKSA JOHOR.. masyuk lah orang cakap.. kalau makan tu dah tak boleh toleh2 dah.. arrrr tetiba nak makan soto pakcik mahat ngan cikgu nafisah pulak...


ok2 saya dah merapu tah hape2 dah ni.. meh nak kasik korang terliur melihat ke nikmatan pizza pakcik mahat



.: Rupa Pizza ni sebelum di bakar :.


.: Close up pizza before msk oven :.

.: Kita bakar dia dalam 10 minit dengan suhu 60-70 darjah calcius :.

.: Siap untuk di makan.. Lembut, Gebu & enak..nom..nom.. :.
[Tengok xsempat2 saya dah ngap 1 slice]

~Repekan oleh:H@ni~

2 comments:

Anonymous said...

ahhhh nak jugak..! sedapnyer piza ayh ely.. nt bwk g KL yek!!
teringat soto & laksa raya mak ely.. bile la dpt rs lg ek..?

~H @ N i ~ said...

Anoymous~Itu lah mabeles sungguh kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails