Friday, February 11, 2011

Mahu transform Diri kearah POSITIVE

Setiap orang mesti ada cita2 ada angan2 kan..saya dari dulu ingin mencari Long Term Business yang boleh jana pendapatan yang berterusan.. sebab saya percaya kan Hadith Rasulullah S.A.W tentang 9/10 rezeki datang nya dari BERNIAGA.


Dah lama saya usha2 search peluang business yang mungkin boleh saya lakukan.. dan ada beberapa business juga dah saya ceburi. Memang lah setiap perniagaan atau apa sekali pun yang kita lakukan mesti ada cabaran, onak dan duri nya kan.. Untuk berjaya dalam sesuatu kita mesti kenalah tempuh segala rintangan dan dugaan tu..


Sehinggalah saya terbaca entry dari blog Sifu yang hebat ini.. saya siap ulang-ulang baca.. memula langsung saya tak boder tapi bila dah lelama tu saya bukak balik baca semula.. Then saya pikir2 balik betul jugak apa yang dia ni cakap.


Rumah idaman
Kereta Idaman (*_*)

ini lah antara N3 dia yang berkesan di hati saya: i cedok dari blog sifu

Mesti ada antara kita, yang masih tercari-cari ape biznes or side income utk menjana pendapatan keluarga kan? or at least tambah yang mana2 tak cukup tu...

Believe me, I was one of them... selalu imagine sorang2 mcm mana nak KAYA or at least ada DUIT... Hmmmm

And bila tengok orang muda drive kereta besar, bawak designer handbag yang 5 angka harganye.. mesti terus terpikir " mesti laki dia kaya... or mesti anak orang kaya dia ni" Tapi sebenarnye bila buat biznes ni, I realized that :

I don't have to be rich man's wife or anak orang kaya...

sebab kita sendiri mampu mengubah nasib kita! :)

This business is not all about making money semata-mata or ajak orang join biznes kita.. It is life changing process...

nak transform from :

Penakut jadi Berani
Pemalu jadi PEramah
Demotivated jadi Full of motivation
Pasif to active
malas pada rajin!

Biznes ni win-win situation, kita kerja keras kita yang dapat bahagiannya.. dan konsep biznes yang dijalankan ialah TEAM WORK PROJECT! Best kan! Ada tak dalam kehidupan seharian rakan sekerja kita or bos kita nak tolong capaikan target kita? Or naikkan pangkat kita? U takkan jumpa mana2 biznes or di tempat kerja ada orang willing to do that.

So ape tunggu lagi! Ayuh bangkit segera!!!
if Uouls nak turut serta mengejar impian dan berjaya bersama-sama..


Call me Hani@ 019-7311 798 OR hanie_smiles@yahoo.com


~Repekan oleh:H@ni~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails