Monday, May 30, 2011

LACTOLITE penyelesaian kepada masalah usus


Pagi tadi saya dengar buletin pagi kat TV3 dengan mata yang mengantuk tu saya terus tersegar bila dengar pembaca berita sebut masalah TERBESAR kesihatan manusia penyebab kematian yg besar masa kini adalah masalah KEGAGALAN SISTEM PENCERNAAN

Saya petik dari berita harian online :RUJUK SINI

Penyakit berkaitan penghadaman seperti pedih ulu hati, radang dan barah usus antara penyebab utama kematian di hospital

ANDA boleh selesai mengunyah sekeping roti dalam masa kurang dua minit. Bagaimanapun tubuh mengambil masa yang lebih lama untuk mencernakan makanan yang anda makanan. Malah, tidak ramai yang tahu bahawa tubuh mengambil masa lebih 18 jam untuk membuang sisa makanan selepas anda menikmati hidangan tengahari.

Kenyataan ini jelas menunjukkan sistem pencernaan atau penghadaman ini satu sistem yang rumit. Ia juga terdedah kepada pelbagai gangguan disebabkan penyakit, diet dan tekanan emosi.
Antara masalah pencernaan yang paling biasa ditemui ialah pedih ulu hati, radang usus dan hari ini, kian ramai rakyat Malaysia diserang barah usus.
Bagaimanapun pada 2008, walaupun masih berada di tangga tujuh penyebab utama pesakit dimasukkan ke hospital kerajaan, namun ia menduduki tangga keenam punca utama kematian di hospital kerajaan.

“Barah gastrointestinal juga sangat signifikan di Malaysia. Barah usus adalah barah kedua tertinggi di Malaysia, merangkumi 11.9 peratus daripada semua kes barah yang dilaporkan. Ia paling kerap ditemui dalam kalangan lelaki dan menduduki tangga ke tiga sebagai barah pembunuh di kalangan wanita,” katanya.

Di seluruh dunia, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) melaporkan lebih 940,000 barah kolon dilaporkan setiap tahun dengan 500,000 daripadanya berakhir dengan kematian.
Masalah pada sistem pencernaan bukan satu tetapi ada pelbagai penyakit yang berkaitan dengan sistem pencernaan. Antaranya Sindrom usus terganggu atau radang usus (IBS)

Dengan penggunaan NURICH LACTO-LITE sehari sekali mampu menghindar dari masalah tesebut.


Apa tu NURICH LACTO-LITE yer??

NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman

NURICH LACTO-LITE sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeri meningkatkan lagi keberkesanan probiotik.

NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.

Testimonial dari pengguna: "Memang lancar buang najis, perut kempis terus. Tapi tak sakit perut atau senak ke apa..Best!"

Bagaimana NURICH LACTO-LITE dapat membantu anda?

1. Menyingkirkan toksin badan

2. Menggalakkan metabolism

3. Mengurangkan beban badan

4. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik

5. Membantu dalam penghadaman

6. Membantu melegakan sembelit

7. Membantu sintesis vitamin

disini saya sertakan gambar ratu LACTOLITE+PREMIUM BEAUTIFUL our beloved leader CDM Kak Ana yang semakin cantik & nampak lebih muda.


Gambar Terbaru Masa 4 June 2011

Gambar sebelum


FOR MORE INFO CONTACT ME :Hani 019-7311 798 or hanie_smiles@yahoo.com


~Repekan oleh:H@ni~

Thursday, May 26, 2011

Mengasah skill membuat DONUT king ;)




DONUT si comel ;)


Antara bahan2 nya

Doh yang siap di bentuk & direhat kan

Doh yang sudah siap di uli yg sedang berehat


Last week memalam gigih saya buat donut, mengasah skill yang tenggelam timbul ni. dah lama dpt resepi ni baru malam tu la saya mencuba.. Alhamdulillah menjadi cobaan pertama saya buat donut seoragng diri.. selalu buat together2 dengan omak saya..ehee

Buat 1 adunan dapat 20 bijik rezeki ofismate saya la dpt mkn sebab donut saya menjadi..suka kan kalau apa yang kita masak menjadi & org makan.. itulah kepuasan bila kita memasak.. saya suka masak kalau ada org yang suka makan..

Dulu masa zaman kanak2 ribena saya mmg suka berangan main masak2, lagak mcm chef tu ha kan..habis pekakas mskan mak jadi sasaran kami adek beradik. msk nasi goreng lah, masak sayur pucuk paku lah..diam2 dok bawak lari nasi dr rumah sorang sepinggan ke kebun belakang umah. nak masak kat dpur umah mak marah, jadi kami buat unggun api kat belakang umah la..dh siap msk tu berebut2 makan..xkira lah sedap ke tak pada kami masa tu sedap je ye lah mkn hasil masakan sendiri mesti lah rasa bangga..hehe..best betol masa tuh ;)

ooppsss melalut sudah nie.. eh korang nak ke resepi Donut yg saya buat tu?
nie pun hasil sumbangan opismate saya yang baik ati menjadi jugak saya buat..tinkiu kak maz ;)

Bahan-bahan donut si comel (anggaran utk 20 biji)

Bahan A
2 sudu makan butter (dicairkan & disejukkan)
1biji telur (di pukul kembang bersama butter yg dh sejuk tu

bahan B

1 cawan air suam
1 sudu susu pekat manis
3 sudu gula pasir (sesuai kn ikut suka hati,kalau x nak manis kurang kn)
1 paket mauripan (ibu roti)

campur kan semua bahan B dlm satu bekas bagi sebati & biar kan sebatian tu berbuih/kembang

Bahan C

3 cawan tepung gandum (msk dlm besen)

Cara-cara
1. Bila bahan B dh naik/kembang/berbuih2 agak2 dlm 10 minit) dan bahan A telur dh kembang2 (pukul ala2/buih2 sikit pun ok)
2. gaul kan bahan A+B ke dalam bahan C, uli doh bagi sebati dan rehat kan seketika agak2 dah naik bentuk kan lah doh tu ikut acuan tersendiri dan rehat kn seketika. Bila dh nampak naik boleh lah di goreng..
3. apabila sudah siap di goreng boleh lah di tabur gula atau pun di sira sambal ikut kesukaan masing2.

SELAMAT MENCUBA..aceehhh bajet macam chef one pulak ;)







~Repekan oleh:H@ni~

Tuesday, May 10, 2011

TAHU KAH anda??

Tahu kah korang apa itu KEPUTIHAN? Kebanyakan Wanita mengalami KEPUTIHAN, cuma tahap setiap orang adalah berbeza2. Ada yang extreem dan ada yang biasa2 sahaja. Senang je nak tahu kita ada keputihan ke tidak. korang better check your pantise betul2. okeh ayat ini mungkin agak senset tapi saya rasa sangat penting untuk kita semua tahu.

Korang cuba check kat seluar kecik korang ada tak lubang2 gaya mcm kena gigit semut.. lubang2 kecik kat seluar kecik korang tu bukan lah di sebab kan aktiviti korang memberus seluar itu ye. itu di sebab kan terlalu banyak asid dalam VAGINA dan ini bukan lah masalah yang remeh dari sikit2 lama kelamaan ia akan menjadi serius dan membawa padah kepada diri kita.

Oleh itu segeralah merawat masalah keputihan jika anda telah dijangkitinya, jangan menganggap perkara ini terlalu mudah atau remeh kerana kesannya keatas kehidupan anda amatlah besar. Jika sekarang ini anda masih belum lagi hamil walaupun telah berkahwin lebih dari 2 tahun , kemungkinan besar ia adalah disebabkan oleh masalah keputihan. Dengan adanya rawatan yang berkesan, saya pasti ia mampu menghilangkan keputihan dan meningkatkan semula peratusan anda untuk hamil.

Sumer dari incik google: DISINI juga DISINI


Menurut Illinois Department of Public Health, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan itu mampu ‘menyerang’ TIUBFALLAPIO dan UTERUS seseorang wanita yang dijangkiti keputihan. Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risiko KEHAMILAN EKTOPIK (ECTOPIC PREGNANCY)

Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai“Pelvic Inflammatory Disease (PID)”. Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda. Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh akan menyebabkan kerosakan pada TIUB FALLOPIO.


By wearing premium beautiful it really helps! seriously siapa2 yang mengalami keputihan or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful!! Girdle Pb ada jaring-jaring lubang udara function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It's very comfortable and stay "fresh" everyday!! Reduce white discharge, lepas tu akan hilang terus! InsyaAllah..




Rekabentuk Long Girdle pada Premium Beautiful mempunyai jaringan-jaringan udara yang mana berfungsi untuk Mengalakkan Pengaliran Udara, Mengelakkan Kelembapan dan seterusnya Merencatkan Pertumbuhan Bakteria, Fungus/kulat dan bau-bau yang tak menyenangkan.

korang hanya perlu memakai PB selama 8 jam sehari, masalah keputihan akan berkurangan dan seterusnya sembuh secara semulajadi. Senangkan? Hanya perlu memakai PB semasa pergi keje je...itu dah cukup..

Korang juga akan merasakan keselesaan sepanjang hari dan sekaligus mengembalikan keyakinan diri dan bg yg sudah berkahwin ia akan menghangatkan lg hubungan anda dengan suami.--oopss ini pengakuan orang yang sudah berkahwin.. xpecaya mari saya bawa kan dia berjumpa dengan korang ;)




~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails