Tuesday, May 10, 2011

TAHU KAH anda??

Tahu kah korang apa itu KEPUTIHAN? Kebanyakan Wanita mengalami KEPUTIHAN, cuma tahap setiap orang adalah berbeza2. Ada yang extreem dan ada yang biasa2 sahaja. Senang je nak tahu kita ada keputihan ke tidak. korang better check your pantise betul2. okeh ayat ini mungkin agak senset tapi saya rasa sangat penting untuk kita semua tahu.

Korang cuba check kat seluar kecik korang ada tak lubang2 gaya mcm kena gigit semut.. lubang2 kecik kat seluar kecik korang tu bukan lah di sebab kan aktiviti korang memberus seluar itu ye. itu di sebab kan terlalu banyak asid dalam VAGINA dan ini bukan lah masalah yang remeh dari sikit2 lama kelamaan ia akan menjadi serius dan membawa padah kepada diri kita.

Oleh itu segeralah merawat masalah keputihan jika anda telah dijangkitinya, jangan menganggap perkara ini terlalu mudah atau remeh kerana kesannya keatas kehidupan anda amatlah besar. Jika sekarang ini anda masih belum lagi hamil walaupun telah berkahwin lebih dari 2 tahun , kemungkinan besar ia adalah disebabkan oleh masalah keputihan. Dengan adanya rawatan yang berkesan, saya pasti ia mampu menghilangkan keputihan dan meningkatkan semula peratusan anda untuk hamil.

Sumer dari incik google: DISINI juga DISINI


Menurut Illinois Department of Public Health, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan itu mampu ‘menyerang’ TIUBFALLAPIO dan UTERUS seseorang wanita yang dijangkiti keputihan. Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risiko KEHAMILAN EKTOPIK (ECTOPIC PREGNANCY)

Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai“Pelvic Inflammatory Disease (PID)”. Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda. Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh akan menyebabkan kerosakan pada TIUB FALLOPIO.


By wearing premium beautiful it really helps! seriously siapa2 yang mengalami keputihan or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful!! Girdle Pb ada jaring-jaring lubang udara function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It's very comfortable and stay "fresh" everyday!! Reduce white discharge, lepas tu akan hilang terus! InsyaAllah..




Rekabentuk Long Girdle pada Premium Beautiful mempunyai jaringan-jaringan udara yang mana berfungsi untuk Mengalakkan Pengaliran Udara, Mengelakkan Kelembapan dan seterusnya Merencatkan Pertumbuhan Bakteria, Fungus/kulat dan bau-bau yang tak menyenangkan.

korang hanya perlu memakai PB selama 8 jam sehari, masalah keputihan akan berkurangan dan seterusnya sembuh secara semulajadi. Senangkan? Hanya perlu memakai PB semasa pergi keje je...itu dah cukup..

Korang juga akan merasakan keselesaan sepanjang hari dan sekaligus mengembalikan keyakinan diri dan bg yg sudah berkahwin ia akan menghangatkan lg hubungan anda dengan suami.--oopss ini pengakuan orang yang sudah berkahwin.. xpecaya mari saya bawa kan dia berjumpa dengan korang ;)




~Repekan oleh:H@ni~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails