Monday, May 30, 2011

LACTOLITE penyelesaian kepada masalah usus


Pagi tadi saya dengar buletin pagi kat TV3 dengan mata yang mengantuk tu saya terus tersegar bila dengar pembaca berita sebut masalah TERBESAR kesihatan manusia penyebab kematian yg besar masa kini adalah masalah KEGAGALAN SISTEM PENCERNAAN

Saya petik dari berita harian online :RUJUK SINI

Penyakit berkaitan penghadaman seperti pedih ulu hati, radang dan barah usus antara penyebab utama kematian di hospital

ANDA boleh selesai mengunyah sekeping roti dalam masa kurang dua minit. Bagaimanapun tubuh mengambil masa yang lebih lama untuk mencernakan makanan yang anda makanan. Malah, tidak ramai yang tahu bahawa tubuh mengambil masa lebih 18 jam untuk membuang sisa makanan selepas anda menikmati hidangan tengahari.

Kenyataan ini jelas menunjukkan sistem pencernaan atau penghadaman ini satu sistem yang rumit. Ia juga terdedah kepada pelbagai gangguan disebabkan penyakit, diet dan tekanan emosi.
Antara masalah pencernaan yang paling biasa ditemui ialah pedih ulu hati, radang usus dan hari ini, kian ramai rakyat Malaysia diserang barah usus.
Bagaimanapun pada 2008, walaupun masih berada di tangga tujuh penyebab utama pesakit dimasukkan ke hospital kerajaan, namun ia menduduki tangga keenam punca utama kematian di hospital kerajaan.

“Barah gastrointestinal juga sangat signifikan di Malaysia. Barah usus adalah barah kedua tertinggi di Malaysia, merangkumi 11.9 peratus daripada semua kes barah yang dilaporkan. Ia paling kerap ditemui dalam kalangan lelaki dan menduduki tangga ke tiga sebagai barah pembunuh di kalangan wanita,” katanya.

Di seluruh dunia, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) melaporkan lebih 940,000 barah kolon dilaporkan setiap tahun dengan 500,000 daripadanya berakhir dengan kematian.
Masalah pada sistem pencernaan bukan satu tetapi ada pelbagai penyakit yang berkaitan dengan sistem pencernaan. Antaranya Sindrom usus terganggu atau radang usus (IBS)

Dengan penggunaan NURICH LACTO-LITE sehari sekali mampu menghindar dari masalah tesebut.


Apa tu NURICH LACTO-LITE yer??

NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman

NURICH LACTO-LITE sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeri meningkatkan lagi keberkesanan probiotik.

NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.

Testimonial dari pengguna: "Memang lancar buang najis, perut kempis terus. Tapi tak sakit perut atau senak ke apa..Best!"

Bagaimana NURICH LACTO-LITE dapat membantu anda?

1. Menyingkirkan toksin badan

2. Menggalakkan metabolism

3. Mengurangkan beban badan

4. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik

5. Membantu dalam penghadaman

6. Membantu melegakan sembelit

7. Membantu sintesis vitamin

disini saya sertakan gambar ratu LACTOLITE+PREMIUM BEAUTIFUL our beloved leader CDM Kak Ana yang semakin cantik & nampak lebih muda.


Gambar Terbaru Masa 4 June 2011

Gambar sebelum


FOR MORE INFO CONTACT ME :Hani 019-7311 798 or hanie_smiles@yahoo.com


~Repekan oleh:H@ni~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails