Monday, June 27, 2011

Sepotong kek secawan fresh oren

Setiap kali besday staff kiteorang akan celebrate together2 kat opis, kira bos belanja kek sebiji la.. Pemilik besday akan buat pemilihan kek ikut selera tekak masing2 lah.. Merasa lah sepotong sorang.. balance pemilik besday bawak balik lah as a gift from boss ;)


Khamis hari tu 23 June 2011 kiteorg celebrate besday one of my officemate kak shida, sepatut nya besday dia on Jumaat tu 24 June 11 tapi sebab kan ramai yang pegi course hari jumaat tu so kiteorg buat hari khamis, kira besday in advance lah.. and kek pada hari tu "APLE CRUMBLE CHEESE from Secret resepi. Dah lama kiteorg nak kek ni asyik x dapat je..so for this time being kiteorg book 3 days in advance baru lah dapat.. sebenar nya nie bukan ikut tekak pemilik besday tapi ikut selera saya..saya yang hasut kak shida pilih kek ni..ehee..Tinkiu kak..eh tapi ramai jugak yang kata kek ni sedap so bukan tekak saya sorang la kan.. ehee ;)

Celebration besday oficemate kali ni saya rasa nak video kan.. untuk kenangan kita bersama..cewaaahhh.. mari lah kita sama2 layannnnnnnnnnn video yang menunjuk kan begitu meriah nya opis saya.. semua ponpuan kecuali sorang pakcik di situ..Oppss incik ahmad jangan marah nnti kena jual.. hehe (^_^)





Happy besday Kak shida, May Allah showers his blessing upon U at all time ;)
~Repekan oleh:H@ni~

COUNT ON ME-check it out


Count On Me - Hong Kong edition from Razali Zain on Vimeo.


Credit to Hanis haizi blog & Mr Razali for this wonderful video

Korang meh layan video kiteorang masa pegi Hong Kong hari tu.. more update stay tune (^_^)


~Repekan oleh:H@ni~

Saturday, June 25, 2011

Preview GREEN THEME @ HONG KONG Day 1

Salam Korang lama tak update kan.. sorry la kebizian langsung x dapat nak update. line berok band pulak slow tahap cipan ;)




Seperti dalam n3 lepas2 saya dok bising kata nak pg HK kan.. ok nie saya tepek la beberapa gambar di hari pertama kiteorg kat HK.. perasaan saya sangat seronok..super dupper best sebab pg dengan kawan2 pulak tu kan.. meriah..


Team kami under CDM HANIS HAIZI pakai baju tema warna HIJAU..sejuk mata memandang.. so kat airport lagi asal ijau je tau dah weouls 1 group.. senang nak nampak ;)


Pagi2 saya gerak2 khas dari tangkak seawal 2 pagi, rela uouls mak tido sejam dan bangun semula mandi2 gerak ke Subang. Saya park kereta kat Subang dan meminta belas ehsan org hantar saya ke KLIA. Terima kasih sangat pada yg sudi hantar saya pagi2 buta ke epot ;)








Ready to Go..Boarding Pass saya. pestime la kata kn ke oversea so saya adalah jakun.










semua muka gumbira ;)




Posing2 adalah aktiviti wajib



Together we achived





Breakfast kat Mcd dulu.. pic credit to HANIS HAIZI official photographer Mr. Hafiz Atan






Tiba di lady's market..Hujan lebat. memasing yang xde payung pg beli payung dulu











More update stay tune.. soon saya akan update lagi sekarang nak berkemas ada appointment. this weekend full with appointment.. Alhamdulillah rezeki semakin bertambah ;)



Ada sesiapa mahu jadi seperti saya?? mari kita sama2. saya sedia tunjuk jalan. Tak kan nak jadi penonton sahaja lebih baik kita ambil peluang mengorak langkah bersama2..



Contact saya kalau berminat Hani-019-7311 798 ATAU hanie_smiles@yahoo.com


~Repekan oleh:H@ni~

Thursday, June 16, 2011

TESTIMONIAL pesakit KANSER OTAK


Kak Nor Mengidap kanser Otak tahap 1


Saya just nak share satu testimonial seorang Kakak bernama Nor dari PENANG yang mengidap Kanser Otak Tahap 1(pernah saya share kan di Facebook tempoh hari.

Menurut kata beliau adalah pengidap kanser otak tahap satu. sudah hampir 5 tahun mengidap kanser ini. Setiap bulan beliau terpaksa mengeluarkan belanja sebanyak rm2,500 untuk ubat-ubatan sahaja. 19 biji ubat perlu di telan dalam sehari. Dari hari ke hari beliau rasa tiada byk perubahan pun, malah keyakinan dan ketahanan badan semakin lemah.. sehingga lah beliau di perkenal kan dengan PREMIUM BEAUTIFUL oleh seorang teman. Pada mula nya memang beliau tidak mahu mencuba kerana sudah puas mencuba pelbagai rawatan tetapi hasil nya sama sahaja.

Hasil pujukan teman beliau akhir nya bersetuju untuk menyarung kan set PREMIUM BEAUTIFUL kebadan nya, Di samping itu beliau juga mengamalkan meminum GARAM BULUH dan juga pil MAHARANI bagi mengurangkan pengambilan ubatnya dalam seharian. Alhamdulillah setelah 3 bulan mengamalkan pemakaian Set Premium Beautiful secara konsisten 24 jam sehari +Minum Garam buluh+makan MAHARANI sudah menampak kan hasil yang sangat positive. Kalau dulu beliau x mampu berjalan jauh, mudah pengsan, Kerap diserang sakit kepala, loya atau muntah, berlaku (sawan, kekejangan otot dan tidak sedarkan diri), hilang daya imbangan badan, Kesukaran untuk menggerakkan kaki dan tangan, hilang ingatan ke atas hal-hal yang terbaru dan kemorosotan proses mental dan juga Gangguan ingatan atau perubahan personaliti.

"Sejak 5 tahun mengidapi penyakit ini, ini lah kali pertama menjejak kn kaki ke satu tempat yang agak jauh. Dah 5 tahun kak nor tak sampai Kl, selalunya belum keluar penang lagi kak nor dah pengsan, muntah2 kejang otot.. Alhamdulillah hari ni (4 June 2011) akak berjaya sampai ke KUALA LUMPUR (pergi ke stokis) share pengalaman yang sangat tak pernah Kak Nor duga." Beberapa kali juga beliau terberenti mengeluarkan kata2 akibat begitu sebak dan terharu.. beliau sangat bersyukur usaha murni teman nya memperkenal kan PREMIUM BEAUTIFUL +GARAM BULUH+MAHARANI telah membantu nya untuk pulih. berkali2 beliau menyucapkan terima kasih kepada syarikat kerana menghasilkan PRODUK yang sangat-sangat BERKUALITI membantu orang lebih2 lagi yang punyai penyakit kronik sepertinya..


Alhamdulillah, memang itulah niat kami para Usahawan PREMIUM BEAUTIFUL terutamanya, kami mahu membembantu jauh sekali ingin memaksa. WANITA adalah kaum yang mudah dijangkiti penyakit. sebab itulah WANITA digalak kan MENUKAR pakaian dalam yang sedia ada kepada PREMIUM BEAUTIFUL. Kami hanya buka minda dan kongsi segala apa yang kami dapat & tahu kepada umum dan ANDA tentukan sendiri.BUKAN KAH MENCEGAH itu lebih baik daripada MENGUBATI.Jangan esok sudah sakit baru nak cari ubat, kalau dah telambat macam mana??Kalau sudah ada benda yang boleh PREVENT kenapa kita masih nak tunggu sakit tu datang baru nak HALAU dia kan????. bak kata Kak Nor,bila dah sakit ada duit banyak mana pun x mampu nak bahagiakan kita, bila dah sakit suami kemana??keluarga kemana??anak2 kemana??kita sudah hilang daya..sudah hilang tumpuan.. nak kerja terganggu, nak bersosial?? lagi lah kita tak nak, bila dah sakit apa pun tak BEST.

Ramai juga yang beranggapan gila kau nak beli baju dalam harga riban2 baik aku simpan je duit beli yang seploh hingget sudah... ya saya juga dulu juga berfikiran begitu.. Tapi setelah saya mengalaminya sendiri memang cukup berbaloi pelaburan seumur hidup, jaminan seumur hidup.Sebab itu sapa yang belum pakai jangan terus2 beranggapan negative. KALAU lah PB ni baju dalam biasa2 kenapa lah Dapat PENGIKTIRAFAN SUPERBRAND+PENGIKTIRAFAN dari PAKAR TULANG BELAKANG dari peringkat ANTARABANGSA??? tak kan lah senang2 dia nak bagi pengiktirafan kan?? cuba kita fikir balik??? TAHUKAH anda baju dalam yang biasa tu design CUP dia berbentuk bulat, dan dia akan memenyet kan Nipple yang mana itu adalah penyumbang kepada terjadinya KANSER PAYUDARA.. sebab nipple lemas tak boleh bernafas..pengaliran darah/susu tersumbat disitu. lama kelamaan ia kan membeku dan terjadilah kanser. Sudah banyak testimonial/ pengakuan2 pengguna yang dah bejaya dan pulih atas bantuan PREMIUM BEAUTIFUL. Kisah penyakit kronik lukemia,kanser tulang dan macam2 lagi lah.

Ada juga yang bagi tahu saya dah pakai PREMIUM BEAUTIFUL tapi tak menjadi pun????tipu lah... cuba kaji balik betul kah saiz PB yang anda dapat??? pengukuran saiz juga memainkan peranan yang penting. Sila rujuk & cari agent yang betul bukan agent yang sekadar mahu menghabiskan stok nya sahaja atau pun agent yang sekadar touch and go. selain itu adakah anda pakai PREMIUM BEAUTIFUL anda secara konsisten (minimum 8 jam) sehari??? adakah anda mengamalkan gaya hidup sihat?? (bagi yang nak kurus cepat) minum air 3 liter sekurang2 nya sehari?? (sebab ada yg ckp badan dia gatal2 pakai PB) itu nama dia healing crisis, toksid keluar melalui kulit sbb kurang air dia x boleh nak keluar melalui pembuangan najis kita.

Saya tak punya harta, tak punya banyak ilmu tapi saya sentiasa mencari dan menimba ilmu jadi segala ilmu yang sudah saya perolehi saya kongsi kan agar kita sama-sama dapat menfaatnya.

CONTACT saya jika mahu penerangan lebih lanjut.

HANIE: 019 7311 798 @ hanie_smiles@yahoo.com


~Repekan oleh:H@ni~

Wednesday, June 15, 2011

HOHOHOHOLIDAYYYYYYYYYYYYYY

HONG KONG tunggu SAYAAAAAAA


16 JUNE Sehingga 19 JUNE 2011 saya tiada di malaysia.. ada orang rindu saya tak???eheee poyos kan..

Hati saya sudah sampai HONGKONG DISNELYLAND cuma jasad je kat MALAYSIA ni.. ehee




Okeh saya nak beli apa yang belum di beli.. nak kemas2 barang lagi ni.. takut ada yang tertinggal ke hapa.. korang jaga diri baik2 kat mesia ye.. ehee


TO my BELOVED business partner sepeninggalan saya do take care ur self, even kami bercuti korang kat sini jalan kan business seperti biasa lah.. siap kan diri untuk NEXT TRIP kita pulak HOLLAND + BELGIUM yang sememang nya lagi bestttttt.. Saya balik nanti kita tekan gear 5 terus ya ;)

Korang doa kan saya selamat pegi & pulang ya.. muuuuaaaahhhh sayang korang ;)


~Repekan oleh:H@ni~

Monday, June 13, 2011

SAPA cepat Dia DAPAT!!!!!!!!!

Korang pembaca tegar BLOG saya?? eh tetiba saya teruja tengok dekat 10 orang online dalam satu masa kat blog saya..tak sangka ramai jugak readers saya..TERHARU MAK NOK ;)

Dan secara tiba2 ..tinngggggg!! saya dapat idea nak buat contest..ehee..cara nya mudah saja, anda hanya perlu:-

1. link/share blog saya kat FB anda atau pun Blog anda [kira tolong promote bg ramai lagi readers..aceehh]

2. Bagi link blog atau FB atas tugas anda utk item no.1 diatas di ruang comment in this entry.

Terbuka kepada semua lapisan masyarakat. 16 yang terawal akan dapat Hadiah special from Hong Kong.. ;)

sapa2 yang sudi sila lah, saya sedang bermurah hati ni..lalalalala

Gambar ni ehsan dr blog little mamadiary.com
~Repekan oleh:H@ni~

HONGKONG percutian oversea saya yang ketama kali nya

Seperti tak pecaya diri ku akan berada di sana dalam masa 2 hari dari sekarang.. so sekarng mood saya adalah asyik membayangkan keadaan disana.. Tak pernah bermimpi mahu pun menjangka diri boleh kesana..Jangan kata yg oversea yang dalam mesia sendiri susah nak pegi..


Tak sabar pulak nak tengok secara live karakter kartoon ni

Kalu nak bercuti ni bukan boleh pegi gitu je mesti lah kita nk ada sikit duit ye dak..tak kan la pegi saja lenggang2 kangkung atleast bwk duit sikit,utk shoping, beli sourvenior, menikmati makanan & sesautu yang lain dr tempat asal kita..baru lah percutian kita tu bermakna..Bila dah pegi bercuti mestilah nak enjoy & have fun kalau tak baik xpayah bercuti kan korang..

Saya ni jenis yang kalau nk pegi bercuti kalau merancang selalu je x jadi, ye lah before pegi mesti lah kita nak kena buat budget dulu kn.. misal nya nak pegi penang naik kereta, so duit minyak,toll, penginapan,makan minum, shoping2, sourvenior, semua tu kena lah kira kan..then kalau tiba-tiba ms nak pegi tu ada hal lain & budget lari tepaksa tunda..kadang2 tu perancangan dh bertahun baru dpt pegi, ye lah tunggu duit cukup..hehe..xmau lah bercuti sambil berhutang (guna kad kredit ke hapa lah) saya suka travelling jalan jauh tapi semua perlukan DUIT ;)


Kalau dapat percutian yang FREE OF CHARGE kan ke seronok, kita cuma bawa duit shoping je, tak payah dah nak pikir cost tiked, Peniginapan,perjalannan ke sana,makan minum.. sebab tu semua dah disedia kan secara PERCUMA kita just bawak badan & duit utk bersukaria je..TAK NAK KE????kalau ada peluang macam ni sapa tak nak kan.. RUGI sungguh sapa yang tak nak tu..

Dulu mmg saya tak percaya tapi setelah saya libat kan diri secara langsung dalam business ni ALHAMDULILLAH walaupun x pernah mimpi nak dapat FREE HOLIDAY ni saya berjaya QUALIFIED kan diri masa 2 bulan buat business ni. Bukan itu sahaja saya menuju kearah FINANCIAL FREEDOME. Allhamdulillah Allah telah buka pintu hati saya & lorong kan saya dengan kumpulan yang betul. Even sebelum ni saya adalah seorang yg sangat negative terhadap business ini.Dah lama saya tahu peluang ni tapi sebab ego & x pecaya saya biar kan sahaja, Tapi still follow mereka2 yang saban hari semakin melimpah ruah rezeki dengan business ni. Lalu saya nekad buat dan tak mahu menoleh kebelakang lagi. Memang betul kata our Top leader Millionaire CDM Kak Ana, Business nie boleh realisasikan impian kita dan mampu merubah kehidupan kita dari biasa2 menjadi luar biasa.. Allamdulillah, bersyukur saya kepada Allah S.W.T.



cantik,menarik & da boom

Seriusly saya sangat teruja nak pegi HONGKONG ni.. ikut jadual asal 1s Day kami akan di bawa ke Hongkong Disneyland yang best company charted full day kat sana. Main lah apa nak semua Fully sponsor.






NEXT Trip will be in BELGIUM+HOLLAND yang semestinya lagi best Europe tour. Target saya nak bawa seberapa ramai business partner.. Jom korang kita sama2 dapat Free HOLIDAY.. For more info korang boleh contact saya. saya akan bagi tahu macam mana nak dapat seperti apa yang dah saya dapat.
Contact me : Hani 019-7311 798 or hanie_smiles@yahoo.com


~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails