Friday, August 26, 2011

Ramadhan kian melabuh kan Tirai nya..Semoga bertemu di ramadhan yang akan datang..


Hari ni sudah masuk hari yang ke 26 Ramadhan..Masa berlalu terasa pantas tanpa saya sedar hanya tinggal beberapa hari sahaja ramadhan kan melabuh kan tirai nya.. dan lambaian syawal sudah kelihatan.

Perasaan? macam-macam ada sedih..gembira..nebes..semua ada..bak kata pokcik ASTRO macam2 ada..

Sedih mengenang kan Ramadhan hampir tamat, entah sampai entah kan tidak dengan ramadhan akan datang.. harapan nya semoga diri ini di beri peluang untuk bertemu ramadhan akan datang..
Kad ucapan dari saya (^_^)

Sana sini orang sibuk buat persiapan menyambut syawal. Saya tinggal sikit2 belum habis shoping.. last minit preparation..cuak jugak kot2 barang yang saya nak cari dah tak de da abis stok ke kan.. xpe2 think positive..mesti ada solution nya..

Gembira sebab raya nnti dapat berkumpul ramai2.. masa raya lah boleh jumpa sedara mara jauh dekat, kawan2 yang lama2 tak jumpa tu kan..

Raya ni agenda saya dah terisi..macam2 plan dah saya susun.. yang best nya dah ada org book appointment nak tau pasal business dan ada yang nk tau pasal premium beautiful awal2 lagi.. Alhamdulillah rezeki..Raya raya juga business saya still on.. ke mana kaki saya melangkah disitu lah kedai saya berada.. best kan.. xperlu lah nk dduk kat kedai tunggu orang datang.. ni kita jalan2 pun boleh bukak kedai..Korang pon bolehhhhhhh..


Di kesempatan ini saya dengan rasa rendah diri menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf di atas segala salah silap saya sama ada yang segaja mahu pun tidak..semoga kita di limpahi rahmat oleh Allah S.W.T.Pada yang nk balik kampung pandu lah dengan selamat..dan semoga sampai ke destinasi dengan selamat.. SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN KORANG.. SEMOGA KITA BERJUMPA DI RAMADHAN DAN SYAWAL SETERUS NYA..




Layan Lagu raya dari sanisah Huri..



~Repekan oleh:H@ni~

Wednesday, August 17, 2011

:: Ini betul-betul punye.... Original.... =)

Ini saya share from my ex-classmate masa form 3 dulu..baru sangat pakai PREMIUM BEAUTIFUL.. and dia sangat puas hati.. bukan saja dia malah suami dia juga..i'm happy for u may dear ;)

N3 original boleh ke blog beliau Jia Zaha

Copy paste dari blog Jia:-

Salam semua....

Seperti yang saya janjikan dalam post yang sebelum ni, saya akan upload latest pic lepas menggunakan PB. Teruja.... Itu la yang dapat saya kongsi bila dah pakai PB ni. Tak rasa panas, sangat selesa dan yang paling penting takde lagi gegaran lemak (bak kata suami ku sayang... hehehe).

Ni pic saya konvo USM Mac 2008. Pakai untuk konvo tau. Mintak sori la ye. Pic zaman remaja gitu la ropanye... Hehhehe....



Ni plak semasa belum pakai BP. Memang sangat debab + gumoksss = sangat tak selesa. Susah nak cari baju kat supermarket. Sedey2. Pic ni bersama puan sri intan.



Dan yang last pic ni plak latest pic lepas memakai PB. Sangat teruja bila baju yang dah lama dalam almari boleh pakai semula. By the way baju ni dah ada dalam almari sejak sebelum kawen gara2 dah x muat. Maksudnya since Januari 2009. hampir 3 tahun. Alhamdulillah. Sangat bersyukur. =) Sebelum mmg tak terfikir akan dapat pakai semula baju2 lama. Banyak jugak baju2 lama yang dah "mengecut" tu sedekah kat anak murid. Hehehe...



So, apa lagi. Dapatkan la PB anda sekarang. Call je @ sms @ email Bley free trial and tengok sample. Sangat berbaloi + kene ingat yang PB ni lifetime warranty. Boleh pakai sampai bila2. Untuk kesihatan diri kita dan keharmonian rumahtangga. InsyaAllah...

p/s Sharing is caring. wink**

~Repekan oleh:H@ni~

Wednesday, August 3, 2011

From zero now im looking forward become super heroin

Dari angan-angan menjadi realiti..alhamdulillah..semua atas berkat tunjuk ajar shifu2 saya.. Semua orang ada peluang yang sama cuma bergantung pada diri mahu tidak sahaja.



Dulu saya hanya beranga-angan tapi sekarang rasa tak pecaya pulak saya boleh capai sampai tahap ini. Kalau saya masih dengar cakap org saya mungkin belum ke tahap sekarang. 2 tahun yang lalu saya biar kan sahaja peluang yang datang. Sebab saya ego, saya lebih pecaya kan orang yang saya langsung x pernah kenal rupa dia dai pada org yang saya tahu dan kenal rupa dia dan keluarga nya.

Kita kalau tak tahu kesahihan nya jgn sesekali menuduh dan mempercayai kata2 org. Kaji selidik dulu.don't judge book by it's cover. Kalau betul lah perniagaan yang saya buat ni salah, kenapa kerajaan support, menteri kpdnhep pun jadi penasihat syarikat. Dapat kelulusan syariah Apa lagi yg kita mahu??



Syarikat patuh syariah




Orang yang cuba memfitnah tu dia dengki,alang2 dia tak dapat
biar semua orang pun tak dapat..orang macam tu ke kita nak ikut? Tepuk dada tanya lah iman kita.. Dimana letak nya diri kita.

Sebenarnya lagi lama kita tunggu dah tangguh lagi banyak yan akan kita rugi, macam saya dulu saya tunggu &tangguh la dan akhir nya saya yang rugi sendiri sebab apa? Sebab peluang tu dtg bukan selalu dan bukan dia tnggu kita. Kita lah yang kena grab dia kuat2. :)


- Posted using BlogPress from my iPad

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails