Wednesday, October 26, 2011

Business yang tidak mengenal siapa kita tapi apa yang kita mahu kan




Bergabung , besatu dan berjaya dlm satu perniagaan walaupun latarbelakang pendidikan yg berbeza ..
Dari kiri Pembantu penguatkuasa , Doktor Haiwan , doktor manusia , Dr pakar , pensyarah , guru , ustazah , pelajar Universiti , surirumah dan kerani sekolah .https://www.facebook.com/profile.php?id=100002352117362


Memang dari dulu saya rasa sangat beruah di jodoh kan dengan business premoum Beautiful ni.. Sebab apa? Sebab dkat sini saya jumpa macam2 jenis orang.. dari pelbagai latar belakang. Belpelajaran tinggi dan juga yang biasa2 sahaja.. tapi semua pun boleh bejaya.. Sebab dalam business ni tak ada syarat kena ada diploma in business or apa2, janji kita ada impian dan matlamat sudah cukup.

Bila saya ah buat business ni saya jumpa ramai golongan profesional yang buat business ni, dari Jurutera,Peguam,polis,tentera,doktor,cikgu masing2 dah ada kerjaya yang sabil tapi still buat business ni.. Inga lagi dul saya pernah tanya kat sorang bekas engineer satu syarikat besar (sekrg dh resign full time business), saya tanya kenapa dia buat business ni? Sebab saya tahu dia mmg dah ada serba serbi, kalau nk kata kurang duit tu xde la, lebih dari cukup..

Jawapan dia " i nampak future of this business.. Long time.. Sebab nak setup company baru bukan senang, nak stabil dlm business bukan erkara mudah.. Semua nak kena pikir sendiri.. Biz ni kita tak payah susah2 nak jual premium beautiful bukan kena upah tukang jahit, nak jual tak perlu premis, bila tak de premis x pelu nk maintain, k byr staff, bil2 semua..and one thing yang buat i jauh cinta sebab ada bimbingan berteusan dari leaders. Mana ada org yang sanggup ajar kta cara berniaga and sama2 tolong kita.. Org nak dengki ada lah.. So that's is the beautiful of this business buat i jatuh hati"

Memang tidak salah saya punya keputusan 7 bulan yang lalu.. Betul lah kata bijak pandai.. Peluang yang baik tak selalu nya akan datang, dia akan datang bila kita Memerlukan nya.. Tapi once dia datang kita tak nak ambil peluang kita lah yang akan rugi besar sebenarnya..


Cuba kita fikir balik apa achievement yang dah kita capai dalam hidup kita ini? SUdah kah kta membahagiakan mak ayah kita? Bagi yang dah achieved tahniah.. Bagi yang belum sempat kah kita?

Saya alhamdulillah dah half way..

- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, October 20, 2011

Membentuk Badan Berjenama & Sihat



Ada yang dah tahu and and yang masih belum tahu.. meh saya nak kasi tahu..

What is Premium Beautiful?

Premium Beautiful is the No. 1 health corset in Malaysia and probably the only one in the World that uses and is embedded with F.I.R technology. It has helped thousands of Malaysian women rediscover their beauty, confidence and become healthier in the process!


The Premium Beautiful corset is divided into three main pieces, the Long Bra, Long Girdle & Waist Nipper.
The Main Features are:-

* Design for 70% health & 30% beauty

* Helps improve blood circulation and metabolism including shaping the body

* Comes with a LIFETIME Warranty

* 360 degrees elasticity

* Contains Far Infrared Rays technology (F.I.R)

* Recommended by ACA (American Chiropratic Association)
* Additional info | http://www.hai-omarketing.com.my/

What is Far Infrared Rays?

Far Infrared Ray is one of the energy wave that is contained in Sunlight. Unlike that of Ultraviolet & Microwaves which is harmful, F.I.R has positive effect and is proven to be beneficial to humans. F.I.R is widely accepted as alternative therapy for various diseases

Additional info * | http://www.farinfraredmedical.org/ | http://www.farinfraredhealth.com/farinfraredtherapy.html

Why should I wear it?

The Corset has actually been around for centuries as a proven method to help shape women's body to be more attractive and sexy. Premium Beautiful corset which includes F.I.R creates a complete synergy which helps to shape the women's body, assists in reducing & maintaining a healthy weight, in addition to improving blood circulation and increase metabolism.

Some testimonials of my Premium Beautiful corset lovers:-

+ Used for post-delivery/confinement replacing traditional Malay "barut"
+ Used for wedding day outfit
+ Used for back-pain & slip disc relief
+ Helps with cyst/fibroid patients
+ Used by Asthma patients and helps to alleviate asthma attacks
+ Reduce post-delivery stretch marks
+ Increase and improve firmness of the breast & buttocks


Gambar Kak Ana Tengah [SEBELUM]
[Selepas]
Kak Ana.. semakin hari semakin cantik anak dah empat.. mengamal kan pemakaina Premium Beautiful +Maharani+Lactolite.. Abang Lan bertambah sayang.. and sekarang dah pregnant setelah 8 tahun tak pregnant..



For FREE trial, consultation or special offer(s).
Contact Me Now!
019-7311 798

~Repekan oleh:H@ni~

Wednesday, October 19, 2011

DSLR Canon untuk di LELONG!!!!!!

Any one looking for 2nd hand DSLR saya mahu let go our DSLR. The reason is mahu upgrade kepada new DSLR.. condition adalah masih cantik dan cunn lagikk..di jaga rapi oleh pemilik nya yang lebih sayang kan camera dari buah hati nya sendiri..ooppsss..


okeh gambar kamera saya belum ambik.. once ada saya upload bagi korang tengok yek.. so ini spec and describtion harta yang saya mahu lelong!!!


Canon eos1000D body with lcd protector, 18-55mm IS with uv filter, body cap, lens cap, canon original strap, phottix battery grip with one extra battery, 4GB sd card, cables, manual, cd all in box

Warranty canon malaysia until 2013

This package come with buffolo dslr backpack, tripod with bag.

Terms and condition apply: Cash On Delivery for Petaling Jaya, Subang Jaya or Johor Bahru area

Price: RM1400 negotiable [1st come 1st serve basis]

Any one interested can directly contact me or my partner

Hani-019-7311 798 or hanie_smiles@yahoo.com

or

Shah-013-350 1798 or shahsszz@gmail.com

~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails