Sunday, January 30, 2011

Limau Owh Limau.. Saya sangat suka limau

Limau mandrin nie tersangat lah sinonim dengan Chinese New Year kan.. kira benda wajib yang akan ada masa hari raya dieorang la kan.. saya kurang pasti lah apa simboliknya Limau ni pada dieorang, maybe limau nie melambangkan kesejahteraan dan kemewahan [i guess].
Saya memang suka limau lagi2 kalau limau tu manis..sebijik tak cukup..mahu 5 bijik sekali hadap..hahaha..nampak sangat pelahab..hehehe




Warna Limau ni ada orang cina kata macam GOLD thats why la derang kata limau ni simbol kemewahana kot..kan..[GOLD=impian]

Untuk mencapai sesuatu GOLD/Impian itu mesti ada cara nya kan.. kita kena lah berusaha untuk dapat kan nya means dengan membuka peluang yang kita ada.Mengasah bakat yang ada pada kita..
Cara ekpress melalui limau adalah dengan mengupas kulit limau tadi.. Cara mengupas juga perlulah betul..
macam mana anda selalu kupas kulit limau??
adakah dapat limau terus belah dua then baru kupas kulit nya??? [ni yg biasanya saya buat before this]


Caranya, kupas kulit dari atas ke bawah tanpa meleraikan kulit2 limau tu sehingga selesai.


Jangan Pisah kan limau dengan kulit nya selagi proses mengupas belum selesai.. maksud nya kita perlu jaga hubungan sesama kita supaya tak bercerai berai..

Ok bila semua dah terlerai baru kita pisah kan kulit dgn isi dengan cabut vontot limau tu.. ;)

Tada.. cenggini lah rupa kulit limau tadi..

So sekarang boleh belah limau tadi...


Sebelum kita ngap dia harus lah kita bersih kan jerami2 die yang berserabut tu..means nak dapat kejayaan kena lah bersusah2 dahulu.. biar kita dapat nikmat rasa limau tu secara impak maksima..hehe

Ok korang its just for fun, saya saja nak cari benda sebagai sumber inspirasi untuk memotivate kan diri sendiri.. kalau korang rasa nak jadikan limau ni as korang nye sumber inspirasi pun boleh..hehe


Nota tumit kaki~hape2 jek lah saya ni merepek kan.. anyway thanks to CDM Chan sebab share idea ni sambil makan limau hari tu (*_*)


~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails