Saturday, March 19, 2011

Kalau nak apa pun BOLEH


Kalau nak seribu daya kalau tak nak seribu dalih.. Pepatah ini sahaja sudah cukup menggambarkan bahawa nothing impossible..

Apa pun yang kita lakukan ia nye bermula dari diri kita sendiri.. Kalau kita kata boleh sudah pasti ia kan menjadi BOLEH.. Halangan dan rintangan bukan lah penyebab kepada kegagalan tapi itu adalah ujian kepada kita untuk mencapai KEJAYAAN.


Dulu saya selalu bagi alasan..

"Ala saya tak tahu nak buat business..saya bukan ambik business masa belajr dulu...."

"Saya tak ada tallent la nk buat business nak jual barang nie semua saya tak tahu macam mana nak approach orang..."

"Dieorang tu boleh la..pandai cakap..cantik...aku ni...mana berani..cantik tu memang jauh panggang dari api lah kan.."

itulah antara alasan-alasan yang saya selalu kemukakan.. sudah nya saya hanya meleleh air liur jek la tengok orang lain bejaya.. padahal orang yang bejaya tu ada jugak serupa dengan saya malah ada yang lagi teruk.. TAPI kenapa dia boleh bejaya????

sebab nya adalah DIRI mereka sendiri.. mereka yang merubah persepsi dan keyakian diri sendiri bahawa mereka BOLEH bejaya.

Gambar ini boleh menerangkan apa yang saya maksudkan....

1st stage

2nd Stage


3rd stage

4th stage or maybe become final stage

Sekarang allahmdulillah kesedaran dan keyakinan itu telah menular dalam diri saya.. kalau saya terus terusan dengan sikap lama saya itu..saya tak akan kemana malah saya yang akan rugi besar.. KEJAYAAN itu tak kan datang secara sendiri kalau kita sendiri tak mahu mengubah nya..


Business plan sudah disedia kan..Barang sudah tip top[kalau tak tak kan dapat superbrand] Leader sudah tersedia untuk membantu kita..Kelas ilmu sudah disedia kan 2 kali seminggu.. Cara sudah ditunjuk kan..so apa yang kita risau kan??? just follow the leader..

"Kalau tidak dipecahkan ruyung mana kan dapat sagu nya" begitulah jugak dengan diri kita..

~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails