Sunday, March 20, 2011

Jangan Tunggu lama-lama.. nanti lama-lama DIA diambil ORANG


Holla korang.. Salam Senin..

kali ni saya nak share sikit anatara tips kejayaan irfan khairi.. beliau ada mengatakan lakukan segala-galanya dengan pantas

Pantas! Itulah kuncinya…


Untuk mencapai kejayaan dengan cepat, anda perlu lakukan sesuatu dengan pantas. Itulah yang dinamakan undang-undang “sebab dan kejadian”. Disebabkan sesuatu kerja itu dimulakan dengan cepat, maka, hasilnya juga akan terima dengan cepat.

Kata irfan Khairi:
Ramai yang tertanya-tanya, apakah rahsianya untuk mencapai kejayaan pada usia muda? Apakah rahsianya untuk mengumpulkan wang yang banyak pada usia muda?


Jawapannya adalah amat mudah. Mulakan dengan pantas! Mulakan proses anda mencapai matlamat anda dengan pantas dan mulakan proses mengumpul kewangan anda dengan cepat.

Satu pengajaran yang boleh kita ambil dari tycoon perniagaan billionaire British terkenal, Sir Richard Branson, pengasas Virgin companies adalah beliau melakukan segalanya dengan pantas.

Menurut biografi Richard Branson, bermula pertama kali perbincangan untuk membina syarikat penerbangan Virgin Airlines, Syarikat tersebut memulakan penerbangan pertamanya 5 bulan kemudian! Wah, betapa pantasnya seorang billionaire melakukan kerja.

Sekiranya anda mempunyai idea untuk memulakan perniagaan, MULAKAN SEGERA perniagaan tersebut! Sekiranya anda ingin mula merancang kewangan anda, MULAKAN SEGERA dengan membuka akaun simpanan baru.. jangan pulak

Jangan mencipta alasan bagi melepas kan diri dari peluang yang datang.. INGAT peluang seumpama itu tak akan datang berulang..kalau datang pun sudah pasti tidak sama..

Situasai 1:Seorang yang memang sedang mencari peluang perniagaan
setelah Peluang perniagaan sudah di tunjuk kan, bila di tanya bila mahu start perniaga?

jawapan dia:
1. "Nanti dulu lah saya fikir kan"
2. "Saya tak tahu nak start, tak pandai lah.. tak ada bakat...
3. "Saya rasa xnak lagi lah kot"

Cuba bukak minda anda tu:

sampai bila kita nak tunggu?? sampai orang lain berjaya baru kita nak buat?? nanti jangan menyesal pulak bila orang yang nak bantu kita sudah sibuk dengan orang lain atau pun mungkin masa tu dia sudah sibuk sebab sudah menjadi orang penting.. jangan pulak masa tu salah kan orang lain..jangan pulak masa tu menunding jari kata orang tu tipu la hapa lah..

Jangan sesekali mengatakan...

1.Ala saya sudah tidak ada pasaran lagi dalam bidang business ni...
-Belum cuba sudah mengaku kalah..mana kita tahu rezeki kita sudah tiada dalam bidang ini??? cuba pun belum dah kata macam tu.. kita adalah apa yang kita pikir kan..so kalau kita kata kita BOLEH sudah pasti kita mampu buat..

2. Ala saya mana tahu nak jual-jual barang ni,,saya malulah..
-banyak cara kita boleh lakukan.. kita bukan nya jual barang tak ada quality, bukan nya jual skim cepat kaya ke hapa..kita jual produk dan produk kita mendapat permintaan ramai.. just spend masa beberapa jam sahaja.. ada yang generate income sampai 5-6 angka just spend masa depan komputer sahaja.. sekarang pasaran luas worldwide.. using internet serata seruk rantau boleh di sebarkan.. apa yang kita risau kan.. tak tahu ada orang akan bantu kita..


RENUNG- RENUNG KAN :
Pembunuh kejayaan adalah “membuang masa” atau procrastination. Dengan memulakan sesuatu dengan pantas, anda membunh pembunuh ini. Momenntum akan dibina dan ia akan menjadi sukar untuk anda hentikan diri anda sendiri!

~Repekan oleh:H@ni~

Appointment owh appointment

Allhamdulillah saya bersyukur jalan yang telah Allah tunjuk kan kepada saya.. Dari sehari kesehari tak menang tangan saya memenuhi permintaan customer dan juga yang berminat dengan business Premium beautiful ini..Syukur sangat-sangat..

Kalau dulu saya asyik berkira-kira untuk memiliki apa yang saya idam kan tapi kini saya sudah boleh memiliki apa yang saya mahu kan tanpa rasa risau lagi.. Setelah sekian lama saya idam-idam kan kini ia sudah menjadi milik saya.. siap mimpi-mimpi lagi..
apa agak2 nya yek? eh rasa nye korang dah tau kot... ;)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



inilah yang saya dok bising2 dalam facebook tuh.. [sorry la kalau ada yang menyampah baca status saya.. maklum la org jakun x pernah dapat]


Semua nya selepas saya membuat keputusan untuk jadikan Premium beautiful as my side income.. Side income saya sudah melebihi gaji hakiki pulak tuh.. sape tak mahu kan.. bukan susah sangat pun.. minimum sehari kita spend masa 2 jam sahaja dan kita bukan buat solo-solo.. Leader sentiasa ada bantu kita.. macam saya kemana sahaja saya pegi jumpa klient sudah pasti leader saya ada bersama.. Tak perlu risau sebab kita hanya perlu ikut dan buat apa yang leader bagitau sahaja.. hasil nya sudah tentu-tentu akan jadi seperti BELIAU.. sebab beliau sudah dahulu melaluinya dari kita..


xpecaya??? meh sini datang jumpa saya.. pada sapa-sapa yang masih tercari-cari side income atau pun peluang untuk buat extra money let's joint me in our group.. i and my team will guide you until you get want you want... believe me.. my sifu dah bukti kan xpecaya boleh rujuk berita harian khamis lepas [17 march 2011 dalam ruangan ratu page 26]
boleh rujuk disini hanis blog dan berita harian



So for those yang interested dengan Premium Beautiful or business what i'm doing

Set your appointment now!!!!!!!!!!!!!! for those yang duduk area Johor Bahru especially during Weekdays after 6pm saya AVAILABLE

Nota tumit kaki cik senyum~Saya sibuk kecoh2 dalam blog mahu pun Facebook pasal this business dan jugak PB bukan kerana saya mahu menunjuk-nunjuk..langsung tak de niat macam tu.. saya sekadar mahu berkongsi jika ada yang berminat atau pun ada antara korang yang memang sedang tercari-cari peluang perniagaan atau pun produk yang boleh membantu masalah korang..

saya harap sangat tak de yang terasa hati dengan apa yang saya buat ini.. saya tak da niat untuk memperlekeh kan mahu pun mengutuk orang.. saya bercerita dengan keiklasan hati atas niat mahu berkongsi. Jika ada bahasa saya yang menginggung hati dan perasaan korang saya dengan rendah diri memohon ampun dan maaf..


~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails