Tuesday, April 26, 2011

Rahsia Mu kini Milik Ku-PREMIUM BEAUTIFUL + LACTOLITE

Tahukah anda bahawasanya dalam badan anda ada 20 kali ganda jumlah bakteria berbanding jumlah total sel-sel badan kita? Bahkan pada waktu tertentu anda mempunyai jumlah bakteria dalam badan yang lebih banyak daripada jumlah total semua penduduk di bumi ini. Jadi selepas ini bila kita timbang berat badan sentiasa kita kena ingat bahawa 1 pound ( 1/2 kg ) sebenarnya

bukanlah berat anda tetapi berat bakteri-bakteria yang menghuni usus kita. Fakta ini mungkin membuatkan kita rasa ngeri tetapi kebanyakan bakteria ini sangat penting untuk kesihatan kita.

Probiotik merupakan organisma yang menyumbang kepada kesihatan dan keseimbangan dalam saluran pencernaan. Probiotik juga biasanya merujuk kepada bakteria baik yang apabila kita memakannya ianya dapat mengekalkan kesihatan usus dan dan membantu dalam melawan penyakit. Usus yang sihat sepatutnya mengandungi sekurang-kurangnya 85% bakteria baik untuk mengelakkan kolonisasi mikroorganisme pembawa penyakit seperti E.Coli dan salmonella.


Kajian terbaru menunjukkan pentingnya untuk kita mengambil makanan tambahan yang mengandungi probiotik. Ini kerana bakteria baik di dalam usus kita banyak yang musnah disebabkan air berklorin dan berflorida, antibiotik dalam makanan, serta pil pencegah kehamilan. Antibiotik dalam makanan yang kita makan telah memusnahkan bakteria baik dalam usus


Antara fungsi penting probiotik ialah:

a) Mencegah daripada pertumbuhan bakteria yang jahat.
b) Meningkatkan proses penghadaman dan penyerapan vitamin.
c) Meningkatkan sistem pertahanan tubuh (immune system).
d) Membantu menghasilkan vitamin-vitamin yang diperlukan oleh tubuh.
e) Mencegah kanser usus

TAHUKAH ANDA PERANAN usus bukan sekadar sebagai tempat salur laluan makanan sebelum dikumuhkan, malah ia berperanan sebagai barisan pertahanan penting tubuh terhadap bakteria berbahaya. Kesihatan usus akan mempengaruhi penyerapan zat daripada makanan dan ini tentunya memberi kesan kepada kesihatan tubuh yang juga mempengaruhi kekuatan sistem ketahanan badan.

Menurut Penyelidik Kanan, Institut Penyelidikan Mikrobilogi Yakult, Dr. Takuya Takahashi, probiotik merupakan bakteria yang bertindak membantu mengekalkan kesihatan dan ia bukan saja membantu fungsi pencernaan serta mengurangkan kehadiran organisma berbahaya.

Secara umumnya, probiotik melekat pada dinding dan menghuni saluran gastrousus. Ia berperanan memperbaiki masalah usus seperti kembung, cirit-birit dan sembelit yang disebabkan mikroflora usus yang tidak seimbang dengan mengeluarkan anti infektif protein untuk melawan patogen. Kini satu produk terbaru dan terlaris NURICH LACTO-LITE ternyata mampu menyelesaikan segala permasalahan ini.







Apa tu NURICH LACTO-LITE yer??

*NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman

*NURICH LACTO-LITE sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeri meningkatkan lagi keberkesanan probiotik.

*NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.

Testimonial dari pengguna: "Memang lancar buang najis, perut kempis terus. Tapi tak sakit perut atau senak ke apa..Best!"

Packaging yang ringan dah mudah dibawa ke mana-mana, di dapati dalam bentuk sachet.

Keunikan
1. Tahan terhadap asid perut & garam hempedu
2. Keupayaan hidup & mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
3. kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
4. di iktiraf oleh FDA sebagai Generally Recognized as safe

Bagaimana LACTOLITE membantu ANDA??
1. Menyingkirkan Toksin dalam badan
2. Menggalakkan metabolisme untuk mengurangkan berat badan dan pertumbuhan bacteria baik
3. Membantu dalam penghadaman, melegakan sembelit, Bantu sintesis vitamin

Cara minum: Bancuh kan 1 paket lactolite kedalam 200ml air suam/sejuk dan minum(boleh juga ditambah didalam jus buah buahan).Sehari minum sepeket sama ada pagi atau pun malam.Untuk kesan yang terbaik, minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari


TESTIMONIAL PENGGUNA LACTOLITE A.K.A RATU LACTOLITE CDM SITI ROHANA





Gambar CDM Kak Ana (Tengah) tahun 2009





Gambar CDM Kak Ana lagi (Tengah) tahun 2009



Gambar Kak and & Abang Lan terkini April 2011 masa trip perth




Gambar Kak and & Abang Lan terkini April 2011 masa trip perth nampak muda belia je kan ;)

Rahsia KAK ANA minum Lactolite & Wearing Premium Beutiful secara KONSISTENT



DAPAT KAN NURICH LACTOLITE+ PREMIUM BEAUTIFUL ANDA DEMI KESIHATAN DIRI
Contact me Hani 019-7311 798 0R email:hanie_smiles@yahoo.com

1 KOTAK=25 SACHET SEHARI 1 SACHET
1 KOTAK RM158 For my beloved followes reader sila sebut kata kunci ini “DA BOOM” anda akan dapat special Price RM 150 untuk kotak pertama bagi kotak kedua dan seterus nya RM145 DAN Untuk PREMIUM BEAUTIFUL Juga akan dapat special harga. For those yang beli cash saya akan bagi PERCUMA SEKOTAK LACTOLITE.

APA TUNGGU LAGI.. KEADAAN TAK AKAN BERUBAH KALAU KITA SENDIRI TIDAK MAHU MENGAMBIL LANGKAH UNTUK MENGUBAHNYA..

fikir-fikir kan.. Salam sayang semua.. ;)

Cepatttttt selagi saya bermurah hati ni..INGAT KATA KUNCI "DA BOOM" ;)

RECOMMENDED!!!

sumber rujukan disini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails