Wednesday, April 27, 2011

Kisah Kasih Alia muncul kembali

Salam peluk cium koranggggggggg

lama giler saya tak update kan.. sorrrrrryyyyyy beribu-ribu lemon kalau saya buat anda tertunggu2 update dari saya.. aceeehhhh budget fames amos fulak..

0k kali ni saya nak cerita pasal kawan saya si ALIA ni ha.. ingat lagi tak korang dulu saya penah tertulis eh silap kepoh-kepoh kat sini pasal kawan saya ALIA tu kan sila rujuk sini ya korang.


Buat pengetahuan korang Alia nie dah nak jadi bini orang dah..keh3.. diam x diam kita dah nak belanja semua orang makan nasik minyak dah..[kalau alia jemput la kn..]. Kalau dulu saya pernah cerita yang kisah cintan cintun si alia di permaikan..


Buat pengetahua koranggg Alia bakal berkahwin dengan Kamal [bukan nama sebenar] lelaki yang saya cerita kan dalam n3 ini. Jodoh pertemuan di tangan tuhan..Jauh mana pun dia berlari.. Ceruk mana pun dia menyorok kalau Allah dah tentu kan itu jodoh dia maka bersatu lah mereka..


Dua tiga hari lepas saya ada jumpa Alia, semenjak dua menjak ni kami sudah jarang ketemu.. Memasing sibuk dengan urusan memasing.. Tapi itu tidak bermakna hubungan kami sebagai kawan renggang..

Masa saya jumap beliau saya tengok banyak jugak dah berubah pada minah ni.. Bukan setakat bentuk badan tapi dressup juga sedikit sudah up to date.. but i loikke nampak gaya seorang wanita anggun gituh.. maklum lah sudah berpunya.. tambah lagi bakal melangsung kan majlis raikan cinta beliau bertambah-tambah la ayu..dalam hati saya terlintas sedikit kecemburuan tegok Alia yang sekarang...

So saya ape lagi, x lepas kan peluang langsung semua saya korek sedikit demi sedikit.. saya teruja betol nak tahu apa yang dh terjadi dengan si Alia ni..hehe..


saya: Makcik apesal ko nampak lain?
Alia: Apa yg lain?? aku terlalu cantik kan??hahhahahaa gelak syaitoon die keluar sudah]
saya: Please lah jgn nak ferasan owh
Alia:Please..please kamu jgn nakal..lalalalala<--lagu alif satar kot [Alia nie pantang kalau boleh setiap pekataan yg keluar dr mulut org habis semua nye nak di kait kn dengan nyanyian yg tah pape jek...]


so sesi soal selidik berjalan dengan jaya nya.. semua rahsia Alia sudah ada dalam handbag saya..sape mahu sila buat appointment dengan saya segera..kalau tak maap saya makan sensorang la jawab nya..hehe


Hari tu Alia ada jugak tanye saya beberapa soklan and jugak mintak pendapat saya ada yang saya tak dapat nak jawab saya mintak koranggg tolong bagi saya jawapan nye boleh tak???


Situasi 1: Kalau korang keluar dengan Bakal somi korang tetiba jumpa kawan perempuan bf/bakal somi korang lalu si lelaki tadi borak tak henggat dunia tanpa hirau kn Bakal wife die. Salah ke kalau bakal wife ni JELES ??


Situasi 2:Apa yang korang rasa kalau dapat tau bakal somi korang contact ex-gf dia tambah-tambah lagi masa besday si ex tuh+lama pulak tu<-----Kalau saya lah..Even setahun sekali pun mak tetap jeles nyaahhh..Ye lah wish2 dlm Fb ke sms ke cukup la kan..xperlu kot nak gayut lelama ni..itu yg buat mak sentapppppp.. Giler jeles tahap gaban kan saya.. tapi i jeles bertempat whatt...kan korang kan??korang mcm mana???

Alia bagi tau saya die memang jeles tahap kuasa kuda ku gagah berani punya untuk situasi 2..saya faham sebab apa Alia jadi macam tu sebab dia takut sejarah lama berulang kembali..



Apa pendapat koranggg??? need your help.. nanti kang saya suruh Alia belanja makan nasik minyak yek..hehe ;)




Ha hambek lah korang muka lebar saya yang sampai tak muat frame nie bak kata musuh ketat saya tu ha.. feeling korang rindu gilerr ngn muka seposen saya ni ;)






~Repekan oleh:H@ni~

Bila Diri Di Sayangi

saya nama kan dia Ms K (^_^)


Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentera
Bermulanya siang berakhir malamku
Tak akan kujemu menyebut namamu
Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir

(Korus)

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu
Engkau yang pertama tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir..

(ulang korus)

keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir..




Nota tumit kaki:Dedicated to you Incik SNAP.. saya mintak maap banyak2 lately emosi saya tah hape2 lah.. Mungkin kamu rasa rimas dengan perangai saya yang macam budak tecit ni kan.. ketahui lah bahawa sa nya saya JELES bertempat dan bersebab..oooppssss.. lalalala.. jgn marah.. kan dah mintak maap dah ;)

~Repekan oleh:H@ni~

Perubahan tidak akan berlaku jika kita sendiri tidak mahu mengambil tindakan untuk berubah

Saya bersyukur sangat sebab dipertemukan dengan business PREMIUM BEAUTIFUL ni dan juga di jodoh kan dengan seorang yang sangat berwibawa, supportif yang sanggup bantu saya tak kira siang mahupun malam..Terima kasih tidak terhingga kepada Beliau tak lupa juga pada pasangan ini Sekarang saya sudah merasai kemanisan nya..

Even baru 3 bulan buat business saya sudah mampu qualified kan diri untuk pakej melancong ke Hong Kong.Ini terbukti business ni sangat mudah di lakukan. Bukan setakat itu saya dapat gaji 2 kali sebulan dan yang paling buat saya seronok bonus saya tu di tengah2 bulan.. memang sesuai sangat lah kan. Yang buat lagi saya xcited BONUS ni melebihi dari gaji pertama saya pulak tu... ;)

Ada yang tanya-tanya rahsia saya macam mana saya buat dalam masa yang agak singkat saya boleh capai sehingga tahap itu.. RAHSIA nya sangat mudah, Ikut sahaja apa yang leader kita tunjuk.. confirm jadi sebab apa? sebab mereka dah dulu melalui nya dari kita..

With my Lovely sifu Cik Puan Fazi & My biz partner Atie..


Apa yang selalu saya tanamkan dalam otak saya, fikiran saya, memang jadi kenyataan.. betapa besarnya kuasa pemikiran kita yang Allah SWT berikan.. subhanallah..


Surat Dari Company[Lambat update org lain dh lama cerita pong kn]

Ucapan penghargaan

Jadual flight

Saya kini semakin hampir menuju ke arah FINANCIAL FREEDOM..

Saya yakin saya boleh..

Walaupun saya bukan seorang yang cerdik..

Walaupun saya bukan seorang anak orang kaya..

Saya mampu lakukan.. sebab saya percaya apa saja yang kita fikirkan itu lah yang akan terjadi..

Petikan dari buku Quranic Law of Attraciton yang ditulis olehRusdin S. Rauf....

"Surah Al-Mulk ayat ke 15 menjelaskan, Dialah (Allah) menjadikan bumi bagi kamu yang mudah dijelajahi. Tuhan memberi keyakinan kepada kita yang hidup ini mudah. Kita tidak perlu berfikir mengenai kesusahan dalam hidup. Kita mesti yakin kehidupan ini mudah. Kemudian, Tuhan menyambung ayat-ayat di dalam al-Quran, Jelajailah! Maksudnya, kita diperintahkan berusaha dengan penuh semangat ataupun dengan keceriaan iaitu kita yakin hidup ini mudah. Apabila kita mengaktifkan hasrat ataupun rasa ceria ketika berusaha mencari rezeki, bermakna kita mengizinkan kelimpahan rezeki memasuki hidup kita." - muka surat 9 & 10..

Saya percaya, bila hati kita terdetik untuk melakukan perubahan ke arah kebaikan, seperti keinginan untuk menukar hidup ini dari biasa ke luar biasa, Allah memberikan petunjuknya.. tinggal kita saja untuk mengorak langkah..


Jika antara ANDA yang mahu jadi seperti saya.. Welcome to Our Group..
Contact me Hani 019-7311 798
or
email: hanie_smiles@yahoo.com



~Repekan oleh:H@ni~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails