Wednesday, May 2, 2012

Diamond Night Celebration



Makeup done by Anna Ismail dari sweetmaniac
saya suka gambar ni even muka without lipstick..ekeke.. thanks anna ;)

Baby Anna yang super baik & hensom Kaashif nama dia kalau tak silap


Gebus gilerr skin baby anna ni kan, rasa nak gigett

A few days after balik dari Holland& Belgium trip kami ada satu lagi big event iaitu meraikan para usahawan yang mendapat pangkat Diamond dan juga pemenang tabung kereta.

Masa ni lah kita nak melaram.. Ala-ala anugerah bintang popular gituh.. Memasing mengayakan pelbagai fashion.. For me memang agak kelam kabuts asal nak tempah dress tapi tak dan lalu beli yang ready made sudah.. Tak pe next event nak tempah designer, dalam kepala dah aim siapa designer and macam mana pattern dress impian ku itu..


I'm on stage.. Last ime naik stage masa konvo degree dulu lah..

Me with My mentor my idol CDM Faziha


For this event akan di adakan setahun sekali and ini kali ke 2 datang event ini. Last year datang event ni sorang-sorang which is saya baru sahaja beberapa hari buat business and jadi penonton orang naik stage ambik award. This year alhamdulillah dapat naik stage ambik award and bawak rakan kongsi 2 tables.


Bergambar di tangga pun jadi lah..

Penerima Award bersama CDM Hanis Haizi

Kebanyakan kami dahlunya tidak kenal each others and now we become closed friends.. Dan rata- rata adalah golongan profesional yang buat business as part time.


Saya and my sideline Cikgu Gina berama CDM Chan sifu kami di B32. Kalau jumpa je dengan CDM Chan ni akan dapat bermaam-macam tips. Seorang yang cukup baik hati, pemurah dan tak lokek ilmu.



Team Johor berjambar dengan mommy kami CDM Fazi



With one of my business partners Noorhayatie with her baby. Mommy of 2 baby ni tengah Tunggu masa untuk ke diamond sales manager insyallah by this month. Datang all along from Pasir Gudang, Johor.. Sangat gigih and komit follow step by step.


We work together. My Kak Long [Yong] aka my biz partner. Semangat kental event that day ada sekolah ganti sampai pkul 2 petang drive along the way from Johor tuh with my beloved kazen Rehan.


Us with our mentor in this business CDM celebriti, CDM Hanis Haizi with her husband CDM Razali Zain. Cantikss kan baju CDM Hanis Haizi.. From Dato Radzuan Razwil.



Me with kak bayah, mommy of 4 kids tapi tengok macam anak dara gituh.. Cantikss.. Melentikss.. Hehe joking kak bayah. :)

Saya sangat bersyukur di lorong kan untuk sama-sama menjadi usahawan premium beautiful. Lagi bertuah bernaung di dalam group B32 under CDM Hanis Haizi & CDM Faziha. Apa yang bertuah nya our mentor CDM Hanis Haizi di jemput berucap on that night di hadapan lebih dari 7000 orang. Saya di kelilingi orang- orang hebat yang positive. Nak jadi hebat kena lah berguru dengan orang yang hebat. Apa pun kita buat semua nya bermula dari diri kita. Kalau kita asyik mengharap tuah datang bergolek memang susah la kan.. Tiada usaha macam mana nak dapat hasilnya kan.

CDM Hanis Haizi berkongsi pengalaman nya

Sebelum belari kita mesti belajar merangkak, berjalan dan seterus nya baru lah boleh belari. Apa pun bentuk keja yang kita lakukan kena buat sungguh- sungguh bukan sekadar melepas kan batuk ditangga. Buat lah apa sekali pun kalau kita buat ala kadar alar kadar lah yang kita dapat.

Seperti contoh kisah pencipta resipi Kentucky Fried Chicken iaitu Colonel Sanders. Tahu tak yang dia cipta resipi ayam goreng yang sedap, lazat lagi enak tu berapa lama? 26 tahun okeh dan berapa banyak kedai dia promote resipi dia sebelum KFC ada dimerata dunia? Sebanyak 1009 buah kedai TOLAK RESIPI Colonel Sander. Orang ke 1010 berkata pada Colonel Sanders, "kita share sama-sama..?" Hasil usaha TANPA PUTUS ASA Colonel Sanders, sampai sekarang KFC ada di merata dunia. Allah juga dah janji setiap orang yang bersabar pasti ada ganjaran nya. Yang pasti kita kena buat sesuatu lah bukan hanya tengok, tunggu dan lihat sahaja..


Last but not least apa pun yang kita buat Buat lah betul- betul, betul-betul buat, biar puas hati. Satu pesan saya..Jangan lah menunggu waktu yang tepat untuk melakukan sesuatu perubahan/hal yang baik. Jangan bertanya kan apa perkara yang mungkin terjadi Tapi berani kan diri untuk mencuba dan mula kan langkah segera. Itu adalah lebih baik.

Kebanyakan orang Melayu lama lebih suka melihat orang lain buat dahulu contoh peluang dan ruang sudah tersedia depan mata tapi dia mengambil langkah.."Tak pe lah kau buat dulu.." aku menyusul kemudian...

Beza dengan orang Cina (dalam situasi yang sama) "Biar gua buat dulu, gua cuba dulu.. gua untung dulu" pemikiran mereka mahu sentiasa kedepan, berani..

Kalau india pula.. belum apa-apa sudah tanya " Ayoyoyo..ini berapa untung? bila boleh kaya?" lebih bertanya kan apa yang akan terjadi kemudian sebelum buat.

Dalam hal ini kita seharusnya mencontohi pemikiran kaum cina dalam merebut peluang.baru lah di nama kan semangat 1 malaysia.. Ini adalah pendapat pribadi saya, tiada kaitan antara yang hidup mahu pun yang sudah tiada..

Untuk maklumat lebih lanjut hubungi saya @ 019-7311 798 or hanie_smiles@ yahoo.com


Location:Miecc, serdang

2 comments:

Bayah said...

Awesomeeee kan hanie!!! :-)

~H @ N i ~ said...

kan kak bayah kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails