Monday, July 30, 2012

Green Leaders Academy Malaysia [GLAM]


Mainly the story taken from our TOP mentor's blog CDM Hanis Haizi

It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN!


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG [Green Leaders Group] Team hari ini.


After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.


Click this entry



Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!







Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!

The bigger the BETTER!


Us enjoy the vietnam trip



2 flights!!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast!


We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online!


Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)


The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!!

Common keyword! My name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P

Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting. And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini.



masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader! Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!


Zon Selatan



Zon Pantai Timur


This biz is open to everyone no matter background, age nor race. There are always a market opportunity for anyone who can seize and capitalise on it. Yes, the potential is that HUGE!

Be apart of our TEAM today!!

Be in the Right Group!

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed!

019-7311 798 @ hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Testimonial:Check it Out


Entry from my Business Partner's blog

Kredit to my business partners SSM Eha

Salam semua..hye..rasa cam lama dah tak update blog ni. Maaflah..agak busy dgn urusan-urusan belajar. Al-maklumlah baru naik sem. So, macam-macam nak kena uruskan. Kebetulan sejak-sejak semua universiti sibuk duk buat research je..terpaksa lah bertungkus lumus plak nk published journal plak. Tak mengapa..Itu semua cabaran nak berjaya. Tapi macamana-macamana pun..business tetap berjalan seperti biasa. Teringatlah pulak kata K. Fazi.. Tentang Business vs Belajar Master or PHD.




kalau kita sambung belajar Master & Phd untuk dapatkan knowledge, untuk jadi pakar dalam bidang tu, Fazi support 1000%.

Tapi kalau sambung belajar Master & Phd dengan harapan nak naikkan income, Fazi suggest, buat lah Premium Beautiful business.

http://www.nurfaziha.com/2012/02/ingat-johor-ingat-fazi-hehehe-dah-macam.html


Memang betullah apa yang dikata tu.. Buatlah Premium Beautiful business..Pasti boleh jadi punya..=)

Hehe..anyway..harini nak sambung update testimonial Premium Beautiful II.. Haritu dah janji kan..Kali ni sebab ke-dua kenapa saya pakai Premium Beautiful..Jeng jeng jeng..ceh..macamlah surprise sangat..

Sebab ke -2
Jatuh Bilik Air!!!



Mesti ramai jugak yang macam saya ni. Kekadang careless..sampai boleh tergelincir kat bilik air. Saya masa tu memang jatuh terlentang. Menghentak punggung. Aduhai..memang sakit banget..Tak tahan rasa masa tu. Sebelum urut pi X-Ray dulu..haa..ni peringatan kepada semua!

kalau anda jatuh..tak kira lah terseliuh tangan ke..kaki ke..jangan gatal-gatal terus pi urut. sebaik-baiknya pegi x-ray dulu..sebab kita tak tau condition kita kan. nt kalau pandai-pandai urut, sekali retak ke apa kan dah susah..hehe..ni pengalaman lah..


So nak di jadikan cerita bila dah jatuh tu, memang saya mengalami komplikasi yang amat teruklah. sampai doctor advise suruh buat fisio. but before tu masa kat klinik, doctor kata, before pegi fisio saya bagi awak "infra red" treatment lah. Saya pun buat jelah. 2-3 kali gak pi treatment tu. masa kali ke-3 pergi tu tetibe tertanya doctor. Apa fungsi treatment infra red tu? Then doctor tu jawab, untuk hilangkan bisa.


Sepanjang balik tu berfikirlah. "Infra red - hilang bisa"..Fikir-fikir..aku kan nak beli Premium Beautiful..(Beli sebab cyst-fibroid tu). So apa lagi..terus jelah pi order. Sebab kalau infra red tu bley hilang bisa. Premium Beautiful pun ada F.I.R (Far Infra Red). Cuba jelah kan..

Masa mula-mula dapat Premium Beautiful tu try pakai..ajaibnya terasa kat tempat yang sakit tu..macam denyut-denyut. Itu pakai dalam setengah jam. Menandakan F.I.R tu sedang bertindak balas dekat tempat yang sakit. Tapi at the same time rasa badan sedap. Part Premium Beautiful yang mujarab dia punya Waist Nipper (Bengkung). No wonder bengkung Premium Beautiful mendapat pengiktirafan pakar tulang belakang antarabangsa (American Chiropractic Association)



So, saya pun terus pakai setiap hari dengan konsisten selama 8 jam sehari. Alhamdulillah. Memang cepat perubahannya terasa. Within 2 bulan, hilang dah rasa sakit tu. Lagi best sebab sakit-sakit kat muscle bahu pun hilang. Makin semangatlah usaha memakai Premium Beautiful..Alhamdulillah.

Pernah juga try, cuba buat sebab orang kata bengkung tu boleh jugak digunakan untuk hilangkan sakit kepala, kaki semua. Memang betul. Kalau sakit kepala tu alhamdulillah. Pernah jugak balut kat kaki sebab tak tahan kaki sakit sangat. (Ankle ada history jatuh tangga.hehe..nampak sangat saya memang careless). Alhamdulillah pagi tu bisa-bisa tu dah hilang. sengal-sengal sikit je rasa.

Yang penting kita berikhtiar. Allah yang menyembuhkannya. Kan Allah dah kata, kalau kita berusaha dan berikhtiar, InsyaAllah..Dia akan bagi kemudahan kepada kita. Kalau terbukti boleh jadi pakaian alternatif untuk kesihatan. Kenapa tidak. Lagipun rasa memang tak rugi beli Premium Beautiful ni. Sebab LIFETIME WARRANTY. Sapa nak bagikan. pastu siap SERVICE PERCUMA.. Wah..memang berbaloi-baloi..=)



Saya percaya ramai kawan-kawan kat luar sana yang hadapi masalah sama macam saya. Sakit tulang belakang. Bukan sebab terjatuh je..duduk lama-lama di depan komputer, driving long distance pun sama jugak akan rasa sakit satu badan. So, Premium Beautiful ni lah rawatannya.

Saya dah mengambil tindakan untuk menangani masalah saya. So korang semua camana? Bila nak follow saya. Utamakan kesihatan. Kalau sihat pasti cantik semua. Kalau nak further info, boleh contact saya. Insyaallah saya bantu korang semua..=)


With L0vE : Hanie

Thursday, July 19, 2012

APA HEBATNYA SOLAT DI AWAL WAKTU?

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam.

Rasanya fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi, betul tak?

WAKTU SUBUH

Sebagai contoh, pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh.

Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi.

Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.

Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur.

Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat di awal waktu.

Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum.

Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud.

Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

WAKTU ZOHOR

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (Isyraq & Dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor.

Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman.

Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan.

Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.

Orang yang tengah sakit perut ceria tak?

WAKTU ASAR

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif.

Rahsia warna oren ialah kreativiti.

Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ini jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu).

Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

WAKTU MAGRIB

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah.

Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam.

Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.

Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

WAKTU ISYAK

Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan.

Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak.

Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan.

Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam.

Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

QIAMULLAIL

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus.

Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam.

Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya.

Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh.

Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini.

Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hamba-Nya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukan-Nya

With L0vE : Hanie

Tuesday, July 10, 2012

Will away to GUANG ZHOU

Esok saya akan ke Guang zhou dari 11 07 12 sampai 14 07 12 for business trip cum FREE holiday. Alhamdulillah dengan PREMIUM BEAUTIFUL saya di beri peluang untuk merasai melancong percuma kalau dulu nya asyik berangan je alhamdulillah dari mimpi ke dunia realiti. Kita jangan buruk sangka dengan rezeki Allah. Apa sekali pun yang kita dapat Allah maha mengetahui.

Anythings about premium Beautiful, Business opportunity boleh contact agent kami di serata negeri & Daerah atau mahu suvernior dari saya kena tunggu saya pulang lah.. Email/ PM FB saya hanie_smiles@yahoo.com

Anda boleh hubungi agent di bawah. Mereka Franchise manager under my group.

Tangkak/Muar/Segamat : Azie 016-717 0351

Seluruh Negeri Melaka: Aida 013-7032 249

Pasir Gudang/ JB : Atie 017-7107 936

JB/Masai/Molek : Eta 017-7660 192

Klang Valley : Raihan 012-2409 107

Gelang Patah/ Nusajaya/Skudai : Syik 019-750 7525

Tampoi/Larkin/Bandar Baru Uda/Kempas: Eha 019-734 6465

Sandakan/Sabah : Elly - 017-3470 400

Manjung/Lumut/Sri iskandar/Ipoh : Nurol-012-5188 914

Kuantan : Nurul Azila - 017-633 2195

With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails