Wednesday, August 29, 2012

Suasana Hari Raya 2012


Rasa nya masih belum terlambat nak ucap

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN"

Macam mana raya korang tahun ni? For me ini tahun pertama beraya sebagai seorang isteri.. seperti tak percaya pun ada ehee.. Teringant tahun lepas masa tengah masak-masak juadah raya, emak ada cakap " Tahun depan ko dah jadik bini orang... Raya kat sana gaknya, mak dengan Yong (my sister) je la masak lauk raya nanti.." Masa tu tak de lah rasa apa-apa kan sebab belum belaku.

Tahun ni saya beraya di rumah MIL dulu Malam Raya pertama baru pulang ke kampung halaman ku jadi nya masa sibuk-sibuk tolong MIL and in law masak teringat apa mak cakap. Of coz lah rasa sayu.. Sayu je, ekeke..

Pertama kali beraya di luar JOHOR new experience for me. Beraya di rumah MIL kali ni sangat meriah dengan in laws, anak-anak sedara yang happening memang bestt. Juadah adalah tidak jauh beza nya pun cuma di Kuala Pilah lemang boleh di kira wajib setiap kali raya Tapi di Tangkak den tak pernah pulak bakar lemang..

Aktiviti wajib malam raya dieorang main mercun, Bunga api dan yang seangkatan dengan nya.. MIL siap bagi allowance untuk beli bunga api lagikk.. memang meriah berdentum dentum lah. Main fire rumah jiran tetangga ;)


Pantang nampak camera, Mr. Husband tengah cakap saya boleh posing pulak.. isshh

Our small Family with MIL


Jalan-Jalan Raya rumah jiran tetangga wif SIL


Kali ni raya dikelilingi anak sedara maklum lah saya kan makcu jadi rebutan sekejap *ferasan

Bukan anak-anak, bapak budak pon sibuk nk duit raya ;)


Keluarga Abg Tajul & Kak Cik [SIL]

Keluarga Kak Lang [SIL]

Us 1st time raya as husband & wife



Malam Raya pertama beraya di side saya


Gambar kredit to mr.husband /snap pictures

With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails