Tuesday, October 30, 2012

The happy customer sharing her story


Saya tak pernah kenal beliau before. kami kenal melalui seorg kawan [cousin beliau] yang merupakan my husband officemate. Kerana premium beautiful kami kenal mesra & sudah menjadi rapat. Itu yang buat saya gembira sambil bantu orang lain sambil tu tambah kenalan. Kan best.

Double seronok bila kita dapat selesai kan masalah mereka. Misalnya yang sakit beransur pulih yang dari takde shape tak confident jadi nak kurus, bershape dan cantik. Bila mereka gembira saya tumpang gembira.

My happy client ni pakai premium beautiful sebab beberapa masalah kesihatan & di samping tu nak dapat kn bentuk badan yang ideal maklum lah tak lama lagi nk fitting baju kahwen so nak lah siap sedia jaga badan. Tak nak lah di hari bahagia nanti badan sakit-sakit sebab beliau ada mengalami masalah tulang belakang, tak boleh duduk lama.posture badan yang betul & menarik akan menambah kn seri pengantin juga kan.

So beliau baru je pakai premium beautiful ni almost dekat 1 month lah. Last week jumpa dia kat giant puchong, kata nya alhamdulillah sakit2 kaki dia dh hilang, sakit belakang tak de lah heavy sangat macam dulu. Ni pagi tadi dia YM saya bagi tau yang tadi dia ada sakit kepala cuba balut Premium beautiful kat kepala. Alhamdulillah bangun lepas tu tak sakit sangat. Kalau tak MC lah jawab nya.

Mana yang kata premium beautiful  ni penipu, tak betul and so on. Tepulang lah. Pada sesiapa yang tak cuba pakai lagi memang korang tak kan rasa. Premium Beautiful bukan macam korset-korset lain yang fungsi nya hanya untuk tutup lemak yang pakai lemak takde bila bukak melimpah ruah semula. Bukan ye premium beautiful lebih kepada kesihatan, lemak yang berlebihan itu akan jadi firm takde lembik-lembik dah. Bukan lah hari ni pakai esok lusa dh jadi. it's take time dalam sebulan you can see the differences. Jadi sudah-sudah lah mengutuk atau memperlekeh kan kami yang jual & pakai Premium Beautiful ni!

Sebelum judge cuba pakai, rasa sendiri. and pastikan u have the right size mesti selesa bukan seksa ye bila pakai premium beautiful ni.





YM saya dengan the happy client tadi. Thanks Ana. 

More story about another happy client will update soon! 

Anyone want get your premium beautiful set/get FREE trial just call me. YEAR END SALES get more discount u will save up to RM700 per set.

Hanie
019-7311 798

With L0vE : Hanie

Wednesday, October 24, 2012

Hari Raya Haji


Selamat hari raya aidiladha korang. setahun berlalu kini aidiladha menjelang kembali. Pada yang sedang menunaikan fardhu haji di mekah atau keluarga nya di sana. Semoga Mereka mendapat haji yang mabrur.
Insyallah satu hari giliran kita pula menjadi tetamu Allah.

Saya sangat teringin nk kesana. semoga Allah perkenan kan nya. Insyallah.. Amin.
Seperti yang semua maklum hari raya haji atau juga di panggill juga Aidiladha  kerana ia diraikan ketika umat Islam mengerjakan salah satu dari amal ibadah yang termasuk di dalam rukun Islam yang lima, iaitu ibadah haji.

Aidiladha juga dikenali sebagai hari raya qurban  iaitu mendekatkan diri kepada Allah) kerana antara syiar semasa merayakannya adalah mengorbankan haiwan seperti unta, lembu, kambing dan biri-biri. Ibadah qurban dilakukan sempena memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s yang sanggup menyembelih anak kesayangannya Nabi Ismail a.s kerana taat kepada perintah ALLAH. Namun, berkat kesabaran serta ketaatan kedua-dua ayah dan anak ini maka ALLAH telah menggantikannya dengan seekor binatang ketika Nabi Ibrahim sudah bersedia menyembelih anaknya itu

Disunatkan kepada orang yang tidak melakukan ibadah haji. Fadhilatnya sangat besar sebagaimana dijelaskan menerusi hadith daripada Abi Qatadah r.a. ujurnya, Rasullullah s.a.w. telah ditanya oleh sahabat mengenai puasa hari 'Arafah, sabdanya bermaksud: "Ia menghapuskan dosa setahun yang lalu dan tahun-tahun kemudiannya." (Riwayatkan oleh Muslim dan al-Turmuzi) Menerusi hadith daripada Abi Qatadah r.a. juga bahawa Rasullullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Puasa pada hari 'Arafah itu menghapuskan dosa dua tahun yang lalu dan tahun yang akan datanag." (Diriwayat oleh Muslim)

Ayuh sama-sama kita lakukan pengorbanan berpuasa sunat esok hari dan melakukan ibadah qurban. Semoga hidup kita lebih bermakna & di redhai Allah s.w.t

Salam Aidiladha semua. Bagi yang pulang ke kampung halaman berhati-hati memandu. Pada yang tak pulang manfaat kn masa anda dengan sesuatu yang berfaedah.

Salam ukhwah Fillah.

Sekadar Hiasan

With L0vE : Hanie

Tuesday, October 23, 2012

Exclusive Business Meeting

Alhamdulillah Setelah beberapa hari collaps demam hari ni kesihatan bertambah baik.Banyak benda masih pending here and there terutama nya appointment dengan bakal biz partners dan juga clients.Tak kan nk jumpa mereka masa saya tak sihat kang berjangkit pulak. ;)

Last Saturday night our group under CDM Fazi "Premium Beautiful Johor" ada kan satu Exclusive Business Meeting di GLAM  terutama nya untuk business partners yang baru-baru. Agenda utama memberi input hala tuju untuk  memajukan lagi empayar business masing-masing.



Group photo. Waktu ni saya gagah kn diri untuk hadirkan diri. Tanda sokongan kepada business partners yang datang along the way from JB.

Bertuah bernaung di bawah Green Leaders Group [GLG] sebab semua nya di beri PERCUMA. Intensive tranning di beri secara percuma, tempat juga exclusive dan selesa. Kalau nak kan kejayaaan Berguru lah dengan orang-orang yang dah berjaya. Bukti sudah di depan mata tak perlu cipta formula sendiri apa yang kami buat hanya tiru dan buat bulat-bulat seperti mereka.

Nak capai income macam CEO agak-agak berapa lama lagi? Kalau Hanis Haizi & Fazi buat business premium beautiful ni dalam masa 2 tahun dah boleh capai income 5,6 angka yang sama mcm tahap CEO tu! kenapa kita nk kena tunggu 25 tahun untuk jadi  CEO. Bukan semua orang boleh jd CEO pun. Which one you prefer? 25 tahun yang tidak pasti atau 2 tahun yang confirm boleh capai?

So what are you waiting for?

Tanpa permulaan tiada akan ada perubahan.You want to change or never! Miskin atau tidak itu bukan TAKDIR tapi satu PILIHAN!

come and join us TODAY!
Hanie 019-7311 798



#more pictures will be upload later.

With L0vE : Hanie

Wednesday, October 17, 2012

Demam owh demam

Saya memang jenis tak suka makan ubat tak suka jumpa doctor. Tapi kalau sakit nk baik cepat. Aisshh ini yang selalu kena bebel ni. Ubat ni tadi saya telam sebab tak tahan sangat pening.




Dah 2 hari di landa demam masih belum kebah. Di luar panas dalam rasa sejuk sangat siap menggigil bagai. Berselimut je lah gamak nya.

Duduk sorang-sorang di rumah, nk bangun masak x larat kepala sakit pulak. Minum air makan kurma and madu je. Alhamdulillah takde lah rasa lapar sangat. Harap2 boleh bangun kejap lagi, satu keje pun belum buat lagi ni.

Doa kan saya cepat sembuh ya. Banyak benda tertangguh.

- Posted using BlogPress from my iPhone

We never walk alone

Since hari pertama saya buat business i never walk alone. Every single step will be guide. Business bermentor sangat mudah. semua di ajar, kami menjalan kan business secara online using social media using blog and facebook. So cara nak buat blog, cara update facebook juga di ajar. Then just duplicate to your mentee itu sahaja.

Dari dulu sorang-sorang now alhamdulillah my team dh semakin ramai.Ramai yang tak nk lepas kan peluang. Zaman masih muda masih kuat lah kita nk siap sedia kan keperluan akan datang kita. Rata-rata kita habis sahaja belajar sudah berhutang. Mana tak nya dgn pinjaman belajar, kalau ada kereta hutang kereta. Dengan single income memang belum cukup untuk kita buat saving.


Sebahagian my Johor Team. 


Tak tahu kita belajar lah kan. So kelas di beri secara percuma every week. Tapi di johor kelas khursus untuk team johor di adakan 2 minggu sekali.



As i said tadi mentor sentiasa guide kita. With CDM Fazi CDM Johor  pertama dibawah kepimpinan CDM Siti Rohana &CDM Hanis Haizi . Even sarat mengandung masih boleh buat business. Time ni sesi mencurah kan ilmu & setting plan untuk membantu rakan kongsi mendapat apa yang mereka mahu kan. We work together as TEAM [Together Everyone Achived More]



Ini DSM Atie ibu kepada 2 orang anak and business partners nya SM Dayah & Bakal SSM Umie. Mereka nie masih muda lagi, tak tunggu lama terus grap peluang yang datang. 

Ini masa sesi Personal Touch. Yang sentiasa di buat mengikut keperluan. Mereka sedia di bimbing dan membimbing.


Sempat Posing masa fitting Premium beautiful di stokis.








Ramai yang kata muka kami serupa walhal kami tak pernah kenal before. Itu yang di nama kan jodoh. Orang ini lah yang telah membentuk confident level saya. Banyak perkara saya belajar bukan ilmu business tapi ilmu kehidupan juga. Syukur di pertemukan.



Ini sesi jelajah Johor Bahru bersama Sifu @ founder Green Leaders Group CDM Hanis Haizi. Ilmu di sampai kan tak kira dimana. Mentor sedia membantu dan membimbing.


Lets Rock with us GLG Team in just 1-2 years your life will turn 360 degree same like our mentor CDM Hanis Haizi from fulltime house wife and now become very successful businesswoman & CDM Fazi from an ordinary person  become extra ordinary person. Take your time to read their story here and here

Contact me if you want to be apart of us
Hanie
019-731 1798 /hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Kisah Tujupakale



Suatu hari di kedai mamak, seorang lelaki bertanya kepada seorang mamak yang bekerja di situ..

Hasrul : dey mamak apa password WIFI kat sini?
Mamak : apa WIFI?? 
Hasrul : ini kedai punya internet la..
Mamak : Ooo..itu macam kalu, password dia tujupakale jugak
Hasrul : hah?? Mamak : “tujupakale..!” Hasrul : Apa tu..??

Mamak : Aiyoo..awak tanya passwordkan... tujupakale la..
Hasrul : Password dia tajupakale..!
Mamak : ya... tujupakale
Hasrul pun menaip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E. (ternyata salah)

Hasrul : dey, mamak apa password dia??
Mamak : tujupakale la…sudah tanya banyak kali jugak..aiyoo!!
Hasrul : kau bagi salah la, tu yg aku tanya balik
Mamak : mana ada salah..tujupakale

Hasrul : tak boleh la dey!!
Mamak : boleh la…
Hasrul : ko datang sini tengok aku taip..(mamak tu pun datang) kalo tak boleh kepala ko aku tuju!
Mamak : aiyoo abang jangan marah la..awak satu kali saya tengok (Hasrul pun taip)
Hasrul : ko tengok aku taip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E… tengok, mana dapat!!

Mamak : dey, abang mari sini saya taip..awak kasi tekan salah butang jugak..
Hasrul : eh, ye ke…kau tekan la
Mamak : ini macam tekan la 7777 Hasrul : “ini TUJUH EMPAT KALI..!!”
Mamak : betul la saya cakap tujupakale..
Hasrul : huhhh apa pon x bley..



Sekdar meringan kan minda.. Happy working semua!

With Love
H@nie

Wednesday, October 10, 2012

Qabulkan lah Doa ku Ya Allah

Impian dan cita-cita ku memang besar. Tapi apa yang lebih utama dalam hidup ini dapat mengembira kan orang TERSAYANG. Ye sungguh saya memang suka buat orang sekeliling saya HAPPY. Hati saya cepat sayu kalau orang sekeliling saya sedih, bermuram durja.

Saya sedaya upaya walaupun terpaksa berkorban akan cuba untuk lakukan yang terbaik demi kepuasan orang sekeliling saya terutama orang yang saya SAYANG.

Bila tiba musim haji terutama nya. Hati saya akan jadi sayu dan selalunya akan buat saya menitis kan air mata. Saya asyik terpikir dan memikirkan sempat atau tidak saya pergi ke Tanah suci MEKAH Menunaikan Ibadah Haji & Umrah bersama Suami,Emak, Ayah, Ibu mertua & kakak saya. Ya allah saya nak pergi bersama-sama mereka sementara nyawa kami masih ada, semasa kami masih kuat. Itulah impian saya sejak saya sudah pandai berfikir.

Menuju Ka'bah

 Puteh bersih.. Semoga mendapat haji yang mabrur..Doa kan kami di jemput oleh nya kesana jua


Harapnya di beri kesihatan yang baik & dapat menjalan kn ibdah di sana

Pernah saya suara kan hasrat saya pada emak. Masa tu saya tahan air mata dari mengalir bila emak cakap, emak tah mampu tah tidak buat ibadah haji, Arwah nenek & atok (sebelah mak) dah meninggal baru emak adik beradik kongsi-kongsi buat kan haji. Sayu saja suara emak bila cakap macam tu. Itu lah satu-satu nya tempat yang emak nak pergi. Bahagia nya jika dapat bawa mereka sama-sama menunaikan ibadah haji.

Emak apa yang saya lakukan sekarang ini adalah persiapan untuk kita ke sana. Emak doa kan lah rezeki saya di limpah ruah kan.Dapat kita ke sana nanti ya.Insyallah. Ya Allah tunaikan lah impian ku ini ya allah. sebelum mata kami tertutup makbulkan lah doa permintaan ku ini.. Amin ya rabbal alaminn..


With L0vE : Hanie

Monday, October 8, 2012

Dari Impian Kini Realiti

Tahniah kepada our mentor the 1st CDM Johor under Green Leaders Group  di atas kelahiran "SI HITAM' new ESTIMA secara Free of Charge from company.


CDM Fazi & Husband with their Si Puteh [wish] & Si Hitam [Estima]

Kelahiran si puteh setahun yang lalu kini disusuli si hitam pula. Nice combination! . Dua-dua adalah pemberian free dari syarikat. So just grab sahaja lah. Tak perlu nak keluar satu sen pun. Syok kan drive kereta impian yang kita dapat secara percuma. Yes dengan PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS u can be like this! Semua ada peluang yang sama apa sekali pun kereta impian uouls u just name it! When u reach the level then its yours.

Ada yang tanya eh kereta ni nanti kalau tak buat BUSINESS ni lagi kena pulang ke? Oppss bukan ye ini kereta sudah jadi hak milik persendirian. Apa pun terjadi weouls still do the business because its easy and fund kenapa nak tinggal pulak kan. No reason. Jika umur kami tak panjang we can waris kan the business with Pangkat & income yang sama pada waris kita. It's TRUE!

 Founder GLG CDM Hanis Haizi [Cousin CDM Fazi] aka our Sifu in GLG


 CDM Hanis Haizi & CDM Razali with Mentee CDM Mai & Husband with their BMW 5 Series F10
Mak dah dapat now anak-anak pula. Adil & saksama siapa buat dia yang dapat!


Sifu CDM Siti Rohana & CDM Hanis Haizi, CDM Mai with their FOC Car.. Its Cool bebeh. Every single step u will be guide. Choose the right TEAM then we rock together!

YOU WANT to be like THIS? 
The TIPS IS
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Just FOLLOW the LEADER!

With L0vE : Hanie

Tuesday, October 2, 2012

Petua Kehidupan

Saya ni memang suka kumpul-kumpul petua kehidupan yang berunsurkan kelebihan-kelebihan ayat al-quraan. selalu saya akan simpan dalam phone atau laptop tak banyak yang saya update dalam blog ni. Sekali nak jadi kan cerita phone saya upgrade habis lah data hilang. Tak de backup rupa nya.. Ha menangis tak belagu lah. Banyak kenangan hilang. Banyak gambar, data pribadi hilang.. rasa nak nangis pun ada.

Ni semalam saya ada terbaca beberapa petua dari Facebook ustaz & ustazah yang saya follow page mereka. Saya share kan disini untuk panduan kita semua. Mana tau esok lusa boleh di guna pakai.

1.Petua Untuk Anak Rajin Ke Sekolah & Rajin Belajar

Cara nya:
1. Sediakan sebaldi air untuk mandi
2. Baca pada air tu 4 bismillah seperti dalam gambar di bawah
3. Kemudian doa supaya anak rajin ke sekolah.
4. Mandikan anak dengan air tadi
5. Insya allah dengan izinnya, akan terdapat perubahan




2. Doa Untuk Menghilangkan Kesakitan, Kesedihan, Kekecewaan & Stress

Caranya:
1. Jadikan amalan membaca doa ini sebagai amalan dalam kehidupan seharian kita. Insyallah dengan izin nya kita sentiasa di pelihara.




Dan perlu diingat penyakit-penyakit yang sembuh bukan kerana ubat atau teknologi sahaja tapi kerana keredhaan ALLAH yang maha segala-galanya dan juga berkat doa dan berusaha.

# Semoga kita semua mendapat keredhaan dari nya.. selamat bekerja.. Salam ukhwah ;)

With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails