Wednesday, December 26, 2012

Jangan dikau ketinggalan

Dear all please take note REBATE for premium beautiful will ending soon. The last day is on 31/12/2012.



U will save up to RM600++



For those yang nak pakai premium beautiful for FREE of charge or become our Sales Manager contact me ASAP RM4,500-6,500 will be your 1st income. It's true!

Grab the opportunity bebeh! For more info

sms/call/whatssup/libe/viber or email me @ 019-7311 798 /hanie_smiles@yahoo.com


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, December 17, 2012

Jelajah Selatan

This week sesi jelajah selatan.
Orang-orang melaka, johor do contact me for free trial/demo premium beautiful, business sharing ya.

Lets coffea talk :)

Love
Hanie
019-7311 798 or hanie_smiles@yahoo.com


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ikatan 2 jiwa

30 Nov 2012 selepas solat isyak sah lah adik lelaki sulong saya begelar seorang suami kepada siti aishah abdullah. Rasa tak pecaya pun ye jugak. Rasa macam baru je abis belajar budak ni dah jadi suami orang. Masa berlalu begitu pantas sedar tak sedar our anniversary pun tinggal beberapa bulan je.

Actualy adik ipar saya ni dulu my junior masa di lower form. Kami sealiran [Aliran Rancangan Khas Agama] dulu kami di kenali dengan budak "Wawasan". Tak sangka pulak jadi adik ipar. Dulu kenal macam-macam tu je dia stay di hostel daku tidak so maybe sbb tu dia tak berapa mengenali diri ku as senior dia.. Biasa nya macam tu lah saya lebih kenal and ingat orang berbanding orang lain. ekeke. Ada dulu masa syok-syok beraya. waktu tu after dah habis sekolah daku joint bebudak hostel beraya rumah kawan0kawan lama, sekali ada sorang tu tanya "eh sapa ni? aku kenal ke?" homaigod merah muka aku sebab tekejut sampai-sampai rumah dia tak kenal haku ni..setelah di ingat kan baru lah dia ingat.. Kesian saya. sob..sob..

Sama lah situasi nya masa wedding adik saya hari tu, a few kawan-kawan my adik ipar datang mereka terkejut bila saya tau nama mereka.. hahaha.. adik-adik kakak ni masih ingat and insyallah akan ingat kalian semua. alah bukan besar mana pun sekolah kita tu dulu. insyallah senior & junior yang selang setahun dua tahun tu saya boleh ingat and kenal lagi.


Setelah sah begelar suami isteri Ijan + Aishah

Ini Pengantin lama baru naik pelamin semula my ayah & emak

Rombingan pengantin lelaki -Majlis di sebelah perempuan di Sg Balang Muar


 Family pengantin perempuan. Masa ni tak semua datang sebahgian menguruskan persiapan di sebelah pihak kami.


 Berarak majlis di tangkak

 Tengok tu muka adik saya nampak mcm cuak2 pulak.. ekeke



My geng bas-bas sekolah. Thanks alot korang datang.

Ucapan tak terhingga saya ucapkan kepada family yang banyak membantu melancarkan majlis tempoh hari. Kepada yang sudi hadir memeriah kan majlis sangat-sangat berterima kasih. Mintak maaf kalau ada yang terkurang and tak dapat melayan sangat. Kelam kabut jugak lah jadi nya. Kepada katering sri wangsa  memang terbaik lah, dengan nasi beriyani, 2 jenis kuaeh basah, bubur kacang, buah-buahan & 10 jenis air tu alhamdulillah sangat berpuas hati. very recommended. Harga perpatutan and all include. sesiapa yang berminat boleh direct contact en.sulaiman owner sri wangsa catering. Harga include canopy+skirting+scalop+alasmeja+makanan pengantin RM10/kepala utk 1500 pax and above. For 1000 pax rm10/kepala. 

Kepada pasangan Ijan & Aishah semoga perkahwinan yang di bina ini kekal hingga ke syurga & di rahmati oleh Allah s.w.t Laksana kan tanggungjawab masing-masing bukan pada keluarga yang baru di bina tetapi kepada kedua belah keluarga yang telah terjalin. 

#more picture will update soon tak ada soft copy nya lagi.

With L0vE : Hanie

Thursday, December 13, 2012

Dear YOU!


Dear Beloved sister,

Today is your birthday. Alhamdulillah Allah telah panjangkan usia mu. Syukur kerana ku masih diberi peluang untuk bersama mu. Thanks for being my super duper sister which i really proud of you! Dulu masa kecil kita selalu tak sebulu, asyik nak "bercekau" je ayah kata. Tapi tu dulu zaman kanak-kanak ribena masih tak faham erti hidup. Kini sehari kalau tak cakap tak sms/whatssup kira tak lengkap hidup ku ini.

We sharing both happy and sad story together. Sometime kita menjadi consultant antara kita. Kalau nk beli baju ke beli handhone ke atau apa sahaja lah. Mesti kita nak pergi sama-sama kan. Kalau salah sorang dari kita pergi mesti akan ada babak kondem mengkondem. Misal eh apesal tak cantik nie, atau eh apesal mahal sangat kau beli ni. and the answers is.. " tu lah tak reti la nak beli sorang-sorang" atau "Tak jadi beli lah nanti kita pergi sama-sama" even masa me sibuk-sibuk buat persiapan majlis kahwin dulu pun byk benda yang kita pergi beli sama-sama. masa beli barang hantaran, beli goodies, bunga-bunga. U siap pening kepala tolong ingat kan itu ini. Buat kan all the hantarans, without u mesti kelam kabuts. i know your style u suka buat awal-awal. Makes the things settle cepat. Alhamdulillah on my wedding day semua nya berjalan lancar.

As anak sulong in the family u memang tegas and buat all your siblings takut, especially the boys. Sebab tu u jadi teacher yang di kasihi. For me kakak sulong memang macam tu, but i know hati u tak begitu. Even u marah and mengamuk macam mana pun at the others point u still buat and rasa tak sampai hati. Mulut je cakap tapi hati u baik sangat baik. Kalau ada sesiapa yang cuba kutuk atau memperlekeh kan u, me lah orang yang tak boleh terima, sekerasnya akan ku pertahan kan. Ini membuat kan ku teringat kisah beberapa bulan yang lalu. My pantang kalau orang cuba kutuk u depan me. Sampai sekarang masih ingat. Walau pun tanpa ucapan maaf di hulurkan tapi u still stay cool. Tetap bantu dia. How i respect u!

I Love U sister!

I remember when u in university. Masa tu all of us still study and hari raya aidilfitri dah nak tiba. Ayah and emak memang belum sedia kan apa pun persediaan raya. U manage your study allowance untuk beli baju raya adik-adik & kueh raya. Memang terkejut juga lah. kalau balik kampung ada je lah ole-ole untuk adik-adik, paling ingat sekali keropok keping mesti ada. waktu u habis study u masih belum dapat keje tetap me and adik-adik lain still study. Kalau kami balik kampung u selalu hulur note RM50 or sometimes lebih masa kami nak balik belajar semula. Pada hal masa tu berapa je lah gaji yang u ada. Tapi u cakap takpe lah u sanggup bekorban untuk adik-adik. Me yang ratu air mata ni selalu akan touching and berazam untuk balas jasa-jasa u.

Bila u ada sikit duit u akan cuba bahagia kan kami sekeluarga. Banyak benda yang u buat adalah untuk family. Apa-apa u kata family come 1st. Ucapan terima kasih yang tak terhingga and rasa syukur di kurniakan kakak seperti u. Semoga Allah membalas segala pergorbanan & jasa u. Panjang kan usia, Pertemukan jodoh yang terbaik, mendapat kebahagian di dunia & akhirat.

Dear Beloved sister Yong @ Azyah Hamad, What gift should I give To a sister as lovely as you Bracelets, flowers and chocolate Aren't enough for a soul as true You've been my pillar of strength And my life's magnificent view May you have many more bright days ahead May you achieve and get, all you ever wish for.  Happy Birthday to you!


U cuba transform ur image. Semua ni me lah yang influence. ;)



Our Family during hari raya


U and your friend masa further KPLI. I cilok gambar ni dalam ur facebook


Cikgu-cikgu dengan anak muris nk pergi lawan sukan. Pun cilok dari FB



Semoga senyuman manis ini terus terukir di bibirmu & manis nya mampu memberi kebahagiaan untuk kita semua. Love u till jannah.




Lots of Love: Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails