Thursday, December 13, 2012

Dear YOU!


Dear Beloved sister,

Today is your birthday. Alhamdulillah Allah telah panjangkan usia mu. Syukur kerana ku masih diberi peluang untuk bersama mu. Thanks for being my super duper sister which i really proud of you! Dulu masa kecil kita selalu tak sebulu, asyik nak "bercekau" je ayah kata. Tapi tu dulu zaman kanak-kanak ribena masih tak faham erti hidup. Kini sehari kalau tak cakap tak sms/whatssup kira tak lengkap hidup ku ini.

We sharing both happy and sad story together. Sometime kita menjadi consultant antara kita. Kalau nk beli baju ke beli handhone ke atau apa sahaja lah. Mesti kita nak pergi sama-sama kan. Kalau salah sorang dari kita pergi mesti akan ada babak kondem mengkondem. Misal eh apesal tak cantik nie, atau eh apesal mahal sangat kau beli ni. and the answers is.. " tu lah tak reti la nak beli sorang-sorang" atau "Tak jadi beli lah nanti kita pergi sama-sama" even masa me sibuk-sibuk buat persiapan majlis kahwin dulu pun byk benda yang kita pergi beli sama-sama. masa beli barang hantaran, beli goodies, bunga-bunga. U siap pening kepala tolong ingat kan itu ini. Buat kan all the hantarans, without u mesti kelam kabuts. i know your style u suka buat awal-awal. Makes the things settle cepat. Alhamdulillah on my wedding day semua nya berjalan lancar.

As anak sulong in the family u memang tegas and buat all your siblings takut, especially the boys. Sebab tu u jadi teacher yang di kasihi. For me kakak sulong memang macam tu, but i know hati u tak begitu. Even u marah and mengamuk macam mana pun at the others point u still buat and rasa tak sampai hati. Mulut je cakap tapi hati u baik sangat baik. Kalau ada sesiapa yang cuba kutuk atau memperlekeh kan u, me lah orang yang tak boleh terima, sekerasnya akan ku pertahan kan. Ini membuat kan ku teringat kisah beberapa bulan yang lalu. My pantang kalau orang cuba kutuk u depan me. Sampai sekarang masih ingat. Walau pun tanpa ucapan maaf di hulurkan tapi u still stay cool. Tetap bantu dia. How i respect u!

I Love U sister!

I remember when u in university. Masa tu all of us still study and hari raya aidilfitri dah nak tiba. Ayah and emak memang belum sedia kan apa pun persediaan raya. U manage your study allowance untuk beli baju raya adik-adik & kueh raya. Memang terkejut juga lah. kalau balik kampung ada je lah ole-ole untuk adik-adik, paling ingat sekali keropok keping mesti ada. waktu u habis study u masih belum dapat keje tetap me and adik-adik lain still study. Kalau kami balik kampung u selalu hulur note RM50 or sometimes lebih masa kami nak balik belajar semula. Pada hal masa tu berapa je lah gaji yang u ada. Tapi u cakap takpe lah u sanggup bekorban untuk adik-adik. Me yang ratu air mata ni selalu akan touching and berazam untuk balas jasa-jasa u.

Bila u ada sikit duit u akan cuba bahagia kan kami sekeluarga. Banyak benda yang u buat adalah untuk family. Apa-apa u kata family come 1st. Ucapan terima kasih yang tak terhingga and rasa syukur di kurniakan kakak seperti u. Semoga Allah membalas segala pergorbanan & jasa u. Panjang kan usia, Pertemukan jodoh yang terbaik, mendapat kebahagian di dunia & akhirat.

Dear Beloved sister Yong @ Azyah Hamad, What gift should I give To a sister as lovely as you Bracelets, flowers and chocolate Aren't enough for a soul as true You've been my pillar of strength And my life's magnificent view May you have many more bright days ahead May you achieve and get, all you ever wish for.  Happy Birthday to you!


U cuba transform ur image. Semua ni me lah yang influence. ;)



Our Family during hari raya


U and your friend masa further KPLI. I cilok gambar ni dalam ur facebook


Cikgu-cikgu dengan anak muris nk pergi lawan sukan. Pun cilok dari FB



Semoga senyuman manis ini terus terukir di bibirmu & manis nya mampu memberi kebahagiaan untuk kita semua. Love u till jannah.




Lots of Love: Hanie

3 comments:

Azyah Hamad @ Ahmad said...

Very touching laaa..nak nanges baca..hidup ini hanya untuk Pencipta & yang dicipta especially family, siblings & friends..Thanks Allah

~H @ N i ~ said...

Azyah- Sesungguh nya ia datang dari hati ku ;)

Anonymous said...

Huuhuuu. I pon touching sama baca. Happy belated besday azie. Semoga berjaya sentiasa dan jagalah keluarga kerana ia tiada galang gantinya.

Ayu Rashid daaaaaa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails