Monday, May 28, 2012

HAMBAMU

Saya sangat suka dengar lagu ni lately, sangat berkesan di hati saya, dengan sendirinya buat pertama kali saya layan lagu hambamu ni saya mengalirkan air mata masa on the way balik ke JB pagi tadi.. Layan lagu since masuk highway dari subang. Saya ni semenjak umur dh naik setingkat mata pun jadi layu semacam..

Pantang naik kereta ngantuk asal ngantuk naik kereta.. Kalau ada mr.hubby dialah pilot saya.. so memang tak ada masalah la kan. Tapi time kena drive sendiri tu yang masalah problems bagi saya..


Seawal 5.45am (awal sangat la kan) saya gerak balik JB seorg diri. Pagi-pagi kompom la mata saya ni layu je.. Plus kurang tido malam tadi dek penangan seminar hari semalam nya.. ekeke.. later saya cerita pasal seminar saya tu ye.. memang sangat-sangat awesome.. mana tak nya seminar berlangsung selama 12 jam ++ tapi langsung xde rasa ngantuk, takde rasa bosan. lagi teruja ada lah.. Sangat adore dengan all my sifu in GREEN LEADERS GROUP.

Ok berbalik pada cerita asal saya, lagu hambamu ni rasa nya semua orang dah tau lagu tema untuk rancang realiti TV "IMAM MUDA" nyanyi Mawi & Akhil Hayy. Saya sebenarnya jarang sekali tengok TV so kurang tau lah lagu ni asalnya. satu hari tu saya terdegar dekat radio tapi tak tau apa tajuk & sapa yg nyanyi.. dengar pun dh hujung-hujung. Sampai lah ada satu hari saya pergi stokis B32 ada pasang lagu ni. sejak tu saya minat sangat. Tapi masa tu nyanyi sekadar nyanyi.. tak hayati lirik dia betul-betul.

Tapi pagi tadi saya dengar sampai meremang.. terus sayu hati.. macam sifu saya CDM Kak Ana saya pun suka sangat lagu ni. Tahniah Edry cipta lagu yag berkualiti macam ni.




Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa
Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah

Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui
Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah


With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails